1.6 TDI AdBlue Arızası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Eldorado
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Eldorado

Üye
İsim
Eray
Araç
GOLF 2019 MK7,5 1.6 TDI 115 PS HIGHLINE DSG / PURE WHITE
Selamınaleyüm herkese iyi haftalar, iyi forumlar.

Aracım AdBlue arızası vermeye başlamıştı sonrasında ben aldırış etmeden binmeye devam ettim 900 km' ye kadar düştü. Servise götürdüm AdBlue takviyesi yapıldı depo dolduruldu fakat arıza geçmedi. Araç serviste 1 gün kaldı sorun düzeldi dediler aracı teslim aldım ve cuma günü yine aynı hatayı verdi. Hata: AdBlue azaldı 1000 km sonra motor çalışmaz diyor depo dolu olduğu halde.

Hiç başına gelen oldu mu?

Avantajını ve dezavantajını bilmediğim için bir işe yaramasaydı koymazlardı mantığıyla ilerledim açıkçası ve iptal ettirsem farklı arızalara sebebiyet verir diye düşündüm
İptalini yapabilirsiniz. Tabii bir dedikodu var ortalıkta yeni muayene firması geçirmeyecek diye. Ancak ben kesinlikle öyle bir durum olacağını sanmıyorum. Piyasada dizel araç kalmaz. Gerçi mazot fiyatından sonra kalmasa da olur gibi.

Ben iptal ettirdim dizel araçlarımda. Özel Servisler zamanında Doblo için o zamanın parasıyla 50 bin lira ( asgari 17 bin lira iken) şimdi de Peugeot aracıma temizlik de dahil 110-120 bin TL fatura çıkartınca iptal yolunu daha mantıklı gördüm. Adblue enjektörlerinde sorun vardı 2 araçta da.

Adblue olayı aynı partikül filtresi gibi. İpin ucunu kaçırmamak lazım. Yoksa imkanı yok adam etme şansı….

İptal ettirdiğim ticari araçlar olduğundan malum her sene muayeneye giriyor en ufak bir pürüz yaşamadım.

Upvote 0
Servisten aradılar yazılımsal bir hatadan dolayı uyarı veriyormuş sorunu düzeltmişler

Upvote 0

Geri