Golf 8 Trim Sesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MK8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MK8

Yeni Üye
İsim
Mükramin Kart
Araç
Golf 8 impression
Yaklaşık 9 aydır golf 8 impression sahibiyim, aracımda sürekli bi trim sesi meydana gelmesinden çok yoruldum. Kış şartlarından kaynaklandığını düşündüğüm bazı sesler kesildi ancak dikiz aynısının arkasında bulunan far sensörünü kapatan parçanın yerinden oynaması kaynaklı gelen ses ve ön tavan aydinlatmadan gelen sesler bir türlü kesilmedi. Şimdide havaların ısınmasıylabirlikte kapılarin üzerinde bulunan piano black parçalar kapıyı açıp kapatirken ve seyir halindeyken sinir bozucu şekilde gıcırdıyor ve bu ses içeri giriyor. Bu ve benzeri şikayetleri olup çözebilen varmıdır şimdiden teşekkürler

Çok teşekkür ederim arca çok nazık davrandı dediğiniz gibi ilgiliydiler dönüş sağladı gideceğim randevu oluşturdum

Rica ederim. Farklı şehirde 2 farklı bayiye aynı trim sorunu için gittiğimde normal dediler. Şu şekilde yapabilirsiniz dediğimde yine olmaz gibi şeyler demişlerdi. Her bayinin ilgili ekipman ve tecrübeli elemanı yok diye düşünüyorum.

Upvote 0
Yaklaşık 9 aydır golf 8 impression sahibiyim, aracımda sürekli bi trim sesi meydana gelmesinden çok yoruldum. Kış şartlarından kaynaklandığını düşündüğüm bazı sesler kesildi ancak dikiz aynısının arkasında bulunan far sensörünü kapatan parçanın yerinden oynaması kaynaklı gelen ses ve ön tavan aydinlatmadan gelen sesler bir türlü kesilmedi. Şimdide havaların ısınmasıylabirlikte kapılarin üzerinde bulunan piano black parçalar kapıyı açıp kapatirken ve seyir halindeyken sinir bozucu şekilde gıcırdıyor ve bu ses içeri giriyor. Bu ve benzeri şikayetleri olup çözebilen varmıdır şimdiden teşekkürler
Bu piano black Ve sensör kapağı sesi bende de vardı. Geçen sene şoför kapısı tarafındakini fitil bakım yağıyla aralarına falan sıkarak çözdüm. Bu sene yine olacak gibi başladı ufaktan. Yine aynı uygulama yapılacak. Sensör kapağınarada sırada yapıyor onu önemsemiyorum. Daha önce golf 6 aracım vardı mermi gibi arabaydı tek yeri oynamazdı. 120binde sattım hep diyorum 2018 ve öncesi araçlar taş gibi. Şu pandemi muhabbetine içinden geçtiler kalitenin tüm firmalar böyle. Geçen Fransız 24 model 2008 sürdüm. Araba 1700km’de her yeri oynuyor arabanın korkunç.

Son düzenleme:
Upvote 0
Arkadaşlar merhaba. 21 model life aracım var. Kol dayamanin arka tarafından bir zirilti geliyor. Aracı tek kullandığım için tam kulak da veremiyorum trafiği tehlikeye atmamak için. Bir türlü tam bulamadım yerini. Var mı başına gelen

Upvote 0
Selamlar, aracımda aşağıya linkini attığım ses oluşuyor. Anladığım kadarıyla düşük devirlerde motorda titreşim artıyor ve bu nedenle göğüste titreme oluşuyor. Takır takır titriyor bildiğiniz. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mıdır bilemiyorum. Bir önceki bakımda serviste arkadaşlara göstermiştim, hallettik demişlerdi ama 1-2 gün geçmeden yine ses gelmeye başlamıştı.

VW Golf 8 göğüste titreşim

Upvote 0
Selamlar, aracımda aşağıya linkini attığım ses oluşuyor. Anladığım kadarıyla düşük devirlerde motorda titreşim artıyor ve bu nedenle göğüste titreme oluşuyor. Takır takır titriyor bildiğiniz. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mıdır bilemiyorum. Bir önceki bakımda serviste arkadaşlara göstermiştim, hallettik demişlerdi ama 1-2 gün geçmeden yine ses gelmeye başlamıştı.

VW Golf 8 göğüste titreşim
EĞer titreşimi hissediyorsanız motor takozlarına bı baktırın. Klasik 3 silindir sorunları titreşim.

Ön konsolun da trim sesi yaptığını söyleyin servise belki bir şey sıkıştırırlar oraya Maalesef kronik sorun bu trimler

Upvote 0
Arkadaşlar hiç uğraşmayın kapı sesleri için, yıllarca Golf'üm de yapmadığım şey kalmadı, en düzgünü 2-3 haftada bir silikon sprey sıkıp devam etmeniz. Ek fitil yaptım gene ses yaptı, bant çektim gene ses yaptı, kumaş bant koydum gene ses yaptı, Fitillerin içine akvaryum hortumu soktum gene ses yaptı. Golf'ün sorunu A3'de ki gibi kapı üstünde ekstra fitil yok. O yüzden belli bir zaman sonra esneme sesleri geliyor.

