- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Conti Premium Contact 5 benim de daha ömce kullandığım bir lastiktir,Good year hic kullanmadigim bir marka. Bir arkadasim leon’unda asy5 kullanip cok memnun kaldigini, buna karsilik aldigi asy6’nin performansini begenmedigini ve 1.5 yilda lastigin ciddi deforme oldugundan bahsetti. Marka ile ilgilenmedigim icin bu gune kadar cok onemsemedim bu yorumunu. Conti pc5 kullanmistim daha once memnun kalmistim, lastikcilerin ve yetkili servislerin onerisi ultra oldugu icin danismak istedim. Kiymetli yorumunuz icin tesekkur ederim.
Conti Premium Contact 5 ile Conti Premium Contact 7 birbirinden tamamen farklı (kategoride ve segmentte) olan lastiklerdir,
Conti Premium Contact 5 üretildiği zamanlar “tamamen konfor odaklı” ön planda tutularak üretilen bir lastik iken, Sport Contact 5 ise daha sportif sürüş tarzı olan sürücüler için bir seçenekti,
Ancak Continental markası Premium Contact 6 ‘yı piyasa sürmesi ile beraber sınıflandırmayı değiştirdi,
Ve Conti Premium Contact 5 ile Sport Contact 5 serilerinin başarılı özelliklerini (harmanlayarak) Premium Contact 6 modelini geliştirdi,
Ve Artık Sport Contact serisini sportif sürüşten daha da üst sınıfa yani Ultra Ultra Performans kategorisinden bir lastik olarak konumlandırdı,
Premium Contact 7 serisi de tıpki önceki modeli PC6 gibi bu sınıfta olan bir lastiltir,
Yani şunu demek istiyorum ;
geçmişte kullandığınız Premium Contact 5 serisinde sizi memnun eden lastiğin size verdiği - sürüş esnasında hissetirdiği olumlu olan yönlerini aklınızdan çıkarınız ,
Çünkü artık üretici Premium Contact 6 ve Premium Contact 7 serisi ile artık yukarda da söylediğim gibi bu lastik serisinde farklı bir sınıflandırmaya gidilmiştir.
Şuan ben kendi aracımda Conti Premium Contact 6 modelini kullanıyorum ve oldukça memnunum ancak Premium Contact 5 modelinde geçmişteki olduğu gibi artık ilk önceliği —>konfor ön planda tutularak üretilen bir lastik değildir,
Bunun yerine ıslak-kuru yol tutuşu ve ıslak-kuru frenleme gibi kriterlere ağırlık verilerek, Konfordan ve lastik sesi bakımından kısıntıya gidilmiştir. sportif özellikler biraz daha ön planda tutularak geliştirilen bir lastik olarak üretilmektedir.