Golf 7.5 Çift J Farların Yanmaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GolfR35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Hasan
Araç
Golf 7.5 Highline
Golf 7.5 aracım var orjinal highline çift j far mevcut fakat çift j lerin sadece 1er tanesi yanıyor, çift j yanması highline ek opsiyonmuş galiba.

Çift j farları orjinal olarak almak istiyorum piyasada orjinal bulmak çok zor genelde taywan ve çin malı farlar satılıyor onlarda önerilmiyor pek.

Sorularım şunlar.

1. Orjinal çift j far ile tek j farların farklı nedir?
2. Orjinal olarak çift j far nereden bulabilirim, orjinal markası ve kodu nedir

Son olarakta servisle görüştüm çift j far taktırmak istediğimi söyledim, şase nodan sorgulattığında sadece aracın üzerindeki tek j li farlardan verebileceğini söyledi.

Son düzenleme:

Aradan geçen 1 yılın ardından çift J far olayına tekrar niyetlendim. 1 yıl önce sadece Çift J DLA sız olan farları şipariş vermiştim servisten, 1 gün sonra iptal ettirdim, değiştirmişken DLA olanlardan almak daha mantıklıydı, aracımda lane asist kamarası yoktu alsam kullanamıycaktım, taktırması ws de zor bir süreç olarak gelmişti. Şimdi ön camı değiştirdim bir çok retrofiti yaptım aracıma, sıra farlarda :)

DLA Özellikli Çift J Far Parça Kodları:

5G1941081 (57.651 TL)
5G1941082 (46.620 TL)

Sadece farlar için servisten aldığım fiyat, ayrıca servis farları aldığında garanti verebilmemiz için bizim takıp kodlamamız gerekli dedi, işçilik ücreti ws sormadım henüz.

Bu konuda aklıma takılanlar

Sadece farlar dışında başka neler gerekli, şu an tek J farlar var aracımda, far beyni, afs modülü ws ek neler almam gerek, sol far diğerinden biraz daha pahalı acaba beyin dahil olduğu içinmidir?

Takma kodlama işlemini serviste yaptırmak mantıklımı? Yoksa bi şekilde farları ve gerekli parçaları alıp dışardamı taktırayım?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum..

Upvote 0
Hocam servısden aracın için ne gerekli onları ogrenebılırsın
Montaj işini serviste yaptır kı garanti olsun
Hem parça hemde ıscılıkte

Upvote 0
Hocam servısden aracın için ne gerekli onları ogrenebılırsın
Montaj işini serviste yaptır kı garanti olsun
Hem parça hemde ıscılıkte
servisinde ne gerekli olduğunu bilmediğini düşünüyorum hocam, daha öncede bu işlemi yaptıran olmamıştır serviste sanırım bu yüzden tereddütteyim biraz

Upvote 0
servisinde ne gerekli olduğunu bilmediğini düşünüyorum hocam, daha öncede bu işlemi yaptıran olmamıştır serviste sanırım bu yüzden tereddütteyim biraz
Bu işlemi yapabilecek bir servis olduğunu düşünmüyorum. Yapmazlar değil yapamazlar bence. İnşallah beni yanıltırlar ama hiç sanmıyorum.

Upvote 0
Aradan geçen 1 yılın ardından çift J far olayına tekrar niyetlendim. 1 yıl önce sadece Çift J DLA sız olan farları şipariş vermiştim servisten, 1 gün sonra iptal ettirdim, değiştirmişken DLA olanlardan almak daha mantıklıydı, aracımda lane asist kamarası yoktu alsam kullanamıycaktım, taktırması ws de zor bir süreç olarak gelmişti. Şimdi ön camı değiştirdim bir çok retrofiti yaptım aracıma, sıra farlarda :)

DLA Özellikli Çift J Far Parça Kodları:

5G1941081 (57.651 TL)
5G1941082 (46.620 TL)

Sadece farlar için servisten aldığım fiyat, ayrıca servis farları aldığında garanti verebilmemiz için bizim takıp kodlamamız gerekli dedi, işçilik ücreti ws sormadım henüz.

Bu konuda aklıma takılanlar

Sadece farlar dışında başka neler gerekli, şu an tek J farlar var aracımda, far beyni, afs modülü ws ek neler almam gerek, sol far diğerinden biraz daha pahalı acaba beyin dahil olduğu içinmidir?

