2017 Golf vs 2021 Polo

Aynı kilometrede aşağıdaki seçenekler arasından hangisini mantıklı bulursunuz?

• Kullanılan toplam oy
    68
2020 Manuel 1.0 TSI Comfortline Polo sıfır almıştım ve satarak sıfır 2023 Golf 1.0 eTSI Life DSG aldım. Hacim olarak yakınlar. Konfor, yalıtım, kalite olarak Golf önde. Donanım Golf çok önde ancak Life Polo’lar da epey donanımlı(Benimki 2020 Comfortline’dı). Yalıtım, konfor, kalite çok önemli değil dersen Polo al derim. 2017 model demek artık 7 yaşında olan eski bir araç demek. İkinci elde de Polo daha az değer kaybeder.

Sıklıkla şehir içi kullanacaksan 1.0 TSI gayet yeterli. 1.4 TSI Golf 6’m da vardı ama 1.0 TSI harika motor ve üzmüyor.

polo bence daha mantıklı gibime geldi, golfün neredeyse tüm varyasyonlarına bindim, ama polonun iç mekan ve life da gelen donanımları çok yeterli ve keyifli, polo style olsa tadından yenmez, yakın zamanda bir galerida 980 gibi bi rakama satılmıştı style ı.

polo bence daha mantıklı gibime geldi, golfün neredeyse tüm varyasyonlarına bindim, ama polonun iç mekan ve life da gelen donanımları çok yeterli ve keyifli, polo style olsa tadından yenmez, yakın zamanda bir galerida 980 gibi bi rakama satılmıştı style ı.
Bulamadık hocam style 😅

Hocam sana şöyle diyeyim bende de 23 model 1.0 tsi manuel golf 8 vardı ve canımı sıkan sebeplerden dolayı 10 bin km kullandığım aracımı satıp geçen ay 24 model sıfır polo life aldım. Sana da fikirlerimi söylemek isterim. Öncelikle donanım olarak gerçekten beni memnun ediyor, öncelikle onu bir kesinleştirelim, golf 7.5 larda ki comfortline donanımın bu kadar dolu olduğunu zannetmiyorum, çok hakim olmadığım için kesin konuşmak istemem fakat donanım gerçekten mutlu ediyor onu söyleyeyim. Şimdi bir diğer meselede ben poloyu almadan önce genel malzeme ve işçilik kalitesi ile ilgili kuşkularımdı, evet kapı üstü yumuşak değil ama benim içinde çok önemli birşey değil, genel işçilik kalitesi ve malzeme kalitesi gayet başarılı. Mesela gösterge ekran kalitesi ve orta ekran kalitesi golfü aratmıyor zaten 7.5 lardaki ekran sanırım polo life taki ekranın aynısı, iç hacim olarak ta bence güncel olarak segmentinin en ferah aracı. Süspansiyon ve yoldaki konfor seviyesi 65 yanak lastiklerinde etkisiyle bana golfü aratmıyor, motor sesi yalıtımı normal kullanımda golfe göre afaki bir fark hissettirmiyor yani golf 10 üzerinden 10 ise polo 10 üzerinden 8 dir, yine titreşim seviyesi olarak ta ben bir fark hissetmedim, yol tutuşa gelirsek evet golf 205 taban lastiklerinde etkisiyle gövde yatması daha az oluyordu fakat polo nun da standart bir kullanıcı için iyi olduğunu düşünüyorum, geçenlerde 1.5 megane ı virajda yedim mesela, fena değil yani, genel olarak ben memnun kaldım ve sürüş olgunluğu olarak b segmentinin en olgun arabası olduğunu düşünüyorum. Önceden Corsa c, Corsa d, Corsa f ,Clio 4 ve Clio 5 kullanmış biri olarak, ( ama şahsi olarak corsa c ilk arabam olduğu için bende yeri ayrı) 🙂
Golfte ne gibi sorun yaşadınız sattınız? Aynı bütçede clio polo golf 8 impression düşüyorum

