- İsim
- Arda
Selam dostlar bu iki motoru kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum özellikle yakıt tüketimi ne kadar fark var merak ediyorum ona göre aracın seçimini yapıcam şimdiden teşekkürler.
1.5 tsi öneririm. Yakıt olarak bence 1.5 daha az yakar.Selam dostlar bu iki motoru kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum özellikle yakıt tüketimi ne kadar fark var merak ediyorum ona göre aracın seçimini yapıcam şimdiden teşekkürler.
Ben de birkaç kişiden öyle duydum garibime gitti biraz.1.5 tsi öneririm. Yakıt olarak bence 1.5 daha az yakar.
güçsüz motor daha fazla gaz pedalına basmak demek, daha fazla yakıt demekBen de birkaç kişiden öyle duydum garibime gitti biraz.
Selam dostlar bu iki motoru kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum özellikle yakıt tüketimi ne kadar fark var merak ediyorum ona göre aracın seçimini yapıcam şimdiden teşekkürler.
Dediğiniz uzun yolda doğru olabilir ama şehir içinde daha çok gaz pedalına basılacağını düşünmüyorum gücün yüzde kaçını kullanıyoruz ki zaten.güçsüz motor daha fazla gaz pedalına basmak demek, daha fazla yakıt demek
Şehir içinde kullanılacak genelde işe git-gel akıcı trafik.Aracı devamlı şehir içi veya ev-iş arası kısa mesafe kullanacak, yılda 1 defa uzun yol yapacaksanız 1.0 Tsi
Bunun haricinde 1.5 Tsi
.
Aracı yerinden kaldıran torktur o yüzden şehir içi fark eder tabi ki, özellikle yokuşlarda farkı çok net hissedersiniz, 1.5 tsi alt devirlerde de canlıdır ve tork üretir buda dsg nin sürekli alt devirde götürme huyuna daha iyi cevap verir fakat 1.0 tsi da 2000 devirin altı neredeyse ölüdür buda şehir içinde çok ciddi bir fark oluşturur.Dediğiniz uzun yolda doğru olabilir ama şehir içinde daha çok gaz pedalına basılacağını düşünmüyorum gücün yüzde kaçını kullanıyoruz ki zaten.
İstanbul şehir içi (ortalama hız 15 km/h) 1.0 eTSİ dsg 9,4 lt, 1.5 eTSİ dsg 11 lt.Şehir içinde kullanılacak genelde işe git-gel akıcı trafik.