iki motoru da aktif kullanan birisi olarak; şehir içinde iki araçta dsg ise normal bir sürücü için aradaki fark pek anlaşılmıyor. Ben 1.5 tsi Süperb dsg ve 1.0 tsi manuel Golf kullanıyorum şehir içinde 1.0 tsi daha az tüketiyor bunu fark edebiliyorsunuz. Uzun yolda ise, sakin giderseniz 1.5 daha az tüketir ancak bunu gözlemleyebilecek kadar sakin uzun yol sürüşü yapmadım. Genelde hep tempolu kullandığımdan uzun yol için kesinlikle 1.5 üst hızlarda daha keyifli, Süperb de bile ivmesini yakaladığında gayet tempolu olan 1.5 Golf te çok daha keyifli olacaktır. 1.0 115 lik Golfümlede çok uzun yol yaptım, aynı sürüş tarzıyla son hızınız daha düşük ve tepkimeler daha gecikmeli olacak şekilde gayet keyifli yolculuk yapabilirsiniz, kısacası ortalama bir kullanıcı için 1.0 yeterli bir motor. Vergi avantajı, şehir içi daha düşük tüketimler elde etme imkânıda avantajları arasında, ancak şunu da unutmayın 1.5 motor aldığınızda sadece motor değil aynı zamanda bağımsız süspansiyon gibi konfor ve yol tutuş anlamında da belirleyici bir unsura da sahip oluyorsunuz.