Golf 7 Torpido gözü mekanizma

İsim
TS
Arkadaslar selam, bugun polen filtresini kontrol ederken torpido gozu sag taraftaki mekanizmanın (sanirim yavaş açılması için) düştüğünü gordum.takt bir sekilde ama kapak acilirken direk aciliyor.bunun nasil duzeltilecegi ile ilgili bilgisi olan var mı? Teşekkürler

İşaretlediğim yerde dişli olması gerekli. (konu içinde bahsedilmiş zaten) Video'da aldım resmi. Dişli olmadığı için kendini hızlı salıyor. Eğer sizde de dişli yoksa sorun kaynağı ondan. Dişli var ise 2. seçenek ters takılmış olabilir (daha önce başıma geldi)

1752071845393.png

Upvote 0
Polen filtresi degistirilecegi zaman

Torpido kapağını sol-sağ mandallarından bastırıp kapağı serbest konuma getirdiginizde

Kapağın altına 40-50 cm yüksekliginde bir destek (karton kutu vs) koyup kapagın aşağı dogru tümüyle salmasını Acılmasını engelleyiniz

Aksi takdirde sağ taraftaki torpido kapak mekanizmasının cubugu ve yuvarlak dişlisi yerinden cıkıyor.

Mekanizma cortluyor.

@Slayer ın bir üst mesajda dedigi gibi
Daha önceki polen filtresi degisiminde oradaki disli çark oldugu yerden çıkmış ve kaybolmuş??

Artık kim değistirdiyse ? (Arac sahibi ,? Sanayi ustası? Yetkili servis?)

Upvote 0
İşaretlediğim yerde dişli olması gerekli. (konu içinde bahsedilmiş zaten) Video'da aldım resmi. Dişli olmadığı için kendini hızlı salıyor. Eğer sizde de dişli yoksa sorun kaynağı ondan. Dişli var ise 2. seçenek ters takılmış olabilir (daha önce başıma geldi)

1752071845393.png
hocam, dişli var bende ama dişliyi ters çevirip taktığımda bu sefer de kol yuvaya girmiyor,ben de kıırılır diye zorlamıyorum,acaba zorlamam mı gerekir? bilemedim,bunun bir püf noktası var aslında ama işte nedir

Upvote 0
Polen filtresi degistirilecegi zaman

Torpido kapağını sol-sağ mandallarından bastırıp kapağı serbest konuma getirdiginizde

Kapağın altına 40-50 cm yüksekliginde bir destek (karton kutu vs) koyup kapagın aşağı dogru tümüyle salmasını Acılmasını engelleyiniz

Aksi takdirde sağ taraftaki torpido kapak mekanizmasının cubugu ve yuvarlak dişlisi yerinden cıkıyor.

Mekanizma cortluyor.

@Slayer ın bir üst mesajda dedigi gibi
Daha önceki polen filtresi degisiminde oradaki disli çark oldugu yerden çıkmış ve kaybolmuş??

Artık kim değistirdiyse ? (Arac sahibi ,? Sanayi ustası? Yetkili servis?)
haklsınız, bunu düşünemedim,dişli de yerinde çıkıyor,taktığımda da frenleme yapmıyor,daha öncesinde yapmıştım ama aradan 6 ay geçmiş nasıl yaptığımı hatırlamıyorum :(

Upvote 0

Geri