Golf 8 vites kolu arızası

İsim
Serkan
Araç
Golf 8
Merhabalar . Vites kolu arızası yaşıyorum birden yandı.Anlık yakmış olabilir diye düşünüyorum çünkü sürekli yanmıyo arıza lambası kullanmayınca 4 5 saat yakıyo sonra kullandıktan sonra sönüyo daha önce yaşayan var mı önemli bi arıza mı süreçleri nelerdir? Bilen varsa bilgisini benimle paylaşırsa sevinirim . Araç daha 18 bin km de bu kmde midemi bulandırdı açıkcası bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

@ceng000
-start/stop kullanmıyorum. (Motor devri inene kadar menüden s/s kapatıyorum)
-yağ ısınınca s moduna geçiyorum, haliyle yelken modunuda kullanmıyorum,
-aracı günlük kullandığım için aküler yeterince doluyordur diye düşünüyorum,
-araçta radyo müzik far açık vb hallerde beklemem gerekiyorsa kesinlikle motor çalışır halde oluyor,
Son bir yıldır bu şekilde kullanıyorum, 48w veya altornetörden süpriz beklemiyorum diyebilirim.
Altörnetör tamir edilebilir bir parçamı bilemiyorum (elektrikli araç çağında bir altörnatör ne ifade ediyor?)
Sağlam tamiratı varsa yapılır, olmuyor ise revize edilen altörnatör dışarıdan alınır, iyi ustaya taktırılır.
İşime gelmediği sürece servis ile çalışmıyorum.

Upvote 0

merhaba ben de Hata: Vites kolu. Sürmeye devam edilebilir. Lütfen servise gidin uyarısı aldım.

yetkili servis ne kadar fiyat çekiyor buna?

özel servis becerebilir mi?

Upvote 0
merhaba ben de Hata: Vites kolu. Sürmeye devam edilebilir. Lütfen servise gidin uyarısı aldım.

yetkili servis ne kadar fiyat çekiyor buna?

özel servis becerebilir mi?
Bu konudaki 253. Mesaja bakın. Kendi yapan bile var. Mesajın sağ üst köşesinde yazar kaçıncı mesaj olduğu

Upvote 0
hocam onu gördüm, harika da çalışma olmuş. emeklerine sağlık. ancak belirttiği gibi hassas bir işlem ve benim uygulayabileceğim bir şey değil. o sebeple acaba son dönemde yaptıran olmuş mudur? özel servis çözebilir mi onu merak ettim.

Upvote 0
hocam onu gördüm, harika da çalışma olmuş. emeklerine sağlık. ancak belirttiği gibi hassas bir işlem ve benim uygulayabileceğim bir şey değil. o sebeple acaba son dönemde yaptıran olmuş mudur? özel servis çözebilir mi onu merak ettim.
Tabi ki çözer. ben 2 yıl önce götürdüm 1.5 saatte halletiler. parça değişiyordu o zaman.

Upvote 0
çok teşekkür ederim. ankarada bu işten anlayan yer önerisi olan var mı?

Birisini buldum orjinal yazılım dahil tamirini yapıyormuş ama 14 bin tl istiyor. 1,5 gün kalacak dedi.

ekimde serviste 11e yaptıran olmuş galiba.

saçmalamayacak biri var mıdır acaba?

bir de ne kadar süre dayanmalıyım bu duruma? kullanabilir miyim? çünkü arada sönüyor.

Son düzenleme:
Upvote 0
@shooter13 ben uyarı ikaz alarak (bazen yandı, bazen söndü) tam 13 ay kullandım. Bilindiği ve tecrübe edildiği kadarıyla bu arıza yüzünden yolda kalan olmadı. Yani bu şekilde kullanabilirsiniz.

Sanayi ortamında yapılan onarımlar milli sır gibi saklanıyor kimin ne yaptığı belli değil (ancak ne yaptıklarını az çok öğrendik). Short videolarındaki işletmelere fiyat sorduğumda 8/10 bin çektiler Kasım ayında.

Yetkili servisler parça değişimi ile uçuk faturalar çıkarıyordu ancak onlarda tamirat çözümü sunmaya başlamış. Fiyat konusunda bilgim yok.

Bu arızanın tamiratı ile ilgili yazılım atılması gibi bir çözüm yok. Varsada hiç duymadık. Fatura şişirmek için yalan dolan iş kalemi olma ihtimali yüksek.

Upvote 0
@shooter13 sanayi ortamında bu arızanın tamiratı için araç bırakmayın. 1.5 gün falan, şüpheli !! Ne çalacaklar acaba ?

Hocam audi, vw, Seat hepsi aynı mekanizmayı kullanıyor ve cady den a5 e kadar hep aynı arıza kodunu veriyor. Rusça, Arapça, Almanca, İngilizce, İtalyanca videolar izledim ve adamlar anlattığım şekilde sorunu çözmüş.

Sanayide/serviste durumu gizemli ve karmaşık halde lanse edip imkansızı başarmışcasına tahsilat yapıyorlar.

Upvote 0
hocam çok teşekkür ederim. çok yardımcı oldu. 13 ay kullanıp da daha büyük başka soruna yol açmadıysa çok rahatladım.

ankarada Erwin oto diye bir yer var. 1 saatte yapabileceğini belirtti. 5k fiyat verdi.

sizin tecrübenizle de görüyoruz ki çok pahalı bir işlem olmamalı.

müsait bir zamanda kendilerinden çözüm sağlamayı düşünüyorum.

çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Upvote 0
hocam çok teşekkür ederim. çok yardımcı oldu. 13 ay kullanıp da daha büyük başka soruna yol açmadıysa çok rahatladım.

ankarada Erwin oto diye bir yer var. 1 saatte yapabileceğini belirtti. 5k fiyat verdi.

sizin tecrübenizle de görüyoruz ki çok pahalı bir işlem olmamalı.

müsait bir zamanda kendilerinden çözüm sağlamayı düşünüyorum.

çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
Servisin 13 k çektiği yere 5k fiyat çekip ben ucuz fiyat çekiyorum diyor. Bilmeyene yedirirler işte

Upvote 0
bu durum 2-3 gün oldu son 10 günde götürmemiştim yaptırmaya. şimdi de arka park destek sistemi hatası alıyorum. dayanılmaz hale geldiğinden erwin oto'ya gideceğim yarın. son durumu tekrar yazarım. arabadan soğudum artık mantıklı bir şey bulsam değiştireceğim.

Upvote 0

Geri