Golf 7 18" jant opsiyonu

golf 8 ve 8.5 lerde zaten rline mevcut.. siz ondan bahsettini sanırım..
ben golf 7lerde 2016 ya kadar olanlarda rline nedir onu merak etmiştim.
biraz bakındım evet rline diye bi opsiyon var.. dış eklemeler şeklinde geliyormuş.. ön ve arka tampon , yan çıta falan..
bendeki , multimedia ekranında görünen rline logosu sonradan çakma sanırım.. :)

Evet ilk zamanlar Rline mevcut paketler için bir opsiyon olarak geliyordu. Sonradan bunu pakete çevirdiler.

1.4 110 kw lık motor.. valla bende 2016ya kadar yani golf 7 rline hiç görmedim ama "alaras" arkadaşınki golf 7 rline olabilir eğer dönüşüm falan değilse.. oda ancak servise gidip opsiyonuna baktırır.. benim opsiyonda 18 durban ve spor süspansiyon görünüyor ama rline falan görünmüyor..
Sizin koltuklarda r ibaresi mevcut mu?

Evet ilk zamanlar Rline mevcut paketler için bir opsiyon olarak geliyordu. Sonradan bunu pakete çevirdiler.
evet opsiyondan donanıma terfi etmiş..
biraz araştırınca bayağa içerik bulunuyor yurtdışı sitelerde.. dış ile beraber iç donanım olarakta değişik golf 7 rline.. rline alırsan 2016 ya kadar koltuklar ve bikaç trim değişik geliyor. sanırım. koltukları allstardaki koltuklara benzettim. iç media çerçevesi mat gri bi renkte.. v.b...

Sizin koltuklarda r ibaresi mevcut mu?
hayır normal alcantra.. koyu gri yanlız.. zaten golf 7 lerde (7.5 değil) ergo koltuk almıyorsan, midde kumaş, comfort ve high de alkantra.. allstarda kumaş ve s şerit desenli geliyordu.. yurtdıuşı bir sitede golf7 (7.5 değil) rline koltuk allstara benzer bi halde geliyor. ha bide durbanlar metal siyah (gunmetal) renkte.. bu şekil durban hiç görmedim..
https://www.facebook.com/permalink.php/?story_fbid=437281783638342&id=175706673129189
bu linkte bi örnek var mesela..

evet opsiyondan donanıma terfi etmiş..
biraz araştırınca bayağa içerik bulunuyor yurtdışı sitelerde.. dış ile beraber iç donanım olarakta değişik golf 7 rline.. rline alırsan 2016 ya kadar koltuklar ve bikaç trim değişik geliyor. sanırım. koltukları allstardaki koltuklara benzettim. iç media çerçevesi mat gri bi renkte.. v.b...

2013-2014 de bulmak mümkün tabi ama çokta fazla yok. Bildiğim kadarıyla koltuk kenarları süet kumaş ve R logolu. Direksiyon simidi farklı, ön panjurda R logosu, marşpiyeller ve tamponlar da farklı bir de jant

hayır normal alcantra.. koyu gri yanlız.. zaten golf 7 lerde (7.5 değil) ergo koltuk almıyorsan, midde kumaş, comfort ve high de alkantra.. allstarda kumaş ve s şerit desenli geliyordu.. yurtdıuşı bir sitede golf7 (7.5 değil) rline koltuk allstara benzer bi halde geliyor. ha bide durbanlar metal siyah (gunmetal) renkte.. bu şekil durban hiç görmedim..
https://www.facebook.com/permalink.php/?story_fbid=437281783638342&id=175706673129189
bu linkte bi örnek var mesela..
2016ya kadar opsiyonel durban varken 2016da bu gun metal renk Salvador janta geçtiler.

