Golf 8 mi A3 mü?

Golf 8 1.5 mi, Audi a3 sline 1.5 mi

• Golf 8

Kullanılan: 31 24.6%
  • Audi A3

Kullanılan: 95 75.4%

• Kullanılan toplam oy
    126
2025 A3 ön tasarım bence fena çuvalladı, kutu gibi yaptılar, herhalde tüm 8.5. Sırf bu yüzden ben düşünmezdim.

Mk8.5 da sorunlar devam ediyor, Mk8 ‘de de böyleydi, bazı insanlar zamanla sorunların yazılımla çözüleceğini düşünüyordu, ancak sorunları çözme yoluna gitmediler, O zaman da söylemiştim yazılımla veya başka türlü bir çözüm için vw kolunu kıpırdatmaz, 8,5 da kullanılan işlemci de vasat eski nesil bir chip kullanılıyor, Nedendir bilinmez Cupra ‘larda ise yeni nesii bir işlemci chip i kullanılıyor, vw ye akıl sır ermiyor,

A3 ‘te standart gelen deri koltuklar yerine —> (yarı deri /yarı capitone süet) koltuklar tercih edilmelidir. Bu koltuklarda deri kalitesi çok iyi seviyede ve koltuğun orta kısımları da süet olduğu için terleme sorunu yoktur.

A3 8V mi golf 7.5 mu deseniz kesinlikle golf derdim çünkü a3 ler çok donanımsız kalıyorlar. Mk8 ve 8Y için ise tercihim a3 den yana olurdu hem daha güzeller hem de 8v deki teknoloji açığını güzel kapattılar. Arzalar konusunda altyapı aynı olduğu için bir değişiklik olacağını düşünmüyorum ancak sadece audi olduğu için daha masraflı olacağı gerçeğini de unutmamak lazım.

Koltuk konusu önceden de arkadaşların bahsettiği gibi biraz sıkıntı. Opsiyon deriyi deneyimleme fırsatım olmadı ancak standart deride vücudunuzun nefessiz kaldığını hissediyorsunuz.

1.5 R line golf da boru değil yani şapkayı önüme alır düşünürdüm.
(Yalıtım sorunu olan A3 bu kasamıydı bilemiyorum ama A3 leri son zamanlarda yalıtım sorunu ile duyuyorum)

Para sorunum yoksa tabiki en dolu A3 ü alırım. Para sorunum veya al satta kar amacı güdüyorsam golf alırım.

uzun zamandır araç değişikliği için araştırma yapıyorum ev halkı a3 için diretti neyse dün biraz zamanımız vardı esenyurtta dod açıktı 2024 model a3 hb vardı gideyim bir bakayım dedim içine bindim koltuğu ayarladım falan filan şunu belirteyim a3 aracı tamamen hayatımızdan çıkardık mk8 aracımda ön koltuğu ayarlayınca arka koltuğa geçtiğimde rahat bir şekil oturuyorum ama a3 de hem çok dar hem basık hemde kafam değiyor bir bunaltı geliyor insana…
uzun süredir golf kullanan birisi olarak hb aracımı satıp yine hb alacaksam golf harici araç almam bizim araçlar bana göre ( boy kilo vs ) çok çok iyi…
2024 mk8,5 rline vardı ona bindim yani evet bu diyebildim genel olarak belki ileride mk8,5 geçiş yapabilirim…
Bu arada dod aracıma 1.590₺ fiyat verdi…

bence golf almalısın…
Tek kişi olsak o zaman A3 düşünülebilir.

Çocuklu bir aile için size tamamen katılıyorum. Gerçekten dar ve basık bir araç.

T-Roc da arkası dar mesela.

Golf ferahlık açısından hepsinden daha iyi bence.

1.5 R line golf da boru değil yani şapkayı önüme alır düşünürdüm.
(Yalıtım sorunu olan A3 bu kasamıydı bilemiyorum ama A3 leri son zamanlarda yalıtım sorunu ile duyuyorum)

Para sorunum yoksa tabiki en dolu A3 ü alırım. Para sorunum veya al satta kar amacı güdüyorsam golf alırım.
Hocam kamber ayarı kaynaklı olsa gerek, izolasyonda dahi yol sesini çözemiyorsunuz. Golf çok sessizken a3’de yol sesinden durulmuyor.

8v kasada İzolasyon yaptım ancak yine de az bir uğultu vardı. Çaresi davlumbaz izolasyonu ve lastik işi yalıtım süngeri. Bu da az maliyet değil.

Geri