Takma kodlama işlemini serviste yaptırmak mantıklımı? Yoksa bi şekilde farları ve gerekli parçaları alıp dışardamı taktırayım?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum..
Forumda bu konu ile ilgili çok gönderi mevcut ufak bir araştırma yaparsanız Çift J ve Tek J farkını Dla özellikli farı vb gibi çok paylaşım var. Size fikir vermesi açısından kendi konumu paylaşıyorum. https://www.golftutkusu.com/topic/14581-comfortline-upgrade/page/8
Farlar dışında güç modülleri gerekli şu an ki mevcut farlarınız üzerinde 7P ile başlayan far modülleri var çift j lerde 2 modül bulunmakta. 8V ile başlayan güç modülleri gerekecektir. Tabi sadece almak ile bitmiyor bunun kodlaması var 4B far modülünüze de kodlama ve parametre gerekebilir. Bunu yetkili servislerin yapabileceğini düşünmüyorum böyle bir imkan ve izinleri yok. Bunu belli başlı retrofit yapan yerler yapar daha önceden bu işi yapan benim bildiğim sadece bir kaç kişi var farlarınızı ve parçalarınızı aldıktan sonra onlarla iletişim kurabilirsiniz. Örneğin Balgaraj. Fakat parçaları aldıktan sonra bunların takıp kodlanması da zor ve maliyetlidir bilginize

Upvote 0
Forumda bu konu ile ilgili çok gönderi mevcut ufak bir araştırma yaparsanız Çift J ve Tek J farkını Dla özellikli farı vb gibi çok paylaşım var. Size fikir vermesi açısından kendi konumu paylaşıyorum. https://www.golftutkusu.com/topic/14581-comfortline-upgrade/page/8
Farlar dışında güç modülleri gerekli şu an ki mevcut farlarınız üzerinde 7P ile başlayan far modülleri var çift j lerde 2 modül bulunmakta. 8V ile başlayan güç modülleri gerekecektir. Tabi sadece almak ile bitmiyor bunun kodlaması var 4B far modülünüze de kodlama ve parametre gerekebilir. Bunu yetkili servislerin yapabileceğini düşünmüyorum böyle bir imkan ve izinleri yok. Bunu belli başlı retrofit yapan yerler yapar daha önceden bu işi yapan benim bildiğim sadece bir kaç kişi var farlarınızı ve parçalarınızı aldıktan sonra onlarla iletişim kurabilirsiniz. Örneğin Balgaraj. Fakat parçaları aldıktan sonra bunların takıp kodlanması da zor ve maliyetlidir bilginize
Hocam aracı satıp bütçe müsaitse DLA’lı Golf 8 de düşünebilirsin. IQ.Light olan araçların tamamında DLA var sanırım. Ben beğeniyorum güzel özellik. Ancak araçta her şeyin dokunmatik olması sinir edebilir. Klimayı ekrandan kontrol etmekten nefret ediyorum mesela ben.

Upvote 0
Hocam aracı satıp bütçe müsaitse DLA’lı Golf 8 de düşünebilirsin. IQ.Light olan araçların tamamında DLA var sanırım. Ben beğeniyorum güzel özellik. Ancak araçta her şeyin dokunmatik olması sinir edebilir. Klimayı ekrandan kontrol etmekten nefret ediyorum mesela ben.
Bu far Mk8 ‘lerde çok nadir bulunur,

IQ Light far ayrı bişey

IQ Light Matrix far ayrı bişey.

Mk8 ‘lerde sadece
1.5 TSI 150ps motorlu R-Line ‘larda nadir olarak geldi.

Upvote 0
Bu far Mk8 ‘lerde çok nadir bulunur,

IQ Light far ayrı bişey

IQ Light Matrix far ayrı bişey.

Mk8 ‘lerde sadece
1.5 TSI 150ps motorlu R-Line ‘larda nadir olarak geldi.
Evet biliyorum. Ama yine de mk7.5’a göre bulunması daha kolay. R-Line araçların bir kısmını Doğuş IQ.Light ile getirmiş sanırım Golf 8 ilk geldiğinde. İlanlarda bulunabiliyor. Şuan arasam rahat 10 ilan bulurum IQ.Light’lı Golf 8. Ama Golf 7.5’ta 1 tane bile bulamam DLA özellikli muhtemelen. Çift J’lerin çoğu sadece adaptif. Mercek sağa sola dönüyor ama DLA yok.

IQ.Light ve IQ.Light Matrix farkı nedir? Bendeki karşıdan araç gelince perdeleme yapıyor mesela (karanlık yolda) ve ekranda mavi A simgesi yanıyor aktif olunca. Hangisi oluyor benim araçtaki? Arkada kayar sinyal mevcut ve farın köşesinde krom IQ.LIGHT yazıyor (merceğin üzerindeki IQ yazısını kastetmiyorum, farın tampon ve çamurluk arasında kalan kısmında yazıyor)

DLA dediğimiz özellik matrix olmuyor mu?

