R-Line direksiyon almadan önce

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Turhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

şimdi benim araç 2014 comfortline ama sürüş konfor paket olduğundan hız sabitleme var
r line direksiyonda
Hız sabitlemeyi çalıştırmak için
Sadece tuşlar değiştirsek hız sabitleme kullanılır mı

şimdi benim araç 2014 comfortline ama sürüş konfor paket olduğundan hız sabitleme var
r line direksiyonda
Hız sabitlemeyi çalıştırmak için
Sadece tuşlar değiştirsek hız sabitleme kullanılır mı
Sonradan takılan R-line yada GTİ direkdiyonlar size extra bir donanım kazandırmıyor,yada var olan bir donanımı kaybettirmiyor.Eski direksiyonız varken neye sahipseniz o devam ediyor,ama bir şartla,oda doğru tuş takımı konfigurasyonu!
Yani sizin eski tuş takımınız cruse kontrol tuşluydu,yine cruse control tuşlu takarsanız özelliği kullanmaya devam edersiniz,ama mesela Adaptif Crouse Control yani ACC'li tuş taktıınız ama ACC donanımı yok aracınızda ozaman Cruse Control'da çalışmaz!
Kısaca,eski tuş takımının içeriği neyse yeni tuş takımın içeriği o olmalı!
Ama şöyle birşeyde varki o bu konun açılmasına sebep olmuştu,aracınızda ACC yok ama ileride yaptırmayı düşünüyorsunuz,ozaman ACC'li tuş almanızı tavsiye ederim,zira daha sonra sadece ACC destekli tuş bulmak zor oluyor.Yani bir süre Cruse Control özelliğini kullanmazsınız ACC donanımı ekleyene kadar.
Ben hata yaptım ACC destekli almadım cruse controlu kullanmaya devam edebilmek için,birkaç ay sonra ACC taktırınca tuş takımına bir dünya para verdim.

Sonradan takılan R-line yada GTİ direkdiyonlar size extra bir donanım kazandırmıyor,yada var olan bir donanımı kaybettirmiyor.Eski direksiyonız varken neye sahipseniz o devam ediyor,ama bir şartla,oda doğru tuş takımı konfigurasyonu!
Yani sizin eski tuş takımınız cruse kontrol tuşluydu,yine cruse control tuşlu takarsanız özelliği kullanmaya devam edersiniz,ama mesela Adaptif Crouse Control yani ACC'li tuş taktıınız ama ACC donanımı yok aracınızda ozaman Cruse Control'da çalışmaz!
Kısaca,eski tuş takımının içeriği neyse yeni tuş takımın içeriği o olmalı!
Ama şöyle birşeyde varki o bu konun açılmasına sebep olmuştu,aracınızda ACC yok ama ileride yaptırmayı düşünüyorsunuz,ozaman ACC'li tuş almanızı tavsiye ederim,zira daha sonra sadece ACC destekli tuş bulmak zor oluyor.Yani bir süre Cruse Control özelliğini kullanmazsınız ACC donanımı ekleyene kadar.
Ben hata yaptım ACC destekli almadım cruse controlu kullanmaya devam edebilmek için,birkaç ay sonra ACC taktırınca tuş takımına bir dünya para verdim.
Hocam acc biraz pahalı bir retrofit olduğu için yaptırmayı düşünmüyorum
Ama madem taktırdınız onun için gateway değiştirdiniz mi

@Turhan ustad hatirlatsaydin acc tusa bir dunya para vermezdin üzüldüm

@talhayarici hocam benim aractan cikan r line direksiyonu istedi aracin yili ve paketinden dolayi uymayacagini soyledim ( hiz sabitleyici calismayacagini )

Cnl mode tusu gerek direk calismasi icin yada gateway + online islem gerekiyor pahali bir cozum oluyor

3Q lu high gateway olan araclara uyar bendeki hiz sabitleyicili direksiyon

Ekli dosyalar

• IMG_3592.jpeg
    IMG_3592.jpeg
    282.2 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_3584.jpeg
    IMG_3584.jpeg
    262.8 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_3585.jpeg
    IMG_3585.jpeg
    279.5 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_3586.jpeg
    IMG_3586.jpeg
    293.2 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_3587.jpeg
    IMG_3587.jpeg
    329.4 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_3588.jpeg
    IMG_3588.jpeg
    352.6 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_3589.jpeg
    IMG_3589.jpeg
    297.1 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_3590.jpeg
    IMG_3590.jpeg
    246.5 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_3591.jpeg
    IMG_3591.jpeg
    363.1 KB · Görüntüleme: 16
Siyah cerceveli modele gectigim icin bosa cikti bendeki

Eskisi yenisi ekledim foto

Ekli dosyalar

• 363649df-aac4-487b-be18-3b2ed0d7fd92.jpeg
    363649df-aac4-487b-be18-3b2ed0d7fd92.jpeg
    399.2 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_3533.jpeg
    IMG_3533.jpeg
    438.7 KB · Görüntüleme: 20
Hocam acc biraz pahalı bir retrofit olduğu için yaptırmayı düşünmüyorum
Ama madem taktırdınız onun için gateway değiştirdiniz mi
Evet değiştirdim fakat değiyirmedende olabiliyordu,ACC destekli 2 tip tuş takımı var,yeni ve eski tip.Eski tipi kullansaydım Gateway değişimi gerekmiyordu,ama yeni tipi taktırdığım için gateway değişimi gerekti.
Ama @zulalyol hocamın tavsiyesiyle yaptım bunu,zira haklıydı,araçta birçok şey yeni nesil yapıldı o durumda eski Gateway mantıksız kalıyordu(Bazı şeyle desteklemiyordu)Dolayısıyla hem güncel tuş takımı hem güncel Gateway'a sahip oldum.
Sizin konunuza gelecek olursak,Bülent hocamın direksiyonunu kullanabilmek için tuş takımı yeni versiyon olduğundan Gateway değişimi gerek anladığım kadarıyla,yaptırın onu hiç düşünmeyin çok bir para tutmuyor,hem güncel bir Gatewayınız oluyor,ileride birşey yaptırmak isterseniz daha kolay olur.

Hocam gateway değişimi bana da mantıklı geliyor da gemini şöyle dedi
IMG_5045.pngIMG_5046.pngIMG_5044.png

@Turhan ustad hatirlatsaydin acc tusa bir dunya para vermezdin üzüldüm

@talhayarici hocam benim aractan cikan r line direksiyonu istedi aracin yili ve paketinden dolayi uymayacagini soyledim ( hiz sabitleyici calismayacagini )

Cnl mode tusu gerek direk calismasi icin yada gateway + online islem gerekiyor pahali bir cozum oluyor

3Q lu high gateway olan araclara uyar bendeki hiz sabitleyicili direksiyon
hocam sizin ikinci el direksiyonun acc yeni tip değil miydi bunda cnl yazıyor tuş takımı mı değişti yoksa bu farklı direksiyon mu?

Geri