Ottocast - Kablosuz Carplay


balcis

Üye
Katılım
23 Tem 2019
Mesajlar
84
Tepkime puanı
55
Konum
İstanbul
İsim
Sedat
epey bir süredir arayışlarım, inceleme videoları ve her fırsat bulduğumda kullanan kişilere sormam neticesinde ottocast'te karar kıldım ve en ufak memnuniyetsizlikte iade etmek üzere (ve bunun amazon'da kolay olacağını düşünerek) amazon'dan aldım. 13 aralık'ta sipariş vermiştim bugün elime geçti; fiyat çin'e ve tr'ye göre pek farklı değil (1800tl). bu akşam çok kolay bir şekilde cihazı aracıma kurdum. dediğim gibi biraz beğenmesem anında kutusuna koyacak şekilde (ve her kutu açılışımda olduğu gibi) videosunu çekerek açtım kutusunu. cihazın araçta başlama (boot) hızına şaşırdım; ekran akıcılık performansı olarak kabloludan zerre fark görmedim (evet o derece), en merak ettiğim konu telefon görüşmesiydi onu yine kabloludan sıfır fark olacak şekilde gerçekleştirdim (belki de kabloluda da görüşmeleri bluetooth protokolünden yürütüyor). şarkı durdurma başlatma geçişlerde 1-1,5 saniyelik bir bekleme oluyor; bu benim için hiç problem değil.

şimdilik bu kadar yazıyorum yakın zamanda başlangıç süresi dahil bir inceleme videosu çekip atmak istiyorum. henüz yarım saatlik bir yola bile gitmedim o yüzden uzun süreli kullanımlarda şişme oluyor mu, şarjı ne kadar götürüyor gibi sorular belirsiz. arka havalandırmanın usb'lisini aldım şimdi ön kısıma da kablosuz şarj düşünüyorum.

lafı gelmişken boot hızını da şöyle söyleyeyim; araca bindim yerleştim, motoru çalıştırdım, stop/start'ı kapattım, kızımın kemerini taktığımda açılmıştı. süre olarak size bir şey ifade etmeyebilir ama kontakla 15 saniyeden falan bahsediyorum. yani kabloyu takmalı senaryodan pek farklı değil. dediğim gibi videosunu çekip atacağım.
 

kullanım senaryoma göre cihazı almış olmaktan epey memnunum. her seferinde kablo takmaktan kurtulmak harici bir amacım da kızım çocuk koltuğunda elinde telefonla uğraşırken orta ekranda navigasyon kullanmak, sesi arka koltuğa verip telefondan iki kişi olarak istifade etmekti. bu plan harika bir şekilde gerçekleşti. arkaya usb çıkışlı orta havalandırmayı ekleyince şarjla ilgili de endişe etmeye gerek kalmayacak.

bir de şunu paylaşayım. bu akşam kısa bir yolculuk gerçekleştirdim; işim gereği bazen yoldayken de carplay'de ms teams üzerinden görüşme yaptığım oluyordu. ses çıkışını carplay'den kulaklığa geçirmeye çalışınca afallayıp ses vermiyordu vs. ayrıca normalde diyelim yolculuk bitti motoru durdurdum, carplay telefonu sökünceye veya arabanın kapısını açana kadar çalışırdı.

bu akşam kablosuzda da teams görüşmesi yaptım. arabadan inerken kulaklığa geçiş yapınca bu sefer ses başarılı şekilde geçti; ama sonrasında aracı kapattığımda kapıyı açmama rağmen carplay (teams görüşmesi ekranda) askıda kaldı. bu durumda telefonda olduğu gibi cihazın kablosunu sökmek durumunda kaldım. düşünün araçtan çıktım kapıyı kilitledim gidiyorum orta ekran açık hala. bununla ilgili yapılacak bir şey varsa bilenlerden yardım isterim. çıktım aracı kilitledim hiçbir şekilde açık kalmamalı elektrik araçta. bunun gibi başka bir uygulamanın askıda kalacağını sanmıyorum ama bütün ihtimalleri kurcalar denerim.
 
