- İsim
- reko
- Araç
- Vw Golf 1.2 TSI Comf.-Audi A3 Sedan 1.6 TDI
bu araçlarda gaz kelebegide problem (bogaz kelebeği)..normalde gaza basınca gaz kelebeği konumu değişir biliyorsunuz ama düzgün çalışmadıgında bu tam saglıklı olmaz...konrtol edersiniz bişey yoktur ama olayın aslı oyle degildir..gaz kelebegi kartının lehimleri ucuyla değiyordur ve ölçü aletiyle de kontrol etseniz anlamayabilirsiniz..içindeki kartın tekrar lehimlenmesi gerekir..titreme gaz almama durumları bununla da alakalı olabilir..benim başıma geldi araçtaki sabahları titreme sorunu düzeldi..(özelikle golf 1,2 ve 1,4 lerde sabahları devir saatindeki dengesizliğin temel sebebi gaz kelebegidir)
bir hafta önce kardeşim golfu kullanırken bir anda epc ışığı yandı motor arıza yanmadı..star stopda çalışmadı ve çekiş düştü..araç kendini belli ki korumaya aldı..nette biraz araştırınca konum sensörünün lehim hatası problemiyle karşılaştım..1 mesajdaki gibi..neyse akşam söktüm gaz kelebegini ölçü aletiyle ölçtüm hata vermedi dedik başka bir sey sanırım..yerine tekrar taktik ve servise gittik oda gaz kelebegi dedi randevu aldım eve gittim inat ettik sorunu bulacağım dedim çünkü gaz kelebegi ozel serviste 12bintl yetkilide 21 bin tl...tekrardan gaz kelebegini söktüm kartı kontrol...