Upvote 0
Evet biliyorum. Ama yine de mk7.5’a göre bulunması daha kolay. R-Line araçların bir kısmını Doğuş IQ.Light ile getirmiş sanırım Golf 8 ilk geldiğinde. İlanlarda bulunabiliyor. Şuan arasam rahat 10 ilan bulurum IQ.Light’lı Golf 8. Ama Golf 7.5’ta 1 tane bile bulamam DLA özellikli muhtemelen. Çift J’lerin çoğu sadece adaptif. Mercek sağa sola dönüyor ama DLA yok.

IQ.Light ve IQ.Light Matrix farkı nedir? Bendeki karşıdan araç gelince perdeleme yapıyor mesela (karanlık yolda) ve ekranda mavi A simgesi yanıyor aktif olunca. Hangisi oluyor benim araçtaki? Arkada kayar sinyal mevcut ve farın köşesinde krom IQ.LIGHT yazıyor (merceğin üzerindeki IQ yazısını kastetmiyorum, farın tampon ve çamurluk arasında kalan kısmında yazıyor)

DLA dediğimiz özellik matrix olmuyor mu?
Farın köşesinde (tampon ve çamurluk birleşim yerinde) IQ Light yazması hiç bir anlam ifade etmemektedir,

Marrix özelliği olan farlarda merceğin köşesinde yazan IQ Light yazısı krom kaplıdır,

Matrix özelliği olmayan farlarda ise merceğin kenarındaki IQ Light yazısı siyah renkte olur,

IQ Light Matrix farlı araçlar (premium paket) adı altında gelir,

Bu paketle birlikte stop lambaları kayar sinyalli / animasyonlu led stop lambaları ve IQ Light Matrix far birlikte gelir,

Uzun farlar açıklen ekranda Mavi A işaretli uzun far simgesi yanıyorsa zaten araçta Matrix Led far var demektir,

Tabii bu Mavirenkli A işaretli uzun far simgesinin aktif olması yol koşullarına göre değişir, O esnada aktif olup-olmamasına göre değişir, yani bazı durumlarda standart uzun far simgesi de yanabilir.

Upvote 0
7.5 kasanın yeri çok ayrı bende, 8 ve 8.5 lardaki kalite ve tasarım pek hoşuma gitmedi, şu dla lı far olayınıda yaparsam sıfır mk8.5 fiyatına gelmiş olucak araba

Upvote 0
bu konuyu görmemiştim inceliycem hocam, teşekkürler

Upvote 0
7.5 kasanın yeri çok ayrı bende, 8 ve 8.5 lardaki kalite ve tasarım pek hoşuma gitmedi, şu dla lı far olayınıda yaparsam sıfır mk8.5 fiyatına gelmiş olucak araba
7.5 kasanın bende de yeri çok ayrıdır. 2 yıl 7.5 highline kullandım. Ama DLA gibi retrofitler cidden pahalı ve zahmetli. Hevesiniz varsa uğraşın tabi :) Direkt hazır 8 almak bana daha kolay geldi. Fazla dokunmatik olması hoşuma gitmiyor sadece. Onun dışında aracımda DLA far, kör nokta uyarı sistemi gibi güzel donanımlar mevcut. Aynı donanımlar 7.5 kasada olsaydı 7.5 alırdım. Ama bulamadım.

Upvote 0

7.5 kasanın bende de yeri çok ayrıdır. 2 yıl 7.5 highline kullandım. Ama DLA gibi retrofitler cidden pahalı ve zahmetli. Hevesiniz varsa uğraşın tabi :) Direkt hazır 8 almak bana daha kolay geldi. Fazla dokunmatik olması hoşuma gitmiyor sadece. Onun dışında aracımda DLA far, kör nokta uyarı sistemi gibi güzel donanımlar mevcut. Aynı donanımlar 7.5 kasada olsaydı 7.5 alırdım. Ama bulamadım.
tam 1 yıl hatasız boyasız 7.5 highline, otomatik, cam tavanlı, Tungsten gri, içi siyah, km de max 30 35 bin bu kombinasyonda 7.5 aradım,

1 yıl sonunda buldum, aldıktan sonra yaptıklarım kör nokta, acc, şürüş modları, elektirikli bagaj, dokunmatik klima paneli ışıklı yeni vites topuzu, mib 2.5 harman, otomatik park, 8.5rline dokunmatik ısıtmalı direksiyon, navigasyonlu hayalet, şerit yakip için camı geçen hafta değiştirdim kamera 653 yaya algılamalı trde yok servisten almanyadan şipariş verdirdim gelmesini bekliyorum, trimli ambians aydınlatma aldım bu hafta taktırıcam, tmps sensörleride arayıştayım yine geçen hafta 46 binde olmasına rağmen tüm ağır bakımları yaptırdım serviste, triger, buji, ön balatalar, kurum temizliği yağ bakımlarından sunroof bakımına kadar böyle bi arabaya çift j far dla için uğraşmaya değer diye düşünüyorum

Upvote 0

Geri