aynen dostum.. fazla şişirmeyeyim diyorum :) ama spor süspansiyon başkaymış kullanınca anladım..
size bi sorum olacak.. medya ekranı açılırken vw altında rline logosu çıkıyor.. acaba aldığım arkadaş gizli özellik ile beraber bunu kendi mi yaptı yoksa orjinalinde mi var diye merak ediyorum. lakin sizde aracım rline diyorsunuz ama ben 2016 yılının başında 2015 model sıfır golf aldım. o zamnlar rline diye bi donanım hatırlamıyorum. midline , comfortline ve higline vardı ve bunların üzerine opsiyon alınıyordu. sonradan bide ara donanım allstar çıktı..
bu rline neyin nesidir bu dönemde.. bi bilen varsa açıklarmı acaba..
Hocam RLine donanım paketi şuanda olduğu gibi bazı parçaların R donanımına yakın, aynı olmasıyla, normalde olmayan opsiyonların eklenmesi ya da eklenebilmesiyle doğan bir opsiyon, paket. Normal Highline Golf ile baz donanım olarak en bariz farkları;

Rline Bodykit - Tampon tasarımı ve ebadı, büyük çamurluklar, R arka tampon, R marşpiyeller, Rline donanım logoları
Bi-Xenon Far - Standart Donanım
Lipler, Ekler - Arka difüzör vb. Pianoblack geliyor, ön ek ise R ile aynı.
Ergoactive 14 Yönlü Rline Koltuklar - Masaj donanımlı yarı deri yarı kumaş Rline imzalı koltuklar
Sürüş Modları - Çok nadir bir donanım Eco, Normal, Spor olarak geliyor
Krom Pedallar - VAG grubunun R, S, RS, VZ gibi performans modellerinde bulunan pedal seti
Spor Süspansiyon - Highline'da opsiyonelken Rline'da standart donanım olarak geliyor
Jant - Durban, Cadiz, Pretoria gibi jantlar, Rline hariç donanımlarda bulunmuyor.
Rline Direksiyon - VW'nin Rline, GTI, R, GTD gibi modelleri için ürettiği yuvarlak Airbagli direksiyonu
Performans Ekranı - Aracın teknik verilerini anlık görüntüleyebildiğiniz bir ekran, opsiyonler
Üretim yeri - MK7 için, Rline donanım araçlar sadece Wolfsburg, Almanya'da üretiliyordu, Volkswagen'in en prestijli fabrikası, Volkswagen'in doğduğu yer. Şasi numarasında 10. harf üretildiği ülkenin baş harfi, 11. harfi ise üretildiği şehir/eyaletin baş harfidir. Benim WVWZZZAUZGW şeklinde gidiyor mesela.
VW Premium Ses Sistemi - Fender marka Wooferlar donanımla beraber geliyor.
Gizli Özellikler - Gizli özelliklerin bazıları standart donanım
Discovery Pro - Eğer araç bu opsiyonla gelirse, açılışta Rline logosu gözükür, sonradan açılabiliyor.
Ambians Aydınlatma - Normal araçlarda bu ya yok ya opsiyon diye biliyorum.

Ve sayamadığım çok daha fazlası. Aracı Ocak 2016'da sipariş vermiştim, 2015 modeller için olmayabilir aynı zamanda bu tür araçlar bayilere düşmüyordu, ya R ya da Highline vardı. Aracı aldığım günden beri üstünde değiştirdiğim tek şey egzoz ve jant oldu. Sipariş verirken ABT Motorsports (VW'nin Brabusu) yazılım bile opsiyon olarak sunulmuştu, onu da ekletmiştim. Yani demek istediğim, Highline araçlarla Rline araçların paylaştığı opsiyonlar mevcut, Rline da bu opsiyonların fazlası var, aynı zamanda Highline araçların bazı opsiyonları bu araçlardan standart donanım.
1.4 110 kw lık motor.. valla bende 2016ya kadar yani golf 7 rline hiç görmedim ama "alaras" arkadaşınki golf 7 rline olabilir eğer dönüşüm falan değilse.. oda ancak servise gidip opsiyonuna baktırır.. benim opsiyonda 18 durban ve spor süspansiyon görünüyor ama rline falan görünmüyor..
Servise gittiğim zaman aracın şasisi giriliyor ve otomatik olarak aracın donanımına göre parçaları çıkıyor, aynı zamanda Volkswagen'im uygulamasında da aracın donanımı Rline olarak gözüküyor.
Opsiyona göre değişiklik gösteriyor bazı şeyler, mesela koltuklar. Bende Deri-Kumaş karışık masaj destekli 14 yön ergoactive koltuklar var, bu yüzden alcantara değil. Trimi de seçebiliyorsunuz, ülkemizde pek bulunmasa da ben sipariş ederken normal araçlarda bulunanı seçmiştim, ancak gri, karbon görünümlü vs. seçilebiliyordu.
Bodykit de öyle, mesela Rline difüzörü normal Golf'lere olmuyor, çünkü Rline'ın tamponlar daha büyük, aracın burnu daha uzun gibi gibi.unnamed.jpg