Son düzenleme:
öncelikle hayırlı olsun cihazınız. Acaba you tube netflix gibi video oynatma özelliği de var mı cihazın ?
 
cihazın başlama (bootup) süresiyle ilgili videoyu çektim; ancak ilk videoda da dediğim gibi kontağı açana kadarki süre farkını cihaz kendini başlatmak için kullandığından olsa gerek "anında" bir bağlantı olmasından mütevellit ikinci bir video çektim (hatta arada bir video daha). bir süredir hasta olduğumdan can sıkıntısı diyelim ilk videoda "nasıl oluyor öğreneyim" gibisinden konumumu falan blurladım, yani biraz uğraşıp vakit geçirdim, kimse üstüne alınmasın.

ilk video:

sadece bootup süresi:
 
Gule gule kullanin. Rakibi carlinkite gore nasil acaba…
 
şimdi şu var ben bu cihazı neden aldım -almayı düşünen varsa- onu da söylemiş olayım: kablosuz oldu güzel de bir oyuncak bizim gibi meraklılar için eyvallah; ama birincisi ben araçta önce navigasyon sonra podcast muhakkak kullanırım. kızım da arkada çocuk koltuğunda otururken telefonu kullanabilsin, o binince podcast yerine müzik açılıyor; ön koltukta olmadan da istediği şarkıları seçebilsin vs. bu durumda şarj çok giderse arka havalandırmanın usb çıkışlısını da aldım zaten videoda söylemiştim. 2.'si araçta her şey otomatik ve konforlu olsun istiyorum. kapıyı tutunca kapı açılsın (anahtarsız giriş), düğmeye basınca motor çalışsın (anahtarsız çalıştırma), carplay direkt kendi açılsın (bu mevzu), hızı sabitleyince kendi fren/gaz yapsın (ACC), şeritte kendi tutsun (lane assist), telefonu bırakınca direkt şarj olsun (kablosuz şarj inşallah). bu şekilde benim konfor alışkanlıklarıma da hitap ediyor. zamanında eski leon'umda carplay'i serviste açtırmak için 1300 lira vermiştim, golf'te carplay ücretsiz geldi kablosuz yapmak için 1300 lira verdim. memnunum. aracı satma durumu olursa usb'den söküp alabilmek de cabası.
 
@balcis hocam merhaba hayırlı olsun güle güle kullanın. Merak ettiğim birşey var musadenizle sormak isterim. Bu ottocasti kullanmak için araçta mevcut kablolu apple car play olması mı gerekiyor? Youtube taki bir videoda boyle bir oonusmaya sahit oldum. Yani araç apple car play/ android auto özelliği yoksa kullanılamıyor mu? Yani sadece kablolu apple car play olan araçlarda bu özelliği kablosuza mı çevirmek için kullanilam bir usb dongle mıdır cihaz?
 
@balcis hocam merhaba hayırlı olsun güle güle kullanın. Merak ettiğim birşey var musadenizle sormak isterim. Bu ottocasti kullanmak için araçta mevcut kablolu apple car play olması mı gerekiyor? Youtube taki bir videoda boyle bir oonusmaya sahit oldum. Yani araç apple car play/ android auto özelliği yoksa kullanılamıyor mu? Yani sadece kablolu apple car play olan araçlarda bu özelliği kablosuza mı çevirmek için kullanilam bir usb dongle mıdır cihaz?
Aynen öyle hocam, CarPlay olmalı araçta. CarPlay yoksa harici android işletim sistemli cihazlar olabilir diye biliyorum ayrı araştırmak lazım.
 

Sağolun gayet memnunum. Ama kablosuz şarj olmadıktan sonra kısa mesafeler hariç pek esprisi kalmıyor şarj yediğinden ötürü. Kablosuz şarj gerekli bence.
kablosuz CarPlay çok şarj yedii için araçta kablosuz şarj ünitesi mutlaka olmalı. Fakat bu şarj ünitesi hızlı şarj eden türden olmalı ki CarPlay’i tükettiği şarjı eşit desin diğer türlü şarj ünitesi yavaş dolduracağı için telefon sağlıklı bir şekilde şarj olmayacaktır aynı seviyede kalır
 

Geri
Üst Alt