Merhaba ben konu sahibiyim. Aracımı dün servise verdim bugün görüşme sağladık fakat kesin bir çözüme ulaşamayacağız gibi duruyor. Serviste görevli kişiye sizin mesajınızı gösterdim tam olarak nasıl bir işlem yapıldığını söyleyebilir misiniz uzaktan nasıl bir bağlantı yapıldı araca
Hocam attığım yorumlar parça parça olduğu için karışıklık olmuş olabilir uzun uzun anlatayım;
Sorunu ilk yaşadığımda satış danışmanı ile yaptığım görüşme sonrası bana servise gelmeleri söylendi, servisteki arkadaş 5 dakika içerisinde aracımın güncellemesi olmadığından ve bu durumu bana "normal" olduğunu problem olmaz şeklinde söylemesi üzerine ordan ayrıldım.
Sonrasında Volkswagenim uygulaması üzerinden canlı destek hattı ile görüştüm. Bir önceki mesajımda belirttiğim şekilde videoyu çekip bana verilen e-posta adresine attım.
Sonraki gün beni doğuş oto dan aradılar, arayan yetkili ile görüştüğümde bana bulunduğum ilde doğuş otoya gidin biz durumu çözeceğiz dedi, bunun üzerine Ankara doğuş oto tarafından arandım ve randevu oluşturdum. Gittiğimde ise onlar uzaktan bağlantı yaptılar ve durumu çözdüklerini söylediler. Serviste işim bittikten sonra eve geldiğimde tekrar genel müdürlükteki yetkili aradı, kendisi teyit amaçlı aradığını, sorun çözüldümü diye sormuştu hatta biz hallettik tarzında söylemişti.
Muhtemelen uzaktan bağlantı ile SFD2 kilidini açıp gerekli kodlamayı yaptıklarını düşünüyorum. Şuan bütün illerde bulunan servisteki sözde "uzman" kişilerin herhangi bir bilgi ve yeteneği yok. Ayrıca teknik ekipmanlarının dahi olduğunu düşünmüyorum. Bundan dolayı doğuş oto genel müdürlüğü arayarak ordan çözdürüyorlar.
Beni arayan Doğuş Oto Genel Müdürlüğüne ait numarayı araştırdığımda Kocaelinde bulunan numaraua çıkıyor ve bende o yüzden aynı sorunu yaşayan forumdaki arkadaşların direkt olarak orayı aramalarını söyledim.
Bahsettiğiniz servisteki kişilerin böyle bir durumdan haberlerinin olmaması gayet normal çünkü dediğiniz gibi gerçekten "bilgisizler"
Adım adım anlattım yaşadığım durumu. Sizde benim izlediğim adımı izlerseniz belki yardımcı olur.