Benim şase numarasının harf grubu seninki ile aynı. Genelde böylemi tüm golf 7 ler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250514_205311_pixelplus.volkswagenim.jpg
    Screenshot_20250514_205311_pixelplus.volkswagenim.jpg
    53.4 KB · Görüntüleme: 12
Benim şase numarasının harf grubu seninki ile aynı. Genelde böylemi tüm golf 7 ler.

Golf modelleri çok büyük çoğunluğu istisna bir durum olmadıkça wolfsburg da üretildi.

Ancak yakında maliyet düşürmek için Polo'yu Afrika da, Golf'ü de Meksika üreteceklerine dair söylentiler var.

Golf modelleri çok büyük çoğunluğu istisna bir durum olmadıkça wolfsburg da üretildi.

Ancak yakında maliyet düşürmek için Polo'yu Afrika da, Golf'ü de Meksika üreteceklerine dair söylentiler var.
Golf 7 lerin şase notlarının w ile başladığını ve bittiğini, bu şehirde yapıldıklarını bu forumdan öğrenmiştim ilk golf 7 aldığımda. Ama harf grubunun aynı olması bana tuhaf geldi. Ne anlama geliyor aynı zaman aralığında mı üretilmiş. Veya spor süspansiyon olan şaselere mi özel. Veya hiç bi anlamı yokmu.

Son düzenleme:
Golf 7 lerin şase notlarının w ile başladığını ve bu şehirde yapıldıklarını bu forumdan öğrenmiştim ilk golf 7 aldığımda. Ama harf grubunun aynı olması bana tuhaf geldi. Ne anlama geliyor aynı zaman aralığında mı üretilmiş. Veya spor süspansiyon olan şaselere mi özel. Veya hiç bi anlamı yokmu.
ChatGPT ye atın şasi numaranızı her şeyi söyler

Golf 7 lerin şase notlarının w ile başladığını ve bu şehirde yapıldıklarını bu forumdan öğrenmiştim ilk golf 7 aldığımda. Ama harf grubunun aynı olması bana tuhaf geldi. Ne anlama geliyor aynı zaman aralığında mı üretilmiş. Veya spor süspansiyon olan şaselere mi özel. Veya hiç bi anlamı yokmu.
Ezberim de çok kalmadı ama internette açıklaması var.
marka, model, Yıl , üretim yeri
w VW zzz AU z G W

Evet aynı olması şaşılacak bişey değilmiş. Bu dönem tüm golf 7 ler aynı harf grubunu paylaşıyorlarmış.. 🙂
Aynen çok ilginç tıpa tıp aynı. Harfi harfine.

En sondaki rakamlar arabanın o sene içersindeki banttan inen kaçıncı araba olduğunu belirtir geri kalan üretilen yıl ve araba hakkında bilgiler.

Arabanız aynı olduğuna göre aynı yılda üretilmiş ise son rakamlar hariç her şey aynı olması gayet doğal.

Bı de nerde üretildiği de yazıyor da komple aynı yerde üretildiler zaten o harf de aynı.

Geri