Golf 8 1.0 etsi kalkışta ciddi titreme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mdkmbk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mdkmbk

Yeni Üye
İsim
Deniz
Araç
Golf 8 R Line
Merhaba arkadaslar
2021 model 1.0 etsi dsg aracimda, her zaman degil bazen kalkislarda ciddi sekilde titreme olur, sanki stop etti edecek. Hatta yanimda oturan yolcu bile ciddi sekilde hem titremeyi ve silkelemeyi hissediyor. Bu nedenden dolayi gercekten arabadan sogudum. Arac henuz 33k kmde. Bu sorunu yasayan, cozumunu bilen arkadaslar yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
Tesekkurler

Çok fark var cidden. Tek fark motor değil.

1.5 150 style pakette var, onlara da güzel paralar çekiyorlar çünkü çok az var
Merhaba, 8-8.5 arasında donanım anlamında tabi ki çok fark var. Ama motor 116 lık 1.5 beygirdense, mk 8 olsun 150 beygiri tercih ederdim anlamında söyledim. Şu da var 150 beygir olsun diye mk 7.5'a da o paraları vermeyi düşünmem mesela. herşeyden önce mk 8 in iç mekanını ben çok beğeniyorum. mk 8 150 ilanlarına bakıyorum. Sonra mecburen a200 ilanlarına geçiyorum :)

Upvote 0

Merhaba, 8-8.5 arasında donanım anlamında tabi ki çok fark var. Ama motor 116 lık 1.5 beygirdense, mk 8 olsun 150 beygiri tercih ederdim anlamında söyledim. Şu da var 150 beygir olsun diye mk 7.5'a da o paraları vermeyi düşünmem mesela. herşeyden önce mk 8 in iç mekanını ben çok beğeniyorum. mk 8 150 ilanlarına bakıyorum. Sonra mecburen a200 ilanlarına geçiyorum :)
He öyleyse bişi diyemem style paket iyi çünkü

Tercih meselesi oluyor artık

Upvote 0
Konu biraz dallanip budaklanmis ama ana basliga donecek olursak. 55k civarinda aracimin kavramasi degisti Istanbul Erel Maltepe servisinde degistirdim kavramayi N80 borusuyla birlikte 83k fiyat odedim.

Su an yokusta kalkerken titreme sorunu yasadim bu sabah ilk defa daha oncesinde yoktu boyle bir sorun. Sanirim yine goturecegim servise bi seyleri yanlis yapmislar gibi. Guncellemelerden haberdar etmeye calisacagim. benzer sorunlar yasayabilecekler icin. Iyi gunler dilerim

Upvote 0
Basit bir düşünce: manuellerde debriyajla, otomatiklerde ise hafif gazla kalkmaya çalışan her araba titrer.

Gaza hafif dokunduğum, debriyajla kalktığım anlarda aynı titreme var bende de.

Upvote 0
Basit bir düşünce: manuellerde debriyajla, otomatiklerde ise hafif gazla kalkmaya çalışan her araba titrer.

Gaza hafif dokunduğum, debriyajla kalktığım anlarda aynı titreme var bende de.
Şu arabaya geçtim geçeli 40 yıllık şoförlüğümü unuttum. Auto hold olmasa yokuş kalkışlar manuelle çok zor. Gaz geç yediği için ayarlayamiyorum yahu. Kullandığım en geç tepkili gaz pedalı açıkçası

Upvote 0
Şu arabaya geçtim geçeli 40 yıllık şoförlüğümü unuttum. Auto hold olmasa yokuş kalkışlar manuelle çok zor. Gaz geç yediği için ayarlayamiyorum yahu. Kullandığım en geç tepkili gaz pedalı açıkçası
Sizin araçlarda da mı yokuş kalkış deaktif durumda ?

Ben otomatik araç kullanmama rağmen açtım, çünkü aracı çalıştırdıktan sonra ilk hareket anında ayağınız frende el frenini indirdiğiniz zaman auto hold devre dışı eğer çok dik rampada iseniz araç kaymaya başlıyordu.

Şimdi yokuş kalkış açık bir sorunum yok çok daha kullanışlı oluyor auto hold ile beraber

Upvote 0
Sizin araçlarda da mı yokuş kalkış deaktif durumda ?

Ben otomatik araç kullanmama rağmen açtım, çünkü aracı çalıştırdıktan sonra ilk hareket anında ayağınız frende el frenini indirdiğiniz zaman auto hold devre dışı eğer çok dik rampada iseniz araç kaymaya başlıyordu.

Şimdi yokuş kalkış açık bir sorunum yok çok daha kullanışlı oluyor auto hold ile beraber
Yok hocam manuel olmasına rağmen var auto hold, yokuş kalkış olarak iş yapıyor. Bizimkinde gaza basınca değil de debriyajı bırakınca salıyor arabayı. Sıkıntı olmuyor yokuşta.

Ama arabanın devrini tam olarak ayarlayamiyorum hala yokuş kalkışta. Hem geç tepki veriyor, hem de 1800 devir sonrası ibre bı anda fırlıyor turbo dolup araba torklanınca.

Ayarlayamiyorum dediğim çok olması bu arada. Ben gereğinden fazla bağırtmaktan nefret ederim. Biraz kılkuyruğum. Araba tam devrinde kaldırmam gerek. Fazlası azı beni gıcık eder

Upvote 0
Yok hocam manuel olmasına rağmen var auto hold, yokuş kalkış olarak iş yapıyor. Bizimkinde gaza basınca değil de debriyajı bırakınca salıyor arabayı. Sıkıntı olmuyor yokuşta.

Ama arabanın devrini tam olarak ayarlayamiyorum hala yokuş kalkışta. Hem geç tepki veriyor, hem de 1800 devir sonrası ibre bı anda fırlıyor turbo dolup araba torklanınca.

Ayarlayamiyorum dediğim çok olması bu arada. Ben gereğinden fazla bağırtmaktan nefret ederim. Biraz kılkuyruğum. Araba tam devrinde kaldırmam gerek. Fazlası azı beni gıcık eder
Aynen auto-holdda kullanıyorum, ayak frende beklememek büyük konfor. Kalkışta auto-hold tuttuğu için bi tık direnç oluşuyor, araç hafif gaz değil iyi gaz istiyor. Ben de sizin gibi gaza hafif basarım, acelem yoksa gaza yüklenmem. Benzer durumu yaşıyoruz.

Upvote 0
Aynen auto-holdda kullanıyorum, ayak frende beklememek büyük konfor. Kalkışta auto-hold tuttuğu için bi tık direnç oluşuyor, araç hafif gaz değil iyi gaz istiyor. Ben de sizin gibi gaza hafif basarım, acelem yoksa gaza yüklenmem. Benzer durumu yaşıyoruz.
Bahsettiğim bu değildi hocam. Arabayı salıyor auto hold yumuşacık şekilde, en ufak debriyaji bıraktığım an salıyor freni ondan yana sorun yok.

Dediğim aracın gaz tepkisi. 1.0 dan farklı biraz anlatmam zor

Upvote 0

Geri