Hocam Merhaba,
Aynı sorun bende olduğu 1-2 ay önce antifiriz eksiltti, ekranda 'lütfen soğutma sıvısının dolum seviyesini kontrol edin.'' ek te. Hemen kırmızı antifiriz dedikleri antifirizi aldım max min arasında olması gereken seviyeye dolumunu yaptım.
Aradan 1-2 ay daha geçti iyice havalar soğuduktan sonra bende aynı resimdeki gibi klima veya kalorifer sıcağını açtığımda hararet düşmeye başladı. benimde aklıma
Merhaba,
2018 Model GOLF 7.5 / 45.000 KM' de aracımda ;
1-2 Ay önce ekte olduğu gibi 'lütfen soğutma sıvısının dolum seviyesini kontrol edin uyarısı çıktı. Hemen kırmızı antifiriz dedikleri antifirizden aldım ve olması gerektiği gibi max-min arasındaki seviyeye kadar doldurdum. 1-2 Ay sonrasında havalarında soğumasıyla aynı sizdeki gibi aracta klima veya kalorifer sıcaklığı açtığımda hararet düşmeye başladı. Bende kronik olan devir daim pompasından şüphelenmiştim. Devir daim pompası,su pompası ve trigger seti 30.01.2024 'te yine aynı yetkili serviste değişmişti.
Aracı Volkswagen MEZ Otomotiv/İST-FLORYA şubesine bıraktım kontrolleri yaptılar;
Araçta termostat arızası olduğunu söylediler. Kaçak vs olmadığını devir daim ve su pompası ile ilgili olmadığını söylediler. 2 gündür araç serviste.
Termostat ücreti 2437₺ işçilik 9450₺ iskonto 3301 ₺ toplamda 11887₺ ücret çıkardılar. Düz 10.000₺ ' ye tamam dedim. Ardından 1 gün sonra cıvataları da değişmesi gerekiyor dediler 1000₺ ' de ona istediler . Özetle 11.000₺'ye termostat değiştirecekler. Testleri yapıp geri bildirim yapacağım.
Teşekkürler