Yeni tip ve eski tip klima gazı

asercan007

Üye
İsim
Adem
Araç
2017 Golf 7.5 Comfortline
Merhabalar aracım golf 7.5 klima bu yazın başından beri geç soğutuyordu ve tam olarak eski performansı yoktu. 3 tane klimacı gezdim. Dedikleri şu;
1. Yeni tip klima gazı olduğunu söyledi böyle binersem kompresörün bozulabileceğini söyledi. Sebebi klima gazının azalması. 2500 tl istedi
2. Daha profesyonel bir yer olup 5-6 tane ayaklı makinelerden vardı. Benim aracıma uygun olanı getirdi ve bu yeni tip gazın makinesinin bu olduğunu söyledi. Orijinal gaz için 4500 tl istedi. Eski tip gaza çevirebileceğini ama sonrasında oluşan sorunların mesuliyetini almayacağını belirtti. Yağını değiştirip gazını boşaltıp eski tip gazla değiştirecekti. Fiyat fazla geldiği için önerisi böyle binmeye devam et dedi. Kompresör arızalanmaz sadece klima az soğutur o kadar dedi.
3. Yeni tip gazın servis dışında hiçbir yerde bulamayacağımı bulursan da kandırırlar dedi. Serviste de 5 lira civarıdır dedi. Yeni araçların da eski tip gaza geçtiğini söyledi. Eski tiple değiştirebileceğini maliyetin 1000 tl olduğunu söyledi.
Kafam iyice karıştı araca hiçbir işlem yaptırmadım. Böyle binmeyi düşünüyorum bu yaz. Bu konuda fikir ve önerisi olan varsa bilgiye açığım. Doğrusu nedir? Konum olarak antalyadayım..

Arkadaşın da dediği gibi klima gazı (eski tip / yeni tip) performas olarak fark yoktur, belki %1-2 fark eder,

Burada her 5-10 senede bir yeni nesil gaza geçilmesinin sebebi artan çevresel baskılar neticesinde daha az çevre kirliliği kaynaklıdır,

Özetle aracın klima gazı tipinin(eski tip/yeni tip) hiç bir önemi yoktur, önemli olan klimanın soğutma performansı için klima tesisatı ve sistemin sağlıklı olup-olmamasıdır.

Upvote 0

Dün itibariyle benimde klima sogutma sistemim iflas etmisti. (Araç 2018 ocak trafiğe çıkışlı)

Bu 7,5 yılda ne olduda klima ılık üflemeye başladı ?

1 saat önce oto elektrik/klima ustasına gittim.
Daha önceden tanıdıgım bir usta zaten

Cihazı bağladı

Klima sistemindeki anlık varolan basınca baktı

%65-70 basınc ölçtü .

Sonuç ?

%30-35 kayıp var

Bu kayıp neden peki ?

Kaçak var !!!

Usta aynen şunu söyledi

Eger klima sistemine daha önceden bir müdahele de bulunulmadı! darbe almadı! klima sistemi+ boru sistemi egilip bükülmedi ise
Aracında fabrikasyon yada daha sonradan minimal gaz kaçağı var.
Bu minimal kacak durumuyla zaten 7,5 yılı devirmişsin.
Ben şimdi minimal kacak olduğu icin yeni gazı basıcam seni 5 yıl haydi haydi idare edecek

Eger kacak maxi olsaydı zaten ilk başta cihazı bağladıgımızda %65-70 basıncı göremezdik . Gaz tamamen boşalmıs olurdu. Basınç sıfıra yakın gösterirdi dedi. Gaz bassakta maxi kacaktan dolayı delik balonu şisirmeye çalışmaktan başka bi ise yaramayactı.

Hangi tip gazı bastı ? Gazın adı neydi ? Kimyasal formülü neydi ?
TSE / TÜV süd onayı varmı?
Vw golfe uygunmu ?

Bunlara hic kafa yormadım

0 RH (-) adama AB (+) KAN versen hadi yandık bittik diyelim

Altı üstü klima gazıdır.!!!

