Garanti Kapsamları ve Uygulamaları


OnurJZ389

Üye
Katılım
15 Haz 2016
Mesajlar
191
Tepkime puanı
24
İsim
Onur
Merhaba Golf Dostları,

Daha önce konusu açıldı mı bilmiyorum, açıldıysa lütfen acemiliğime veriniz. Merak ettiğim konu VW garanti kapsamları ve uygulamaları. Daha önceki araçlarım genelde 2.el araçlardı ve garanti noktasında servislere bağımlı değildim. Bu aracımdan önceki Linea'yı sıfır almıştım. Sıfır araç marka modeli ne olursa olsun farklı bir şey tabi ki. Her konuda kafan rahat oluyor. En ufak ses duysan servise gönül rahatlığı ile götürebiliyorsun. Tabi ki her servis aynı olamaz ancak ben Fiat servislerinden genel olarak çok memnun kalmıştım. Özellikle İstinye Birmot olsun, yada Maslak Akpınar olsun gayet ilgili ve çözüm odaklıydılar. Parça basit bir tamir gerekse dahi "Garantiden değiştirelim gitsin abi uğraşma" derlerdi.

Golf'ümü Aralık ayında Maslak Doğuş'tan aldım henüz başıma en ufak bir sorun dahi gelmedi (Maşallah). Ufak tefek ya da ciddi sorun yaşayıp garanti kapsamından değişim ya da tamir-ayar uygulaması tecrübesi olanlardan, tecrübelerini paylaşmalarından memnun olurum. Genel olarak yaklaşımların nasıl olduğu, prosedürler vs. vs. aynı zamanda hizmet kalitesi noktasında önerebileceğiniz yetkili servisler hangileridir?

Hepinize kazasız belasız sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

 
Garanti kapsamında;
2.000 km de direksiyon simidi değişimi yapıldı. Çok hızlı ve sorunsuz bir süreç oldu.
19.000 km civarlarında kavrama değişti, yine hızlı ve sorunsuz bir süreç oldu.
Yeri gelmişken belirteyim bunların değiştirilmesi bir lütuf değil (ki değişim yaptıramayanlar var @maniax )hiç yaşanmaması lazım.
Start-stoptan gelen ses ile ilgili sesin tespitini hala yapamadıkları için süreç tıkandı.
VW servislerinde hizmet standardı tutturulabilmiş değil. Bazı servisler VW bazılar ise merdiven altı esnaf havasında.
 

 
@alper32 benim aracımdada start-stop devreye girince gelen bir ses vardı.İki kez servise gittim sesi duymamız lazım dediler.Şans bu ya servise gittik aracımla dolaştık servis elemanıyla birlikte ama ses falan yapmadı.Aracımı Ocak ayında teslim aldım,kışın çok sık ses yapıyordu şuan start-stoptan  ses falan gelmiyor.Sanırım hava lar sıcak diye,sizin de dediğiniz gibi start-stop ses sorunu havada kaldı.İyi günler 

 
@Kerem son bir aydır ben de ses duymadım. Servis sesi duymak istiyor forumda paylaşılan video kayıtlarını da dinlettim ama fayda etmedi.
Ne olacak bilmiyorum, artık kafaya da takmıyorum..

 
@alper32 Aynen Hocam bende takmıyorum.Sonuç olarak genel anlamda arabamdan çok memnunum,iyi ki GOLF almışım diyorum :)

 
Bende de var o ses. Mesela ışıklarda stop edince tekrar çalıştırdığında inceden bir tırrrr ediyor, gaza basınca geçiyor. Örneğin 100 kere dur kalk yapıyorsam 5'inde yapıyor bu sesi. Ben de kafaya takmamaya başladım. @alper32 @Kerem

 
@OnurJZ389

Garantinin geçersizliği Aşağıdaki durumlarda kullanılmasıdır:

*Aracın bakım ve onarımları zamanında, düzenli olarak, gerekli teknik bilgi ve yetkinliğe sahip servisler tarafından ve periyodik bakım ve onarım prosedürlerine uygun şekilde yapılmamışsa

*Aracın güvenli kullanımına engel teşkil edecek ve onarım maliyeti ekonomik olmayacak seviyede hasar görmüşse (Pert)

*Kullanım kılavuzundaki bilgilendirmelere uyulmamışsa

*Araç; amacı dışında, uygun olmayan şartlarda veya aşırı yük altında kullanılmışsa ( Söz gelimi yarış aracı olarak)

*Araca orijinal ya da eşdeğer olmayan parça takılmışsa ya da araçta imalatçı firma tarafından teknik olarak onaylanmayan bir değişiklik yapılmışsa

