Golf 8.5 Yağ Eksiltme

Motor sağlığı için, kurum, egzoz vs. olumlu olduğunu duymuştum. Dizellerde de keza dpf için yapmak gerekiyor.
Bilmediğimden soruyorum bu konuda net teknik bilgilerle açıklanabilir bir veri var mı?
6500 rpm gerçekten binek araç için konuşursak bu motoru kırmak parçalamak için çıkılacak hızlar. Motor orada sürekli çalışsın diye tasarlanmıyor. Çalışır ama aşırı yıpranır ve ömrü çok erken biter.

Motor sağlığı açısından ve normal kullanımda

3000 d/dk hızın üzerine çıkmak için hiçbir sebep ve ihtiyaç yok. Hiçbir şekilde normal sürüşte çıkmazdım ben olsam. Olur da sollama vb. bir ihtiyaç oldu o zaman tabi ki çıkabilir ama bunlar istisna hem de çok istisna.

DPF için böyle bir şey yapmak tam tersine DPF i daha çok doldurur ve çok kötü olur. DPF için yapılması gereken 2000 d/dk hızlarda sabit sürmek.

Motor için de yapılması gereken 3000 d/dk geçmeden sakin ve ani hızlanmalardan kaçınarak kullanmak.

Yağı da 10.000 km de bir değiştirmek (Türkiye için 15.000 km ler kesinlikle çok uzun).

6500 deviri hangi viteste çeviriyorsunuz. Araç gaza basmadan 3. Vitese geliyor zaten . Manuele alıp düşük viteste tutmak lazım ki 6500 gelsin . D modunda 6500 ile uçuşa geçer 😇

6500 deviri hangi viteste çeviriyorsunuz. Araç gaza basmadan 3. Vitese geliyor zaten . Manuele alıp düşük viteste tutmak lazım ki 6500 gelsin . D modunda 6500 ile uçuşa geçer 😇
Manuel hocam bizimki. Bakkala giderken de böyle yapmıyoruz :)
Her seferinde derken, optimum koşullar sağlandığında her sefer.
Bu konuyu chatgpt'de sordum. Arada yapmanın faydalı olacağını yazıyor.

dün servise uğradım, görsel kontrol yapıldı sorun yok denilip yağ ekleme yapıldı max çizgisinin bir altına kadar ilave yağ konuldu, para talep edilmedi

Benim de 8bin küsur km'de şu uyarıyı verdi. Maksimumun iki ya da üç çubuk altında teslim almıştım. En son datça yapmıştım, dönüşte de cenaze törenine yetişmek için müsait durumlarda 150 km/hız ile sürüş yaptım.

*VW Yol yardımı aradım. Otomol yetkili servisinden birine bağladı. Telekonferans bağlantısı şeklinde VW müşteri danışmanıyla birlikte durumu aktardım. Müşteri Danışmanı işçilik ve servis garanyi kapsamında ücretsiz fakat yağ ücreti alınacak dedi. Ben itiraz ettim. Motor yağı sarf malzemesi olarak nitelendirilmemeli diyerek. Müşteri İletişim servisi ile görüşeceğiz. Geri dönüşe göre yarın haberleşiriz dediler.

**Doğuş yol yardımın yönlendirdiği Otomol(Baykan Otomotiv)'den geldiler shell marka açık yağ kullanıyoruz, 750 TL de ücreti var dendi. 1 litre ilave yağ eklendi. Garanti kapsamı bozulmasın diye kendim yapmadım.
Yağ ilavesi yapıldı ücret alındı.Dahası açık yağ kullandılar.😅

Geri