A3 8V FL Upgrade

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ofarukko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bir konuya hareket getirelim güncel diyelim. @HONEY Bülent abiden Mib 2.5 Harman Ünite aldım. Kodlaması ve uyarlamasını @İlker34 abi halletti. CarPlay Navigasyon işini hallettik. Ses kalitesinde çok büyük fark var ünite bu kadar değiştirmemesi gerekiyor diye düşünüyor insan ama çok fark etti. Stock A3 ünitesi kullanan arkadaş bindi bu ne diye tepki verdi. Emekleri için teşekkür ederim.
Gereken Malzemeler usb soketi ve tesisatı kolçağın altındaki usb soketinin yerine gelmesi gerekiyor A3 lerde sadece şarj özelliği bulunan usb bulunmaktadır. Ufak bir modifikasyon ile yeni soketi mevcut kasaya oturtup kullanabilirsiniz.
Navigasyon Anteni ve Harman Mib 2.5 ünite.
WhatsApp Image 2025-11-28 at 18.05.28.jpeg
WhatsApp Image 2026-02-12 at 16.39.26 (1).jpeg
WhatsApp Image 2026-02-12 at 16.39.27 (1).jpeg
hayırlı olsun çok iyi gözüküyor..bende alabilirim neden olmasın .))

Güle güle kullanın, ben de aracı aldığımda yaptığım ilk retrofitti, yalnız rahat kullanabilmek için mmi kontrolörün de uyumlu olması gerekiyor, iki tip var, biri dokunmatik diğeri joysticğin aşağı yukarı ve sağ sol yapabilen versiyonu, temin edebilirseniz kullanımı çok rahatlıyor.

Üzerinde sat/nav tuşu olanlar uyumludur;

https://www.ebay.de/itm/28705410558...kwYiYi+QpVD16sNMJFAdzX1OE=|tkp:Bk9SR_D-jqCOZw

Güle güle kullanın, ben de aracı aldığımda yaptığım ilk retrofitti, yalnız rahat kullanabilmek için mmi kontrolörün de uyumlu olması gerekiyor, iki tip var, biri dokunmatik diğeri joysticğin aşağı yukarı ve sağ sol yapabilen versiyonu, temin edebilirseniz kullanımı çok rahatlıyor.

Üzerinde sat/nav tuşu olanlar uyumludur;

https://www.ebay.de/itm/287054105580?_skw=a3+8v+mmi&itmmeta=01KHS03QXEBEXJJY17K1RC2H0E&hash=item42d5c20bec:g:8DAAAeSw8EhpW0ND&itmprp=enc:AQALAAAA0GfYFPkwiKCW4ZNSs2u11xBlvusBhyMuEqNtUbfSw/NvdJlhJHK/Nzb6QdeTQAYL5zatYHz+bofugpiFeshe5WKO49Ax1hfN70hUUO4bIAJjjYV60xFJKf06K0WVC0WgUx0lF+tSmpKQjhQPRXLDC4pmdW3cYfWqsONqheukdLoSBM65E6tgq6PDqg+9TrI2PTx2X6uZbnBaEJEy9ZXJdIr+ltVBSnjKPhUHm5AZ++tk/OwOBUkYgWJJUJ92sxkwYiYi+QpVD16sNMJFAdzX1OE=|tkp:Bk9SR_D-jqCOZw
Gerek duymadım buna ama yine de tekrar bir bakıp inceleyim :)

Özellikle harita kullanırken ekran dokunmatik olmadığı için bazı hareketlere erişebilme amacıyla gerekiyor maalesef, bir kaç ay ben de kullandım daha sonra eBay üzerinden bir arkadaş vasıtasıyla alıp takmıştım.

Özellikle harita kullanırken ekran dokunmatik olmadığı için bazı hareketlere erişebilme amacıyla gerekiyor maalesef, bir kaç ay ben de kullandım daha sonra eBay üzerinden bir arkadaş vasıtasıyla alıp takmıştım.
Ben ses ve carplayden dolayı taktım navigasyonu kullanmam herhalde :) car playde dokunmatik iş yapıyorsa o zaman düşünebilirim

Bir de dijital kadran alsana o haritayı kadrana bassin İlker…

Geçen sene bu zamanlar emre abilerde 3 de 1 parasına orijinal çıkma vardı arabayı satıcam diye ellememiştim…

Güncel sadece parça 80-90 işçiliği olmadan… bir de şu torpidonun kesilmesi olayı kulağa hoş gelmiyor

ebayden çözmek lazım abi 1200-1500 euro maliyeti var göstergenin abi :)
Geçen sene bu zamanlar emre abilerde 3 de 1 parasına orijinal çıkma vardı arabayı satıcam diye ellememiştim…

Güncel sadece parça 80-90 işçiliği olmadan… bir de şu torpidonun kesilmesi olayı kulağa hoş gelmiyor
Gösterge takılırken yapıcak bir şey yok geriye dönüşte olmaz arabaya değer katacağı kesin ben takarsam umursamam kesilmiş kesilmemiş zaten memnunum trim ve sesten yana bir şikayetim yok :) Golften sonra A3 bana sessiz geliyor bayağı

ebayden çözmek lazım abi 1200-1500 euro maliyeti var göstergenin abi :)

Gösterge takılırken yapıcak bir şey yok geriye dönüşte olmaz arabaya değer katacağı kesin ben takarsam umursamam kesilmiş kesilmemiş zaten memnunum trim ve sesten yana bir şikayetim yok :) Golften sonra A3 bana sessiz geliyor bayağı
MK8'den geçmiştim ben 8V a3'e . Donanım hariç her anlamda memnun etmişti beni çok tok bir araçtı çok memnundum gerçekten. Donanım olarak zenginleştirildikçe de tadından yenmez bir hal alıyor.

selam herkese pla 3.0 ve kör nokta için parça tedariğine başladım, Kör nokta radarlarını aldım kenarda bekliyor. Pla için braketleri sipariş verdim @İlker34 abi sensörleri ve park modülünü halletti. Ayrıca servisten kör nokta için ayna kapaklarını, ışıklarını ve tampon braketlerini yurt dışı siparişlerini geçtik. Belki bir süpriz yapıp hayalet gösterge işine girebilirim henüz karar vermedim :)
Parça kodlarını paylaşayım forumda bilgi olsun :)
Kör Nokta Radarları - 3Q0907566 - 3Q0907590
Kör Nokta Braketleri - 8V4907175 - 8V4907176
Kör Nokta Ayna Kapakları - 8V0857527E
Kör Nokta Işıkları - 8V1 949 145A - 8V1 949 146A

Geri