*Satın alınan araçtaki onarım ihtiyacı zamanında bildirilmemişse

*Servis tarafından yapılan uyarılara rağmen, bildirilen süre içinde araç sahibi ya da kullanıcıları onarıma imkân sağlamamışsa

* Normal kullanım sonucu ve malzemenin doğası gereği parçalarda meydana gelen aşınma ve yıpranmalar garanti kapsamında değildir. Aşınmaya maruz olan bu parçalara örnek; ampuller, fren ve debriyaj balataları, filtreler, lastikler, sigortalar, bujiler ve silecek lastikleridir. Fakat söz konusu bu parçalarda malzeme, işçilik ve montaj hatası, yani fabrikasyon hata tespit edilirse parçalar garanti kapsamındadır. Aracın üzerinde yapılan değişiklikler ya da modifikasyonlar söz konusu ise bunlarla ilgili olarak meydana gelen arızalarda garanti geçerli değildir.

*Garanti belgesi ile satılması yasal olarak zorunlu olmayan parçalar 6 ay, garanti belgesi ile satılması yasal olarak zorunlu olan parçalar teslim tarihinden itibaren 2 yıl süreyle garanti kapsamındadır. Yedek parça garantisi söz konusu olduğunda, parçanın gerekli teknik bilgi ve yetkinliğe sahip servisler tarafından monte edildiğinin kanıtlanması ve parçanın takılma şeklinin imalatçı tarafından bildirilen teknik özelliklere uyması gerekmektedir.

 
Bu sabah arabamda gaza bastığımda gelen tirr sesi için doğuş oto maslak a gittim, randevu internet den 1 ay once almıştım ama dönüş yapmadılar bende cat kapı gittim. Servis kısmına girdim arabayı park ettim hemen resepsiyonda şikayetimi belirttim 5 dk sonra görevli geldi şikayetimi belirttim o kullandı test sürüşü sonunda benim bariz duyduğum sesi duymadığını söyledi ve başka bir usta yönlendirdi oda sesi duymadı fakat maniflot kismina bakacağını macunlama gibi bir uygulama varmış onu yapacağını söyledi. Uygulama yarım saat içinde yapıldı tekrar aynı ustayla test sürüşü yaptım ses aynı şekilde geliyor usta normal diyor ama ben de bir önceki arabamda aynı motor ile bu sesi hic bir zaman duymadığımi belirtiyorum. Usta problem gözükmüyor dedi beni yolcu etti,işleyiş ve ortam iyiydi fakat Çözüm yok ses devam ediyor yapacak bir şey de yok belki farklı bir servis deneyeceğim. 

 
Bende de var o ses. Mesela ışıklarda stop edince tekrar çalıştırdığında inceden bir tırrrr ediyor, gaza basınca geçiyor. Örneğin 100 kere dur kalk yapıyorsam 5'inde yapıyor bu sesi. Ben de kafaya takmamaya başladım. @alper32 @Kerem
Hocam aslında bu sesin önemli olduğu vurgulanmıştı forumda ancak yakalayamadığımız için işlem yapılamıyor. Ancak VW kayıtlarında mutlaka bu sesle ilgili bir talimat vardır.
Eğer denk getirebilir de kaydederseniz burada paylaşın lütfen.

 
@alper32 araştırdım, dediğiniz gibi önemli olduğu vurgulanmış ancak ben bile hangi aralıklarla o sesi yaptığını belirleyemiyorum. Kimi zaman günde 1 kez yapıyor, ardından 4-5 gün hiç ses yok, sonra yine arada 1-2 kez yapıyor. Elim telefonda bekleyeceğim, kaydedersem burada paylaşırım.

 
Aynaların ısıtması çalışmıyor. Sorun nereden kaynaklanabilir acaba? Aynalara plastidip yapmıştım içeriye akmış olma ihtimali var mıdır? (lütfen olmasın)

 
Aynaların ısıtması çalışmıyor. Sorun nereden kaynaklanabilir acaba? Aynalara plastidip yapmıştım içeriye akmış olma ihtimali var mıdır? (lütfen olmasın)
Değerli Hocam 

22 derece üzeri sıcaklıkta  ayna ısıtma devreye girmez 

 
@silvershadow şu an utandım  &:  Ama hocam aynalarda su var ve ısıtmasını istiyorum. Bunun sıcaklıkla ilişkili olması saçma değil mi?

 

@silvershadow şu an utandım  &:  Ama hocam aynalarda su var ve ısıtmasını istiyorum. Bunun sıcaklıkla ilişkili olması saçma değil mi?
Onca para verdim şimdi ısıtsın derseniz sanırım Baba dağ Veya bozdağ Veya Uludağ'a tırmanmak gerek. :000278-medium:

Bana kalırsa..

Aynayı kurutmak için camı indirip bezle silmek yeterli   :000043-medium:

 

Geri
Üst Alt