Golf 8 Impression klima performans sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan figo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu dediğiniz zaten benim söylediğim şeyi doğruluyor fakat farklı bir şey söylüyormuş gibi iddiada bulunuyorsunuz. 1.0'ın emisyonu 1.2'den düşüktü bu sebeple yerini aldı. Sonra da 1.5 116'lığı geliştirdiler. Onun da emisyonu 1.0'dan düşüktü ve o da 1.0'ın yerini aldı.
Dolaylı olarak evet doğrulama olabilir. Ama 1.5 116 lık yeni bir motor değil diye biliyorum. Blok 150 lik ile aynı blok değil mi?

Bİr de 150 beygirlik 1.5 ile 1.0 arasında da çok fark yoktu yakıt olarak.

kimse 2+1 ev fiyatına 1+1 aldığını söylemiyor zaten 3 silindir sevmiyorsan almazsın bu bir motor seçeneğidir yargılamanın bir anlamı yok bu mantığa göre 1+1 ev almak saçma mantıksız gereksiz. Böyle bir şey olabilir mi ihtiyaçlar beklentiler herkesin seçimini belirler

Son düzenleme:
kimse 2+1 ev fiyatına 1+1 aldığını söylemiyor zaten 3 silindir sevmiyorsan almazsın bu bir motor seçeneğidir yargılamanın bir anlamı yok bu mantığa göre 1+1 ev almak saçma mantıksız gereksiz. Böyle bir şey olabilir mi ihtiyaçlar beklentiler herkesin seçimini belirler
Hocam sen okuduğunu mu anlamıyosun ben çözemiyorum bunu ?

dedim ki;

1- ben 1.0 motorlu araçları küçümsemek gibi bir niyetim yok diyorum

2- kendi fikrimdir diyorum

3- ben 1+1 ev veya 2+1 ev alın demedim / diyorumki 1+1 evde sıkışırız 2+1 de rahat ederim diyorum 1,0 hacmi ile 1,5 hacmini kıyasladım !

Benim demek istediğim çok basit:
Bir koltuğu 3 kişiyle taşıyıp belimi sakatlayacağıma, 4 kişiyle dengeli şekilde kaldırırım, ne sakatlanırım ne uğraşırım.
Ama anlat anlat, nafile… Dinlemek isteyen olmayınca, söylenen de boşa gidiyor.
Ama ne söylesem kişisel alıyorsun gibi hissediyorum. Amacım asla tartışmak değil, sadece fikrimi paylaşıyorum. Lütfen söylediklerimi bu şekilde değerlendir.

Hocam sen okuduğunu mu anlamıyosun ben çözemiyorum bunu ?

dedim ki;

1- ben 1.0 motorlu araçları küçümsemek gibi bir niyetim yok diyorum

2- kendi fikrimdir diyorum

3- ben 1+1 ev veya 2+1 ev alın demedim / diyorumki 1+1 evde sıkışırız 2+1 de rahat ederim diyorum 1,0 hacmi ile 1,5 hacmini kıyasladım !

Benim demek istediğim çok basit:
Bir koltuğu 3 kişiyle taşıyıp belimi sakatlayacağıma, 4 kişiyle dengeli şekilde kaldırırım, ne sakatlanırım ne uğraşırım.
Ama anlat anlat, nafile… Dinlemek isteyen olmayınca, söylenen de boşa gidiyor.
Ama ne söylesem kişisel alıyorsun gibi hissediyorum. Amacım asla tartışmak değil, sadece fikrimi paylaşıyorum. Lütfen söylediklerimi bu şekilde değerlendir.
Hocam sen küçümsemiyorum kendi fikrim diyorsun ama söylemlerin öyle değil benim sana dediğim bu da bir seçenektir bir koltuğu 4 kişi taşımanın daha kolay olduğunu bende biliyorum ama sen 3 kişi taşımanın saçma gereksiz olduğunu savunuyorsun hatta alman mühendislerin bu motora girişine hata demeye kadar getirdiniz. Velhasıl 1.4,1.5,1.6 seçenekleri varsa ve 3 silindir size uygun değilse onları tercih edin bu motora savaş açmanın tükaka demenin bir anlamı yok arkadaş diyor ki benim hiç 1.0 motorum olmadı ama siz bunu şu kadar km den sonra görün yerinde durmuyor. Şimdi bu mantığı ve anlayışı savunmak ne denli doğru? O koltuğu 3 kişi taşımaktan şikayeti olmayan ve bununda kendine göre avantajı olduğunu düşünen kişiler taşısın.

