Partikül temizliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Erzincan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bugün söktürüp temizlettim, söktürüp nerde yıkatayım diye araştırma yaparken farklı bir şehirde bu işlerle uğraşan ve yıkamanın zararlarından bahseden bir ustanın videolarına denk geldim, şans eseri bulunduğum şehirde benzer şekilde temizlik yapan bir firmaya denk gelip yaptırdım, yüksek ısı hava ile temizlik yapıyor kullandıkları makine, biraz kullanınca aracı iyimi yaptık kötümü başarılı oldumu ortaya çıkar.

Ekli dosyalar

• IMG-20221110-WA0006.jpg
    IMG-20221110-WA0006.jpg
    218.1 KB · Görüntüleme: 36
Ortalama 150-200 km de bir araç rejenerasyona giriyor, dpf ışığı ile hiç karşılaşmadım, hiç şaşmaz kurum 24-25 gramlara ulaştımı başlıyor rejenerasyon, 5-6 grama düştümü bitiyor, yakıt sarfiyatım 6-7 aydır biraz arttı, en son geçenlerde 1500 km lik 18 saatlik bir yolculuk yapmıştım, fotodaki gibi 580 km de başladı rejenerasyon uzun süredir bu kmleri görmemiştim rejenerasyonda, kül miktarım 39 gram seviyelerine ulaştı, 40 gramlarda sökülüp temizlenmesi tavsiyesi okumuştum bir yerlerde. Sıkışık trafikte yakalanırsam temizliğe, ayağımı gazdan çektiğimde rahatsız edici tuhaf bir ses geliyor ve bazen vuruntu tekleme gibi tepkiler veriyor araç, söktürüp basınçlı makinelerde temizleteyim diyorum, o makinelerde genelde basınçlı sıcak su ve deterjan ile temizlik yapıyor, getirisi götürüsü nedir bilemedim.

Bugün söktürüp temizlettim, söktürüp nerde yıkatayım diye araştırma yaparken farklı bir şehirde bu işlerle uğraşan ve yıkamanın zararlarından bahseden bir ustanın videolarına denk geldim, şans eseri bulunduğum şehirde benzer şekilde temizlik yapan bir firmaya denk gelip yaptırdım, yüksek ısı hava ile temizlik yapıyor kullandıkları makine, biraz kullanınca aracı iyimi yaptık kötümü başarılı oldumu ortaya çıkar.
Araç duruyor mu? Partikül filtresi ile ilgili sorun gelişme vs. var mı?

Araç duruyor mu? Partikül filtresi ile ilgili sorun gelişme vs. var mı?
Selamlar, aracı 3-4 ay önce sattım elektrikli araca yöneldim kurtuldum o işlerden, temizlik sonrası bir sorun yaşamadım, faydasını gördünüzmü derseniz de gözle görülür bir fark göremedim, çok kısa mesafe hep şehir içi kullanıldı o yüzden çok sık rejenerasyona giriyordu, temzilik öncesi de sonrasıda benzer aralıklarda benzer temizlik yapıyordu araç, hiç arıza ışığı vb bir hata olmadı.

Geri