Golf 7.5 Kanister Valfi Yırtılma - Tamiri Hakkında Soru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zafer37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zafer37

Üye
İsim
Zafer
Araç
Golf 7.5
Selamlar herkese,

Motor bloğunun üzerindeki bir hortumda yırtılma olduğunu farkettim. Aşağıdaki görselde işaretledim ve video ekliyorum. Araştırdığım kadarıyla depo havalandırma, akf, kanister valfi diye geçiyor. Servise sorduğumda boru hattının komple değişmesi gerektiğini söyledi ve 8 bin küsür parça fiyatı verdi. Bununla ilgili;

• Daha uygun bir tamir öneriniz var mı?
  • Uyguna tamir edilse bile ileride tekrar başımı ağrıtır mı serviste orjinal parça ile değiştirmek mantıklı mı?
  • Bu şekilde birkaç hafta kullanmamda sakınca var mı?
  • Ne kadar süredir bu şekilde kullandım bilmiyorum. Başka parçalara zarar vermiş olma ihtimalim var mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Aracım: Golf 7.5 - 1.5Tsi - 86.000 km

IMG_0497.jpeg

Hocam tabikide değişmesi en iyi çözümdür yani tartışması bile olmaz, ama o kadar para veremem derseniz oradan sonrasını muadil hortumla değişmek mümkün. Bu şekilde kullanmanız iyi değil, çünkü orası depoya geri dönüş hattı. Dış etkenleri depoya yolluyorsunuz.

Upvote 0
Hocam tabikide değişmesi en iyi çözümdür yani tartışması bile olmaz, ama o kadar para veremem derseniz oradan sonrasını muadil hortumla değişmek mümkün. Bu şekilde kullanmanız iyi değil, çünkü orası depoya geri dönüş hattı. Dış etkenleri depoya yolluyorsunuz.
Anladım teşekkür ederim cevabınız için

Upvote 0
Selamlar herkese,

Motor bloğunun üzerindeki bir hortumda yırtılma olduğunu farkettim. Aşağıdaki görselde işaretledim ve video ekliyorum. Araştırdığım kadarıyla depo havalandırma, akf, kanister valfi diye geçiyor. Servise sorduğumda boru hattının komple değişmesi gerektiğini söyledi ve 8 bin küsür parça fiyatı verdi. Bununla ilgili;

• Uyguna tamir edilse bile ileride tekrar başımı ağrıtır mı serviste orjinal parça ile değiştirmek mantıklı mı?
  • Ne kadar süredir bu şekilde kullandım bilmiyorum. Başka parçalara zarar vermiş olma ihtimalim var mı?

IMG_0497.jpeg

1.5 Tsi'de kronik bir durum bu maalesef.

Subap sesiyle karıştırıyorlar vuruntu sesi yapıyor bir ekspertiz veya bakım onarım videoları çeken bir sayfada görmüştüm bezli bant mı izole bant mı iki ismi var elektrik bandı gibi ancak bez bi yapısı var onunla birlikte dönüyorlar boruyu çözüme ulaşmış oluyorlar.

Başıma henüz gelmedi gördüğümde kontrol etmiştim

Upvote 0
Konuyu hortlatayım dedim,arkadaşlar benim aracın kanister valfi hata veriyor,yenisi alacağım ama nette golf 7 1.4tsi czca motor yazınca netedeyse hiçbirşey çıkmıyor,yani 1.4tsi çıkıyor ama uyumluluk konusu muamma!Acaba benim aracın kanister valfininin parça numarasını bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim,hatta nereden bulabilirimi paylaşırsa çok dua alır😀Araç Golf7 1.4tsi 125ps model yılı2015 CZCA motor.

Upvote 0
Konuyu hortlatayım dedim,arkadaşlar benim aracın kanister valfi hata veriyor,yenisi alacağım ama nette golf 7 1.4tsi czca motor yazınca netedeyse hiçbirşey çıkmıyor,yani 1.4tsi çıkıyor ama uyumluluk konusu muamma!Acaba benim aracın kanister valfininin parça numarasını bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim,hatta nereden bulabilirimi paylaşırsa çok dua alır😀Araç Golf7 1.4tsi 125ps model yılı2015 CZCA motor.
Motor koduna bakmanıza gerek yok. Euro 5-6 1.2 tsi ve 1.4 tsi da kanister valfleri aynı.

Upvote 0
Parça no biliyormusunuz hocam?
Bir arabanın herhangi bir parçası değişecek ise nerede yaptıracaksanız yaptırın, önce yetkili servisten orjinal parçanın fiyatı öğrenilir, parça kodu öğrenilir,

Ardından da parçayı ister servisten alırsınız, ister internetten, isterseniz de sanayiden alırsınız,

Yanlış bir yol izliyorsunuz.

Upvote 0
Selamlar herkese,

IMG_0497.jpeg
Hocam selamlar, 2 ay önce yetkili serviste değiştim 05E133366DL parça numarası , araç yaşından ötürü indirim yapmışlardı işçilik dahil 12 küsüre gelmişti

Upvote 0
Bir arabanın herhangi bir parçası değişecek ise nerede yaptıracaksanız yaptırın, önce yetkili servisten orjinal parçanın fiyatı öğrenilir, parça kodu öğrenilir,

Ardından da parçayı ister servisten alırsınız, ister internetten, isterseniz de sanayiden alırsınız,

Yanlış bir yol izliyorsunuz.
Ali hocam,biliyorsunuz fikirlerinize çok önem veriyorum,bu söylediğini bende biliyorum,aslında biraz armut piş apzıma düş yapmak istedim,zira servisede gitmek istemiyorum,zira geçen Akü kontrol modül fiyatı sordum servise verdikleri fiyat 20 bin parça+8 bin işçilik,%30 indirimlede 20 bin civarı işte,halbuki aynı parçayı piyasadan 6 bine aldım ve kendim taktım,zira montaj bir adet M8 somun sökme takma ve bir adet M6 somun sökme takmadan oluşuyordu.İki hafta öncede debriyaj baskı balata değişim fiyatı aldım 45 bin Parça+işçilik indirimli,ben piyasadan 12 bine Luk set aldım,8 binede işçiliği yaptırdım.Yani kısaca servis bu aralar oek gidilecek yer değil,en azından bana göre.

Upvote 0
Hocam selamlar, 2 ay önce yetkili serviste değiştim 05E133366DL parça numarası , araç yaşından ötürü indirim yapmışlardı işçilik dahil 12 küsüre gelmişti
Parçanın piyasa fiyatı 2-3 bin tl,işçilk bana göre basit zira teknisyenim,yani benim gözümde piyasada 1-2 bine her atolyede yaptırılabilecek bir işlem.Servis bu ara sağlam öpme modunda.

Upvote 0
Bu arada sizin araç sanırım 1.5,verdiğiniz parça numarası 1.5tsi uyumlu,benşm araç 1.4tsi

Upvote 0

Geri