Anahtar pilini değiştirin

İsim
Erhan
Merhaba
Aracım 2021 model. Yaklaşık 1 yıl kullanımdan sonra pil uyarısı verince orjinal pili yeni GP 2032 ile değiştirdim. Uyarı gelmeye devam edince yeniden Duracell 2032 aldım. Ancak halen aynı uyarı geliyor. Kapıların açılması kapanması yada aracın çalışmasıyla ilgili sorun yok. Sadece aracı çalıştırınca uyarı gelmeye devam ediyor

Böyle bir sorun yaşayan var mı?

İlla serviste mi değiştirmek lazım peki, oto anahtarcılarda değiştirsem uygun olur mu? Özellikle şu marka olsun vs gibi bir şey var mı pilde
Yok yahu, kendiniz kolaylıkla değiştirebilirsiniz, yıutube ‘dan bakabilirsiniz,

pil modeli:
Golf Mk8 ve Mk8.5 için: CR 2032

Golf Mk7 ve Mk7.5 için: CR 2025

Kaliteli pil markaları:
1) Varta, Panasonic
2) GP ve Energizer
3) Maxell ve Sony

Dikkat ederseniz Duracell ‘i yazmadım, eskiden sevdiğim bir pil markasıydı ama son 4-5 senedir ciddi oranda kalitesini düşürdü,

İnternette online alış-veriş sitelerinden falan almayın, çünkü genellikle bayat veya çakma/sahte pil gönderiyorlar, online alış-veriş sitelerinde Maxell ve Sony ‘nin çakmaları çok olur..!!

Upvote 0
Saatçilerden falan pil almayın, Anahtarsız giriş-çıkış ve anahtarsız çalıştırma özelliği olanlar pilin bayat mı, taze mi dikkat etsin çünkü onların pili daha erken bitiyor,

Bauhaus, Media-Markt, Migros, Carrefour gibi yerlerde daha taze pil bulursunuz ve fiyatları da saatçilere göre daha uygun satılır,

Not:
Bir pilin kutusunda (Best Before 2033 yılı) yazıyor ise buna aldanmayın, çünkü bunun anlamı o pil 2 yıl önce üretilmiş anlamına gelir, Düğme tipi pillerin raf ömrü 10 yıl diye pazarlanır, ancak bekledikçe enerjilerini kaybederler, yani bu ifade pazarlama hilesidir, Ne kadar taze pil o kadar uzun ömür,

Özetle 2025 yılında olduğumuzu göre aldığınız pilde (best before 2025) yazmasına dikkat edin, Seneye de bir yıl sonrası öyle öyle devam edecek :)

Upvote 0
Saatçilerden falan pil almayın, Anahtarsız giriş-çıkış ve anahtarsız çalıştırma özelliği olanlar pilin bayat mı, taze mi dikkat etsin çünkü onların pili daha erken bitiyor,

Bauhaus, Media-Markt, Migros, Carrefour gibi yerlerde daha taze pil bulursunuz ve fiyatları da saatçilere göre daha uygun satılır,

Not:
Bir pilin kutusunda (Best Before 2033 yılı) yazıyor ise buna aldanmayın, çünkü bunun anlamı o pil 2 yıl önce üretilmiş anlamına gelir, Düğme tipi pillerin raf ömrü 10 yıl diye pazarlanır, ancak bekledikçe enerjilerini kaybederler, yani bu ifade pazarlama hilesidir, Ne kadar taze pil o kadar uzun ömür,

Özetle 2025 yılında olduğumuzu göre aldığınız pilde (best before 2025) yazmasına dikkat edin, Seneye de bir yıl sonrası öyle öyle devam edecek :)
Çok teşekkürler elinize sağlık

Upvote 0
Merhaba
Aracım 2021 model. Yaklaşık 1 yıl kullanımdan sonra pil uyarısı verince orjinal pili yeni GP 2032 ile değiştirdim. Uyarı gelmeye devam edince yeniden Duracell 2032 aldım. Ancak halen aynı uyarı geliyor. Kapıların açılması kapanması yada aracın çalışmasıyla ilgili sorun yok. Sadece aracı çalıştırınca uyarı gelmeye devam ediyor

Böyle bir sorun yaşayan var mı?
Daha yeni başıma geldi. 2. anahtarı abime vermiştim. Abim araca bindiği gibi uyarı vermiş. Demek dura dura pil bitmiş. Pili değiştirt dedim değiştirdim hala uyarı veriyor dedi. Akşam şöför tarafındaki anahtar deliği korumasını çıkartıp. Kapılar kilitliyken anahtarı deliğe sokup kapıları manuel olarak yani anahtarı çevirerek açtım.
Araca bindim çalıştırdım. Uyarı filan kalmadı. Yani çözüm pil değişiminden ziyade aracın yeni pil takıldığını öğrenmesi. Bunuda kapıları manuel açarak yapabiliyoruz. Kolay gelsin ve geçmiş olsun.

Upvote 0

Geri