Golfte ne gibi sorun yaşadınız sattınız? Aynı bütçede clio polo golf 8 impression düşüyorum
Merhabalar, golfü asıl satma sebebim 1.0 tsi ve manuel şanzımanın şehir içinde beklediğim atikliği vermemesi derim. 1.0 tsi zaten genel olarak çok esnek bir motor değil, 2 devrin altı hacminde küçük olmasından dolayı normal olarak cansız kalıyor, buda şehir içinde pek zevkli ve rahat bir sürüş sağlamıyor. Tabi bunda yaşadığım bölgenin hatrı sayılır yokuşlu ve sıkışık trafikli bir bölge olmasınında etkisi var. Uzun yoluna ise lafım yok çok başarılı bir sürüşü var. 4 kişi bagaj dolu klima açık farketmeksizin başarılı bir sürüş sunuyor. Yalıtım koltuk rahatlığı, aracın yola yayılması epey başarılı, ama ben alışamadım ve memnun kalmadım saydığım sebeplerden dolayı. Genel olarak golften önce dizel manuel araçlar kullandım onunda etkisi var. Clio ve polo da kullandım. İkisi arasından tavsiyem 1.0 tsi dsg polodur. Bunların yanı sıra 1.0 tsi dsg 115 beygir İbiza da öneririm. Performans olarak çok memnun kalırsınız.

Merhabalar, golfü asıl satma sebebim 1.0 tsi ve manuel şanzımanın şehir içinde beklediğim atikliği vermemesi derim. 1.0 tsi zaten genel olarak çok esnek bir motor değil, 2 devrin altı hacminde küçük olmasından dolayı normal olarak cansız kalıyor, buda şehir içinde pek zevkli ve rahat bir sürüş sağlamıyor. Tabi bunda yaşadığım bölgenin hatrı sayılır yokuşlu ve sıkışık trafikli bir bölge olmasınında etkisi var. Uzun yoluna ise lafım yok çok başarılı bir sürüşü var. 4 kişi bagaj dolu klima açık farketmeksizin başarılı bir sürüş sunuyor. Yalıtım koltuk rahatlığı, aracın yola yayılması epey başarılı, ama ben alışamadım ve memnun kalmadım saydığım sebeplerden dolayı. Genel olarak golften önce dizel manuel araçlar kullandım onunda etkisi var. Clio ve polo da kullandım. İkisi arasından tavsiyem 1.0 tsi dsg polodur. Bunların yanı sıra 1.0 tsi dsg 115 beygir İbiza da öneririm. Performans olarak çok memnun kalırsınız.
Yaklaşık 1.3m bütçem var.
Golf 2021 impression araca yetiyor. Donanım eksikliği can sıkar mı yoksa kalite mutlu mu eder emin değilim.

Golf 8 impression manuel
Polo life tsi manuel
Clio 1.0tce techno alpine otomatik
Mazda 3 2015 power otomatik
Golf 7.5 comfortline manuel
Focus 1.0ecoboost 2023 manuel
İ20 1.0T style otomatik
İbiza 1.0tsi FR veya leonlar çok ilginç şekilde daha pahalı

Başıma ağrılar girdi tam mutlu edecek kusursuz araba yok sanki piyasada. Ya motor kronikli ya bomboş donanım vs

2021 Polo 1/2 vites geçişleri tak tarzında sesler kararsızlık çok can sıkıyo ha sadece benmi yaşıyorum bilemem tabi bi problemi

Sekromenç mi bahsettiğiniz
Usta senkromeç felan bilmiyorum 30 binde araçtan 3/2 düşüş 1/2 geciş düşüşlerde tak tuk tarzı sesler her neyse aşırı can sıkıyo arabadan soğuttu ben gerçekten arabaya binmiyorum
Su eksiltmeside var kronik diyip geçiyolar yetkili servis dahil

Geri