Golf 8.5 Yağ Eksiltme

1.5 etsi cupra formentor araca Ankara Vw-Cupra yetkili Arca da ücretsiz yağ eklemesi+genel kontrol yapıldı. Yaklaşık işlem 30 dk sürdü.

Doğuş oto ya gittiğimde bekleme süresinin saatler süreceği ve ÜCRETLİ şekilde yağ eklemesi yapılacağı söylendi.

Arca yı tavsiye ederim. Bu tarz şeyler başına gelenler için.

Ekli dosyalar

• IMG_7258.jpeg
    IMG_7258.jpeg
    222 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_7260.jpeg
    IMG_7260.jpeg
    215.3 KB · Görüntüleme: 39

Bu motor yağ eksiltme olayına çok takılmayınız, Her sıfır km araç ilk 10-15 bin km yağ eksiltir,

İlk bakıma kadar da yakıt tüketimi biraz yüksek olması normaldir,

Buradaki genel sıkıntı VW ‘nin fabrikada ilk dolumda 200-300 ml. ‘den tasarruf yapıcam maliyeti düşürme çabası bir nevi sineğin yağını çıkarıyor,

İlk bakıma kadar motorun tüm hareketleri parçaları birbirine alışır, yağ değişimi sonrası herşey dizene girer,

Bu konuda dikkat ermeniz gereken şey ilk bakıma kasar aracı çok sıkıştırmayın, sık sık yüksek devirlere çıkmayın, gereksiz yere 170-200 km hızlara çıkmayın,

Zaten hali hazırda kullanılan 0W-20 yağ dayanımı oldukça düşük bir yağ,

İlk bakıma kadar bu dediklerime uyduğunuz taktirde bakım sonrası motorunuz saat gibi tıkır tıkır çalışacaktır,

0W-20 yağ yüzünden motor yağı değişim periyodunu her 8-10 bin km’de bir aksatmadan değiştiriniz,

Yüksek devir çeviriyorsanız, veya performanslı kullanıyorsanız yağ değişim periyodunu “daha da erkene” çekmeniz motorunuzu sağlığı açısından yararınıza olacaktır.

0W-20 yağ bizim yararımıza olan bir yağ değil, Esasen araç üreticilerinin (katı AB çevre yasaları) yüzünden emisyonu düşürmek için son çare olarak başvurduğu bir yağ tipidir.

Bu motor yağ eksiltme olayına çok takılmayınız, Her sıfır km araç ilk 10-15 bin km yağ eksiltir,

Buradaki genel sıkıntı VW ‘nin fabrikada ilk dolumda 200-300 ml. ‘den tasarruf yapıcam maliyeti düşürme çabası bir nevi sineğin yağını çıkarıyor,

İlk bakıma kadar motorun tüm hareketleri parçaları birbirine alışır, yağ değişimi sonrası herşey dizene girer,

Bu konuda dikkat ermeniz gereken şey ilk bakıma kasar aracı çok sıkıştırmayın, sık sık yüksek devirlere çıkmayın, gereksiz yere 170-200 km hızlara çıkmayın,

İlk bakıma kadar bu dediklerime uyduğunuz taktirde bakım sonrası motorunuz saat gibi tıkır tıkır çalışacaktır,

0W-20 yağ yüzünden motor yağı değişim periyodunu her 8-10 bin km’de bir aksatmadan değiştiriniz,

Yüksek devir çeviriyorsanız, veya performanslı kullanıyorsanız yağ değişim periyodunu “daha da erkene” çekmeniz motorunuzu sağlığı açısından yararınıza olacaktır.

0W-20 yağ bizim yararımıza olan bir yağ değil, Esasen araç üreticilerinin (katı AB çevre yasaları) yüzünden emisyonu düşürmek için son çare olarak başvurduğu bir yağ tipidir.
Her araç yağ eksiltir ve son derece normaldir. Mükemmel derecede sorunsuz olan Toyota Corolla 1.4 d4d aracımın bakım periyodu 10 bin km de 1 olmasına rağmen bakımdan bakıma 1 litre yağ eksik çıkıyor. Şimdi bu aracı kötü ve en önemlisi arızalı veya sorunlu mu yapıyor ?? Tabii ki de HAYIR.

Hele ki sudan neredeyse hiçbir farkı olmayan 0-20 yağ kullanılıyor araçlarda. Denildiği gibi emisyon ayağına uydurulmuş saçmalık ötesi bir yağ. Aracınız yağ YAKMIYOR; yağ EKSİLTİYOR. Tamamlayıp yoluna devam edeceksin.

Sadece zoruma giden şey şu oluyor. Ben daha 2 aylık ve 4 bin km’deki motor, mekanik, elektriksel 2 yıl garanti verilen aracıma neden fahiş fiyatla servise gidip yağ ekletiyorum. Ekleyeceğin 1 litre yağ ve benden 1500 lira gibi ücreti sen nasıl istiyorsun ???