Zaten ne tip gaz muhabbetlerine kafa yorsam gider vw yetkili servisinde yaptırırdım bu işlemleri (6-7 bin bayılmaca)

Ustaya bu islem icin 1200 lira verdim cıktım

Klimayı açtım ,, ohh beee dedim .

vw Golfe özel gaz bastırıcam diyen vw yetkili servisine gidecek mecbur

Ustad en iyisini yapmissin

2014 golf 7 eski aracimda ayni islemi yaptirmistim özel serviste eski tip gaz ile

Aracı yakin arkadasim aldi 4 sene once bazen kullaniyorum halem canavar gibi sogutuyor

Upvote 0
Uzmanlık alanıma denk geldin iyisin.
Hocam genel bilgi amaçlı bir soruda ben sorsam değerli vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.

Geçmişte farklı araçlarda kompresör sorunu yaşadığımızda sadece bu işi yapan kompresör tamircileri ve araştırma aşamasında yout.. videoları vs.. bu motorun içindeki yağın belirli aralıklarda yenilenmesi gerektiğini değişmezse çok daha masraflı ve tamir olmaz hale gelebileceğini söylüyorlardı.. Ek olarak aracın klimasını açtığımızda çekişi çok düşüyor aceba kompresör pistonları rahat çalışamadığından kaynaklımıdır.. Aynı araçlar olmasına rağmen biri çok yığılıyor diğer araç etkilenmiyor klima açıldığında...

Herkese Kazasıs belasız kavgasız sağlıklı günler diliyorum..

Upvote 0
Ben bugün öğlen
Telefonla ankara vw Arca yetkili servisi aradım fiyat bilgisi almak icin

Klima gazı dolum isciligi 3300
Klima gazı 2200
Kaçak kontrolü xxxx lira (bunun fiyatını telefonda veremedi ben de beklemedim kapattım telefonu) ***@forzagilles in bahsettiği fosforlu boyalı kacak tespit sistemi)
Bununda 3000-3500 tl civarı oldugunu tahmin ediyorum.

Yavvv benim klimam zaten pert olmuş jeotermal kaplıca buharı gibi hava üfürüyor

aman gaz özel olsun uyumlu olsun okunmuş üflenmiş olsun deyip yetkiliye 7-8 bin bayılamam ben.

Aksam koydurdugum gaz alerji bulantı kusma yaparsa ? kompresör infilak ederse ? Olunca yazarım buraya
Ya son zamanlarda işi abarttılar yada benimki şansa geldi. Yine ARCA serviste 2012 Golf 6 aracımın geçen yıl klima gazını kontrole götürmüştüm. 600-700 lira gibi birşey fatura edilmişti. Eğer son durum buysa çok afedersiniz b...kunu çıkarmışlar. Neyse hocam siz yaptırmışsınız doğru olanı. Güle güle kullanın

Upvote 0
Hocam genel bilgi amaçlı bir soruda ben sorsam değerli vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.

Geçmişte farklı araçlarda kompresör sorunu yaşadığımızda sadece bu işi yapan kompresör tamircileri ve araştırma aşamasında yout.. videoları vs.. bu motorun içindeki yağın belirli aralıklarda yenilenmesi gerektiğini değişmezse çok daha masraflı ve tamir olmaz hale gelebileceğini söylüyorlardı.. Ek olarak aracın klimasını açtığımızda çekişi çok düşüyor aceba kompresör pistonları rahat çalışamadığından kaynaklımıdır.. Aynı araçlar olmasına rağmen biri çok yığılıyor diğer araç etkilenmiyor klima açıldığında...

Herkese Kazasıs belasız kavgasız sağlıklı günler diliyorum..
Bende nerdeyse 20 yaşındaki emektar bir aracım için aynı soruyu soruyorum. O yüzden bir kompresörcüye gidip kontrol ettirecem. Soğutmada sıkıntı yok. Araç 2007 model. Ama fan ve kompresör devreye girince aracın elektrik aksamını çok zorlamaya başladı. Eskiden böyle bir gözlemim yoktu...

Upvote 0
Ya son zamanlarda işi abarttılar yada benimki şansa geldi. Yine ARCA serviste 2012 Golf 6 aracımın geçen yıl klima gazını kontrole götürmüştüm. 600-700 lira gibi birşey fatura edilmişti. Eğer son durum buysa çok afedersiniz b...kunu çıkarmışlar. Neyse hocam siz yaptırmışsınız doğru olanı. Güle güle kullanın

Yetkili servis harici alternatiflerle aracı yürütücez bu şekilde.

Upvote 0

Geri