Golf'den Focus'a Geçiş


kaanegemuracal

Yeni Üye
Katılım
13 May 2022
Mesajlar
8
Tepkime puanı
9
Konum
İzmir
İsim
Kaan Ege
Araç
Golf 7
Merhabalar 2016 model comfortline 1.6 tdı düz vites golf sahibiyim. Bu gün tesadüfen Ford bayisinde 1.0 ecoboost 125hp manuel Focus titaniumX araca denk geldim ve 0 araç bulma sevinciyle anında kapora vermiş oldum. Kısmetse 10 gün içinde aracı teslim edecekler fakat 2 sorum var. Sizce golfü çok arar mıyım? İleride pişmanlık duyabilir miyim? Dizelden 1.0 benzinli motora geçişte çok zorlanır mıyım? İkinci olarak apar topar aracımı sarı siteye ilana koydum fakat piyasadan çok anlamadığım için fiyattan emin değilim. Aracımın ilan no: 1058304934 fiyat olarak ne düşünüyorsunuz? Şimdiden geri dönüşleriniz için çok teşekkür ederim
 

Focus hiç hazzetmediğim bir model, hiç binmedim de kullanan yakınımda yok. Bu yüzden kağıt üzerinde çıkarımlar yaptığımı, yazdıklarımın gerçeklerden uzakta olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurun okurken.

Donanım yönüyle baktığımda Comfortline Golf 7 yle aynı gibi duruyor.
Ek olarak;
  • Katlanır ayna
  • 17" jantlar
  • Geri görüş kamerası
  • 12.3” Dijital Yol Bilgisayarı
  • Navigasyon
  • Seçilebilir sürüş modları (Eco - Normal - Sport)
  • Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi
  • Kablosuz şarj ünitesi
  • Ford SYNC 4 - Bilgi ve Eğlence Sistemi & 13” renkli dokunmatik ekran ile (8" mi 13" mi emin olamadım)
Gibi donanımlara sahip olacaksınız (Eğer bir yanlışlık yapmadıysam bakarken)

Ancak yenilikçi birçok donanım opsiyonel alınıyormuş. Keşke Golf 8 Life 1.0 E-Tsi şuan bayiilerde sıfır bulunabiliyor olsa...

Ford'un 1.0 Ecoboost motorunun 125 ps gücü güzel ama 170nm torka takıldım ben!
Evet devrini alırsa yokuşta yığılmaz ama, 10 yıllık 1,2 tsi (175nm) Golf 7 ile aynı torku 1 milyon tl rakama satın almak da ne bileyim biraz iştah törpülüyor gibi..

Biz 1.2 tsi cılar bu aracı sürsek belki hissetmeyiz de, siz tdi kullanıcısı olarak 250nm torktan 170nm torka düşünce büyük ihtimalle aradaki farkı hissedeceksiniz.

Yakıt tüketimi nasıl olacak araştırmak lazım, çok dur kalklı trafikte kullanmayacaksanız açık yollarda 70 - 80 km hızlarda seyredebilecekseniz belki tsi gibi tasarrufludur bilmiyorum.

Araç sıfır km ve boş olmayan bir paket, sevmediniz değişmek istediniz diyelim belki aldığınız fiyatın üzerinde satma imkanınız olacak.

Belki de sevip kullanacaksınızdır, 7 yaş 130 bin km daha yeni bir araç sonuçta alacağınız araç.
 
Son düzenleme:
bence fiyat makul, ilgiye göre değiştirirsiniz sonra gerekirse, aldığınız aracın donanımı da en üst seviye yanlış bilmiyorsam, üzmez o yüzden hayırlı olsun
 
Ben ilk çıkan focus'tan beri bu modeli beğeniyorum,hele o ilkler felan zamanına göre çok kaliteliydi,kapı içleri halı kaplama,yımuşak ön göğüs ve genel olarak sınıfına göre yüksek kalite fiyebileceğimiz araçlardı.Sonraki modellerde kaşiteyi biraz törpülediler ama çok değil,benimde 1 sene kadar Focus Titanyum 2014 1.6 t-vtc Powershift Hachback deneyimleme şansım oldu.Atmosferik motorun sağırlığını saymazsak genel olarak memnundum,fakat araç daha 18 bin km'deyken Powershift sorun çıkarmaya başladı,silkeleme vs gibi şeyler,bende daha 18 k'daki atacın şanzumanı bunu yapıyorsa ileride neolur acaba diyerek elden çıkardım.Tabi o günden bugüne Powershifti geliştirdiler,buarada tekrar manuel seçmenizde isabetli karar olmuş,zira bende Focustan sonra manuele geçtim.Ayrıca turbolu motor seçeneğide kesinlikle üzmez kanatindeyim!Ben kullandım,baya canlı motor.Focus'ların meşhur bir yol tutuşu vardır meaela,yürüyen aksam efsane,birde Focus'un hachback'i makbul,inşallah hechbeck alıyorsunuzdur,sedanı oldum olası sevmedim.Özetlersek,tercih güzel tercih olmuş,güle güle kazasız belasız binin.
 