Bazı hala insaflı servisler var ki para istemiyorlar. Böyle bir durumla karşı karşıya iseniz çevrenizdeki tüm servisleri arayın ve ücretsiz kim yağı tamamlayacağını söylüyorsa orayı tercih edin. Ve bir sonraki bakımda veya olası arıza durumunda da o servisi tercih edin.

Benim aracım da ilk bakıma kadar uyarı verdi. Sıfır aldığımda zaten seviye ortalardaydı. Eklemeş kendim yaptım. 0 20 508,509 onaylı. 600 tl ye almıştım. Bakımda da max çizgisine kadar eklediler . Üzerinden 3 bin km geçti henüz bie eksiltme olmadı. Bakımda max çizgsine kadar eklenirse bakıma kadar uyarı almaz kimse bence. Belki 2 3 diş düşer ama en azından uyarı almaz kimse eğer bakıma kadar 2 lt yakın eksiltme yaparsa bu olması gerekenden fazla bence

Hocam bu motora sahip olsan sen ne yağ kullanırsın?

Söylediğin her şeye katılıyorum kaldı ki ben ilk bakımı 11b km de yaptırdım…
Şimdi 30b km de ki bakımı beklemeyeceğim ve 20b km de ara bakım yaptıracağım.
Yani dediğin gibi 10b km de bir bakım yapacağım…

Söylediğin her şeye katılıyorum kaldı ki ben ilk bakımı 11b km de yaptırdım…
Şimdi 30b km de ki bakımı beklemeyeceğim ve 20b km de ara bakım yaptıracağım.
Yani dediğin gibi 10b km de bir bakım yapacağım…
Ben de aynı şekilde ilk bakımı 12 bin. 2. bakımı 23 bin kmde yaptırdım. Bundan sonra durum el verdikçe bakım aralığını kısaltmayı düşünüyorum. Tek can sıkıcı konu servisin fıçıdan shell marka yağ kullanması. Bu konuda bilginiz var mıdır acaba ? @forzaGilles

Ben de aynı şekilde ilk bakımı 12 bin. 2. bakımı 23 bin kmde yaptırdım. Bundan sonra durum el verdikçe bakım aralığını kısaltmayı düşünüyorum. Tek can sıkıcı konu servisin fıçıdan shell marka yağ kullanması. Bu konuda bilginiz var mıdır acaba ? @forzaGilles
shell yağ iyidir, fıçıdan olması da sorun teşkil etmez. fıçılar kullanıldıkça geri dönüşüme gönderiliyor, üstüne doldurma yapılmıyor

Kesinlikle doğru hareket ben acil bir durum olmadığı sürece aracıma bineceğim ne kadar bakarsam aracım o kadar iyi olur…
Satacağım zamanda alan kişi sağlıklı bir araç alır…
Ben Avek tekstilkente götürüyorum mesela orada castrol geçen Uzay Kasımpaşa ile görüştüm Shell kullanıyor…
Benim kafamda şu var 20b km bakımı dışarıda yağ ve yağ fitresi yapsam 30b km için servise gitsem ne olur anlaşılır mı 😅☺️

Kesinlikle doğru hareket ben acil bir durum olmadığı sürece aracıma bineceğim ne kadar bakarsam aracım o kadar iyi olur…
Satacağım zamanda alan kişi sağlıklı bir araç alır…
Ben Avek tekstilkente götürüyorum mesela orada castrol geçen Uzay Kasımpaşa ile görüştüm Shell kullanıyor…
Benim kafamda şu var 20b km bakımı dışarıda yağ ve yağ fitresi yapsam 30b km için servise gitsem ne olur anlaşılır mı 😅☺️
Benim aklımdaki sorulardan biri de buydu :D Karter tıpa contası farklı olursa anlarlar mı acaba ? Yağ filtresi vs. orijinal olacak çünkü tek farklı parça o olabilir.

@omer @metinkar

Doğuş oto ve bünyesindeki tüm servisler (mesela Arca) artık Shell yağa geçtiler. Ben daha isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum.

Shell in dışarıda professional modelini bulsam Castrol edge serisi yerine tüm araçlarda tercih ederdim.

2 ay önce Antalya Manavgata gittiğimde oradaki Shell de professional serisi gördüm aslında keşke alsaydım diye pişmanım hatta 😢

Castrole vw grubunda oldu bitti ısınamadım. 1.2 tsi Euro 5 105 hp 70 bin km’deki araçta bin km’de yaklaşık 400 ml eksiltme yapıyor. Ancak shell veya liqui moly kullanıldığında yine aynı kullanım biçiminde 3-4 bin km’de 500 ml eksiltiyor.

Geri