Konu sahibi arkadaş sorunu için başlığı açmış 2023 de sonra yok alıntı yaptığım arkadaş 2024 den beri yok herhalde sattılar araçları 🤗

Şimdi arkadaşlar a3 kapı üstündeki ekstra fitili gören varmı…

a3 aracı olan yada tanıdığı olan var ise fotoğraf ekleyebilir mi görelim nasıl olduğunu belki kesin çözüm olur…

Son düzenleme:
Upvote 0
Konu sahibi arkadaş sorunu için başlığı açmış 2023 de sonra yok alıntı yaptığım arkadaş 2024 den beri yok herhalde sattılar araçları 🤗

Şimdi arkadaşlar a3 kapı üstündeki ekstra fitili gören varmı…

a3 aracı olan yada tanıdığı olan var ise fotoğraf ekleyebilir mi görelim nasıl olduğunu belki kesin çözüm olur…

Bir arkadaşım aşağıdaki görseldeki üründen tavsiye etti bu değil ama aynı tarz audilerde böyle ise servisten fiyat sormak lazım çünkü dışarıdaki ürün kalitesi nedir bilmiyorum sonra kendisini salmasın…

IMG_0504.jpeg
IMG_0505.jpeg
IMG_0506.jpeg
IMG_0507.jpeg
IMG_0508.jpeg

Hatta bunu denemek lazım önce:)

IMG_0513.webp

Son düzenleme:
Upvote 0
Merhaba.
Yaklaşık 3 haftadır sıfır alınan aracı kullanıyorum. 2500Km'lik bu süreçte bende 3 farklı şeyle karşılaştım.
1- ayna arkasından gelen trim sesi benim kullandığım araçta da var. Elimle tuttuğumda ses gidiyor gibi ama sanki içerideki parça yerinden de çıkmış olabilir gibi geldi. Servise götürdüğümde veya boş bir zamanında satın aldığımız yere gideceğim.

2- Sağ taraftaki B sütunun orada, emniyet kemerinin olduğu döşemenin içinde bir ses var. Zırıltı gibi. Şu an müziğin sesini açarak bastırıyorum. Onu da serviste hallettireceğim artık.

3- Fitillerin oturduğu yerlerden gelen gıcırtı sesleri. Bu sesler özellikle otoparktan çıkarken aracın şasesinin burulmasından dolayı geliyor. Aslında gelmemesi lazım fakat araya toz girdiği için olduğunu farkettim. Dün aracımı yıkarken nemli bir bezle fitilleri de sildim. Sonrasında ses kesildi. Pislendikçe gelecektir. Çözümü maalesef yok.

İyi akşamlar.
hocam 2.numarali ses bendede var çözüm bulursanız buradan yazarsanız sevinirim

Upvote 0
Forumda okuduğum kadarıyla şikayet edilen trim seslerinin çoğu bende de var.

1-B sütunundaki piyano siyahı malzemelerde sıcak soğuk geçişlerinde "çıt" sesleri geliyor
2-Emniyet kemeri mekanizmasının içinden hafif bir ses geliyor
3-Araç esnediğinde tüm kapı fitillerinden esneme sesleri geliyor. Ben fitilleri temizledim sonra sonaxın fitil yumuşatıcısını sürdüm ama 1-2 gün idare etmedi o nedenle takmıyorum kafama artık onu.
4-Ön cam ile göğüs kısmının birleştiği yerden geldiğini tahmin ettiğim bir "tıkır tıkır" ses geliyor. Bu benim aracıma özgü olabilir emin değilim. O tarafta hareketli bir parça da olmadığından elimden hiç bir şey gelmiyor.
5-En çok nefret ettiğim ve ayar olduğumsa düşük devirde hafif gaz verdiğimde ön konsol "takır takır" inanılmaz şekilde titriyor. Bu sesin de ilerlediğini düşünüyorum çünkü artık daha kolay üretebiliyorum bu sesi. Serviste tekrar baktıracağım. Youtube linkini ekledim aşağıya sesin videosunu.
Golf 8 Göğüs trim sesi

Şu an için başka bir trim sesi yok arabamda. Dediğim gibi en çok 5. madde rahatsız ediyor beni. Haftaya da servise giderim bakalım yapabilecekler mi.

Upvote 0
Forumda okuduğum kadarıyla şikayet edilen trim seslerinin çoğu bende de var.

1-B sütunundaki piyano siyahı malzemelerde sıcak soğuk geçişlerinde "çıt" sesleri geliyor
2-Emniyet kemeri mekanizmasının içinden hafif bir ses geliyor
3-Araç esnediğinde tüm kapı fitillerinden esneme sesleri geliyor. Ben fitilleri temizledim sonra sonaxın fitil yumuşatıcısını sürdüm ama 1-2 gün idare etmedi o nedenle takmıyorum kafama artık onu.
4-Ön cam ile göğüs kısmının birleştiği yerden geldiğini tahmin ettiğim bir "tıkır tıkır" ses geliyor. Bu benim aracıma özgü olabilir emin değilim. O tarafta hareketli bir parça da olmadığından elimden hiç bir şey gelmiyor.
5-En çok nefret ettiğim ve ayar olduğumsa düşük devirde hafif gaz verdiğimde ön konsol "takır takır" inanılmaz şekilde titriyor. Bu sesin de ilerlediğini düşünüyorum çünkü artık daha kolay üretebiliyorum bu sesi. Serviste tekrar baktıracağım. Youtube linkini ekledim aşağıya sesin videosunu.
Golf 8 Göğüs trim sesi

Şu an için başka bir trim sesi yok arabamda. Dediğim gibi en çok 5. madde rahatsız ediyor beni. Haftaya da servise giderim bakalım yapabilecekler mi.

Maalesef hiçbir şey yapmıyolar ben güzel bir çözüm buldum aracıma ses sistemi yaptım sesi açıyorum hiçbir şey duyulmuyor😃

Upvote 0

Geri