Merhabalar 2016 model comfortline 1.6 tdı düz vites golf sahibiyim. Bu gün tesadüfen Ford bayisinde 1.0 ecoboost 125hp manuel Focus titaniumX araca denk geldim ve 0 araç bulma sevinciyle anında kapora vermiş oldum. Kısmetse 10 gün içinde aracı teslim edecekler fakat 2 sorum var. Sizce golfü çok arar mıyım? İleride pişmanlık duyabilir miyim? Dizelden 1.0 benzinli motora geçişte çok zorlanır mıyım? İkinci olarak apar topar aracımı sarı siteye ilana koydum fakat piyasadan çok anlamadığım için fiyattan emin değilim. Aracımın ilan no: 1058304934 fiyat olarak ne düşünüyorsunuz? Şimdiden geri dönüşleriniz için çok teşekkür ederim
pişmanlık duyupta bir gün ararsan..........
 
Bu sıfır Focusun kendi fiyatı ???
Golften focusa geçişin isabet miktarını belirler?
 
yeni her zaman yenidir ben focus un sürüş dinamiklerini seviyorum artık onlarında arkası torsiyon oldu fakat sürüş hissiyatı hala bir ford
 
Hocam sıfır sıfırdır. Açıkçası golfu ararsınız yalan yok ancak bir müddet kullanın ihtiyaçlarınızı karşılar sizi tatmin ederse devam edersiniz. Olmadı satar tekrar golf alırsınız.
 
2016/2021 arasi mk3.5 kasa 1.6 dizel style paket sedan focus kullandim. Ben cok sevdim. Cok rijit alt yapisi var. Yalitim ve sessizlik de iyi seviyede. Şase ve suspansiyonlar sert, bu durum zevkli bir sürüş deneyimi yasatiyor. Zaten dolu arac almissiniz ben pisman olacaginizi sanmiyorum.
Zaten dizelin eskisi gibi avantaji kalmadi.
Ayrica ,1.0 motorun üstü T.C vatandaşına zinhar haramdir !!!
 
2013 model 1.6 ti-vct 125 hp kullandım yaklaşık 40 bin km.

*Focusun artıları bana göre direksiyon hissi, kokpitin sizi sarıyor oluşu, viraj hakimiyeti, sessizliği. Ford iyi manuel şanzıman yapar geçişleri hissiyatı çok keyiflidir gerçekten sürüş için en ideal c sınıfı araçtır diyebilirim

*Focusun bana göre eksikleri baldır destekleri biraz eksik kalabiliyor. süspansiyonları sesli çalışıyor tümseklerde çukurlarda lok lok sesleri kabine çok geliyor. Yol tutuşu optimum düzeyde istiyorsanız 16" değil 17" jantlarla kullanmak gerek o zaman gerçek potansiyelini gösteriyor araba

Ben donanım seven biri değilim klima-aux varsa gerisi boş geliyor. Önemli olan her kullandığımda bana haz vereceğini bilmem ( ki focus bunu gerçekten hissettiriyor ) kocaman ekran olsa ne olmasa ne yani tamamen ego tatmini. Tuşlu konsolları daha kullanışlı buluyorum benim kullandığım araçta bu şekildeydi ama şimdi mecbur bazı kontroller ekran üzerinden yapılıyor yeni nesil nasıldır bilemiyorum.

Focustan golfe geçtiğimde daha büyük bir fark olacağını sanıyordum o kadar fazla golf holiganı vardı ki etkilemişti beni. bu kadar övüldüğüne göre vardır ciddi farklar demiştim ama pek öyle hissetmedim açıkçası. Golfün kullanışlı kokpiti var saklama alanları D segmentlerin çoğundan daha iyi malzeme kalitesi fren hissiyatı ( ani frende daha yüksek dozda assist yapması ) gibi şeyler beni etkilemişti. Sonuç olarak elbette arayacağınız şeyler olabilir ama focusa alışmanız da uzun sürmeyecektir o da kendine bağlayacaktır.

Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız binmek nasip olsun...
 
focus 3 ve golf 7yi es zamanli ve uzun sureli kullanmis birisi olarak bence aramazsiniz. iki aracin bir birine ufak tefek ustunlukleri var ancak hic biri tercih degistirecek boyutta degil bana gore.
cozulmustur heralde ancak ecoboostlarda genlesme kabi ve hortum sikintilari vardi. fordun garip tarafi sensor eksikligi, sogutma sivisi sensoru, yag seviye sensoru vs yok (mk4ten tam emin olamadim simdi) o yuzden kullaniciya daha cok sorumluluk dusuyor. tabii sifir arac ve garanti varken bunlara takilmaya gerek yok.
birde yeni kasasi ne zaman gelecek diye bakayim dedim 2025te uretimden kalkacakmis...
 

Hayırlı olsun,
Almadan önce şunu mu alayım bunu mu alayım, yada aldıktan sonra şunu aldım iyi mi ettim diye soranları anlayamıyorum, o kadar düşüncesizce cevap yazanlar var ki,
aracın eksilerini yazanı anlarım da aşağılayıcı yazanlar ve adamı aracı aldığına alacağına pişman ettirircesine yazanlar konuyla alakasız bizleri bile okurken üzüyor.
Ayrıca günün şartlarında alınacak sıfır km hiçbir aracın ( c sınıfı ) golf ten sonra sizi üzeceğini düşünmüyorum ( saçma sapan, satana kadar belki 1 defa kullanacağınız donanımlara takıntınız yoksa tabi ) Focus un hem benzinlisini hem de tdi olanı kullanan birisi olarak söyleyeyim çokta güzel araçlar. Hatta 1,6 benzinlisinin uzun yolda gaza yapıştıkça gelen egzos sesi çok keyifliydi.
Araçla ilgili çok detaya girmiyorum, velhasıl çok iyi yapmışsınız hocam. Allah sevdiklerinizle güle güle kullanmayı nasip etsin.
 

Geri
Üst Alt