120-140 arası titreme sallama

apranaxi

Katılımcı Üye

İsim
BatuHAN
Herkese selam.
1000km önce yeni lastik aldım. Conti pre7
Balans yapıldı takılırken.
Önceli lastiklerde sorun yoktu. Nexen
Ancak 120-140 arası titriyor gaz pedalı hafif direksiyon, çektiğimde mild hibrit devreye girince kesiyor.
Rot balans 2. Kez yaptırdım.
Sorun yine aynı.
2 haftadır kafayı yedirdi.
Bazende hiç yapmıyor akıyor gidiyor.
Aks mı bozduk, lastik mi hatalı tribe soktu..

Aracımı Pirelli servise götürdüm. Road Force balans makinesinde ücretsiz baktılar ve sol arka lastiği iyi niyet garantisinden değiştireceklerini söylediler. Aracım 2023 model 19.000 km de. lastiklerin garantisi bitmesine rağmen ürünlerinin arkasında duruyorlar. Bu sıkıntının nedeninin lastiğin uzun süre havası inik bi şekilde durduğundan kaynaklandığını söyledi usta. Hatta pandemi döneminde birçok bu şekil sıkıntıyla karşılaştıklarını belirtti.
Lastikler fabrikadan gelen lastikler mi?

Upvote 0
Lastik bayisinin garantiye alma olayını bilmiyordum. Bende de Pirelli Scorpion Verde mevcut.

Fabrikadan takılan lastiğe , lastik üreticisi garanti süresi ne kadar veriyormuş?

Sorununuz çözülmesine sevindim.

Upvote 0
Yeni aldığım passat aracımda aynı sorun mevcut. 120 km üstü hızlarda araçta titreşim mevcut. Balans ayarı yaptırdım olmadı. Serviste de balans ayarı yaptırdım. Yine olmadı. Servis Sol arka tekerleğimin fazla attığını, sorunlu olduğunu söyledi. Bugün aracımın lastik markası olan Pirellinin servisine götürcem arabayı. Bakalım onlar çözebilecek mi.

Aracımı Pirelli servise götürdüm. Road Force balans makinesinde ücretsiz baktılar ve sol arka lastiği iyi niyet garantisinden değiştireceklerini söylediler. Aracım 2023 model 19.000 km de. lastiklerin garantisi bitmesine rağmen ürünlerinin arkasında duruyorlar. Bu sıkıntının nedeninin lastiğin uzun süre havası inik bi şekilde durduğundan kaynaklandığını söyledi usta. Hatta pandemi döneminde birçok bu şekil sıkıntıyla karşılaştıklarını belirtti.
Lastikler fabrikadan gelen lastikler mi?

Km ile yıl baz alınınca firma arkasında durmuş olmalı.
Araç model yılı ve lastik üzerindeki hafta ve yıl eşleşmesi ile durumu çözmüş olmalılar..

Bazı şeyler o kadar basit ki aslında. Zora sokmayan firmalar işini iyi yapan firmalar diyebiliriz..
Çözüm iyiymiş. Geçmiş olsun.

Upvote 0

Geri