2024 model Yeni ( makyajlı ) T-Cross aldık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hosmyy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhaba dostlar, ben de 10 yıllık golf 7'den t-cross'a geçtim, life versiyonla gelen jantları pek beğenmedik, bir süre sonra değiştirmeyi düşünüyorum, jant değişikliğinin olası bir kazada garantiyi ve kasko teminatlarını etkilememesi için elbette markalı ve faturalı olarak alacağım. Ancak o durumda bile gerek yetkili servisin garanti konusunda sorun çıkardığı, gerekse sigorta şirketinin hasarı karşılamamak için direttiği örnekler oluyornuş, size danışmak istedim, neye dikkat etmeli, nasıl yapmalı..

@magic Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.

Jant markası nedeniyle servisin veya sigorta şirketlerinin sorun çıkardığını hiç duymadım.

Abzürt bir lastik jant - lastik ebatı kullanmadıktan sonra sorun yaşanacağını sanmıyorum.

Biz aracı bayiden alır almaz, hem orijinal yayları hem jantları değiştirdik.

Yetkili servis sadece orijinal yayları değiştirdiğimiz için, 2 sene içinde amortisör patlarsa garantiden değişim yapamayız .

Bunun dışında bir sorun yok, istediğiniz jant ı lastiği kullanabilirsiniz dedi.

Sigorta yönünden de , lastiğin orijinal veya muadil ebat olduğu sürece, yük ve hız endeksi orijinalin altında olmadığı sürece sıkıntı olmaz.

.

@magic Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.

Jant markası nedeniyle servisin veya sigorta şirketlerinin sorun çıkardığını hiç duymadım.

Abzürt bir lastik jant - lastik ebatı kullanmadıktan sonra sorun yaşanacağını sanmıyorum.

Biz aracı bayiden alır almaz, hem orijinal yayları hem jantları değiştirdik.

Yetkili servis sadece orijinal yayları değiştirdiğimiz için, 2 sene içinde amortisör patlarsa garantiden değişim yapamayız .

Bunun dışında bir sorun yok, istediğiniz jant ı lastiği kullanabilirsiniz dedi.

Sigorta yönünden de , lastiğin orijinal veya muadil ebat olduğu sürece, yük ve hız endeksi orijinalin altında olmadığı sürece sıkıntı olmaz.

.
Teşekkürler, açıklama için de sağolun,
üstündeki lastikler giti 205/60R 16, jant ise Nottingham 16 inç..
Şimdi buna aynı lastiğe 17 inç jant takılır mı? Ya da bu araç için lastik/jant opsiyonları nedir, nerden öğrenebilirim.. (t-cross life dsg 2025)

Ekli dosyalar

• 1000041384.jpg
    1000041384.jpg
    498.4 KB · Görüntüleme: 13
  • 1000040432.jpg
    1000040432.jpg
    205 KB · Görüntüleme: 13

Geri