Hocam sen küçümsemiyorum kendi fikrim diyorsun ama söylemlerin öyle değil benim sana dediğim bu da bir seçenektir bir koltuğu 4 kişi taşımanın daha kolay olduğunu bende biliyorum ama sen 3 kişi taşımanın saçma gereksiz olduğunu savunuyorsun hatta alman mühendislerin bu motora girişine hata demeye kadar getirdiniz. Velhasıl 1.4,1.5,1.6 seçenekleri varsa ve 3 silindir size uygun değilse onları tercih edin bu motora savaş açmanın tükaka demenin bir anlamı yok arkadaş diyor ki benim hiç 1.0 motorum olmadı ama siz bunu şu kadar km den sonra görün yerinde durmuyor. Şimdi bu mantığı ve anlayışı savunmak ne denli doğru? O koltuğu 3 kişi taşımaktan şikayeti olmayan ve bununda kendine göre avantajı olduğunu düşünen kişiler taşısın.
Hocam 1.0 motorun olmadı demek 1.0 motor kullanmadım demek de değil. Çok 1.0 motor kullandım. Volkswagen hariç hepsinde titreşim hatsafada. Volkswagen de de var ama daha nadir motor takozları değişince halloluyor ama 0 lanmiyor asla.

Konuyu çok sapıttık tartışmaya gerek yok herkesin tercihi farklıdır. Ama 4 silindirin 3 silindirden daha iyi olduğu da tartışılmaz.

Daha ucuz olsun diyen 3 silindir, daha sağlam titreşimsiz diyen 4 silindir alir

1.0 araç almamdaki en büyük etken fiyatıydı. Eski aracım 2008 1.4 140'lık golf idi ve gerek sürüş dinamikleri, gerek ivmelenmesi gibi hususlarda inanılmaz tatminkardı. Bunu alırken de çok araştırma yaptım. Kafamda şu an bahse konu olan soru işaretleri mevcuttu. Eğer param yetseydi yine 4 silindirli bir golf tercih ederdim ama yetmedi. Geçen sene 2017-2018 4 silindirliler, 2022-2023 model 1.0 lardan bile nerdeyse 150-200 bin TL daha pahalıydı. Şimdi durum nasıl bilmiyorum. Ama genel anlamda performansından çok şikayetçi değilim. Sollamalarda ya da yükteyken 1 vites düşürünce üzmüyor. Titreşim konusunda da abartıldığı kadar şikayet edilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bunu bilerek aldığımdandır belki de. Benim şikayetçi olduğum tek konu donanım fakiri bir araç olması. Benim araç imp. donanım olduğu için, her yerinden kısıp kuşa çevirmişler aracı. Şimdiye kadar keşke almasaydım demedim hamdolsun. Allah herkese daha iyilerini nasip etsin.

Son düzenleme:
2024 18 temmuzda golf 8 imp 1160 'den sattım
2024 25 temmuzda 1220 'ye golf 8,5 imp aldım

60.000 tl fark ile 15 farklı özellik eklendi

fıkra bu kadar bu konu altına daha yorum yapmayacağım

sevgiler

Son düzenleme:
Bu öglen ankara da araç dış sıcaklık olarak 34 gösterdiği sırada

Klima performansını test ettim

Aracı 2018 yılında aldıgım ilk yaz aylarında
Bu aracın klima sogutma performansı 10 üzerinden 10 degil anca 10/8 notlamasını yapmıştım (sıfır aracta)

Aradan 7,5 yıl gecti

10/8 lik puanlama artık 10 üzerinden 6-7 ye kadar düsmüş durumda .

Üfleme şiddetinde sorun yok klima kompresörü sağlıklı

Ama üflenen havanın sogukluğu artık çok tatminsiz.

Klima gazı bu 7,5 yılda iyice kalitesini kaybetti sanırım

Dış sıcaklık 29 a kadar iş görüyor halen

Ama 32 den sonra yetmiyor

Adana da/ Urfa harran da olsak 43-44 lerde Arabanın ici alev alacak demekki

10/10 luk klima. Nasıl olmalıdır ?

Yüze üfleyen klima modu sırasında

Aractaki diger yolcular (hanım coluk cocuk)

Klimayı ayaklara versene hasta olmayalım diyorsa o klima 10/10 luktur.

Benim klima da böyle bir durum yok...ilk aldığımda bile 10/10 luk degildi

(2017 Mk7,5 golf tdi)

Bu Akşam klima performansım iyice dibe vurdu .artık en soguk ,(low) ayarda dahi ılık üflüyor.

Var bi sorun

Ankarada oto klima işleri icin daha önce klima gazı / arıza vsvs yaşamıs olup yönlendirme yapabileceginiz bir yer var mı ?

Geri