2016 Golf 1.4 TSI ACT BMT 150 PS DSG Highline


Metehan

Üye
Katılım
30 Mar 2016
Mesajlar
65
Tepkime puanı
0
İsim
Metehan
Herkese Merhabalar ;

Aranıza katıldığım için gerçekten çok mutluyum. Bir arkadaşımın tavsiye ile buraya geldim. Gerçekten burdaki yazılanları okuduğumda resmen beyin fırtınası yapıldığını görüyorum.

Yeni bir araç alacağım sizler gibi bende 2016 Golf 1.4 TSI ACT BMT 150 PS DSG Highline... İstanbul'da ikametgah ediyorum, muhtemelen Altur'dan alacağım aracı (25-28 Nisan tarihleri arası) siparişi vermeyi düşünüyorum. Araca ait Opsiyonlu Donanımları aşağıda belirtiyorum.

2016 Golf 1.4 TSI ACT BMT 150 PS DSG Highline

Bi-Xenon Farlar ve LED gündüz sürüş farları

Anahtarsız Giriş ( Keyless Entry )

Adaptif Hız Sabitleyici ( ACC ) // Ön Bölge Asistanı ( Front Assist )

Adaptif Şasi Kontrol ( DCC ) + Sürüş Profili Seçme

Geri Park Kamerası ( Rear Assist )

Pasifik Mavi Metalik Renk + Siyah Kumaş Koltuk Döşemeleri

ergoActive Sürücü Koltuğu

Panoromic Sunroof

Toplamda ( Aracın Fiyatı, KDV + ÖTV + Sigorta + Kasko + Yukardaki Opsiyon Donanımlar DAHİL ) :: 110.000 TL'ye geliyor. Tabii bu tutardan %3 Dost Drive düşülecek +olarak bayi indirimide yapılır diye düşünüyorum. Bakalım hayırlısı olur inşallah. .

Hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.

Metehan.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Herkese Merhabalar ;

Formu takip ediyor fakat üye olmamıştım. Üye olarak aranıza katıldığım için gerçekten çok mutluyum. Bir arkadaşımın tavsiye ile buraya geldim. Gerçekten burdaki yazılanları okuduğumda resmen beyin fırtınası yapıldığını görüyorum.

Yeni bir araç alacağım sizler gibi bende 2016 Golf 1.4 TSI ACT BMT 150 PS DSG Highline... İstanbul'da ikametgah ediyorum, muhtemelen Altur'dan alacağım aracı önümüzdeki ay sipariş vermeyi düşündüğüm araca ait Opsiyonlu Donanımları aşağıda belirtiyorum.

2016 Golf 1.4 TSI ACT BMT 150 PS DSG Highline

Bi-Xenon Farlar ve LED gündüz sürüş farları

Anahtarsız Giriş ( Keyless Entry )

Adaptif Hız Sabitleyici ( ACC ) // Ön Bölge Asistanı ( Front Assist )

Adaptif Şasi Kontrol ( DCC ) + Sürüş Profili Seçme

Geri Park Kamerası ( Rear Assist )

Gece Mavisi Metalik Renk + Siyah Kumaş Koltuk Döşemeleri

ergoActive Sürücü Koltuğu

Panoromic Sunroof (( Bunu iptal ettim 3.100 TL yerine =  +2 Yıl Garanti Uzatma ve Zorunlu Sigorta ve Kaskoyu öderim diye düşünüyorum bu ücrete )) Panoromic Sunroof'un açılma mesafesi arka koltuklara yakın yada tam açılma olsaydı belki düşünebilirdim fakat bir ufak pencere için 3.100 TL vermek istemedim. +2 Yıl Garanti Uzatma daha mantıklı benim için. Hem Yılın en az 7 ayı sonbahar ve kış olduğunu düşünsek Sunroof'u çok kullanmayacağımı düşünüyorum.

Toplamda ( Sigorta + Kasko + 2 Yıl Garanti Uzatma ve Yukardaki Opsiyon Donanımlar DAHİL ) :: 108.500 TL'ye geliyor. Tabii bu tutardan %3 Dost Drive düşülecek +olarak bayi indirimi yapılır diye düşünüyorum. Bakalım hayırlısı olur inşallah. Yalnız 3-4 ay bekleme süreci beni gerçekten geriyor, şu an sipariş daha vermediğim için pek gergin değilim durumdan, verdikten sonra ruh hali nasıl olur insanın onu yaşamak gerekiyor herhalde.

Hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.

Metehan.
hocam herseyiyle harika bir araç bence. bi tek gece mavisine "acaba" derim. diğer renkleri de tekrar bi duşunun bence. çok şık bir renk olarak görmüyorum ayrıca çamuru tozu inanılmaz belli eder. 

siparis suresince bizimle vakit geçirirsiniz, aracın inceliklerini öğrenirsiniz :)

 
Teşekkürler Murat bey ;

Mavi rengi 11 yaşındaki kızımın isteği üzerine seçiyorum aslına bakılırsa. Aslında aklımdaki renk Gün Batımı Kırmızısı.. Fakat kızımı üzeceğime pek alışık olmadığım Mavi Rengi almaya karar verdim. Anneside Panoromic Sunroof istedi ama +2 Yıl Garanti Uzatma // Sigorta ve Kasko konusunda eşimle konuşunca daha mantıklı karar verdik..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam bu kadar donanım alıp sunroof almazsanız ayıp olur :)  şaka bi yana sunroof hem aracı güzel gösteriyor hem içi Ferah oluyor Hemde otoyolda aracı havalandırmak için birebir arka kısmını yukarı kaldırdığınızda yağmurlu Havada bile içeri su girmeden aracı havalandırısınız bende bi aracın olmazsa olmazıdır :)  

 
Teşekkürler maniax ;

Mavi rengi 11 yaşındaki kızımın isteği üzerine seçiyorum aslına bakılırsa. Aslında aklımdaki renk Gün Batımı Kırmızısı.. Fakat kızımı üzeceğime pek alışık olmadığım Mavi Rengi almaya karar verdim. Anneside Panoromic Sunroof istedi ama +2 Yıl Garanti Uzatma // Sigorta ve Kasko konusunda eşimle konuşunca daha mantıklı karar verdik..
tabiki üzmeyelim kızınızı ama pasifik maviye de bi baksanız belki sever  ;)

 
Murat bey ;

Mavi derken aslında Pasifik Mavisinden bahsetmiştim, o ayrıntıyı atlamışım kusura bakmayın. Şu an İstanbul'da seyahat ederken gözüme çok görünüyor şu Pasifik Mavi rengi. Aslında Gün Batımı Kırmızısı benim çok hoşuma gidiyor ama dediğim gibi kızımın isteği her şeyin üstünde.

Cüneyt bey ;

Panoromic Sunroof elbette bir aracı güzel gösterir, kullanışlıdırda muhakkak. Fakat Panoromic Sunroof yerine +2 Yıl Garanti ve Sigorta/Kasko satın alsam daha mantıklı benim için. Şu an bütçemi aşıyor malesef o opsiyon. Şöyle düşünüyorum ( tamamen varsayım ) oluşturduğum opsiyonlarla birlikte anahtar teslim fiyatı 108.500 TL... %3 Dost Drive indirimi %3,5'da bayi indirimi alsam yaklaşık olarak aracın anahtar teslim fiyatı 101.500 TL'ye geliyor. Benim bütçemde 102.000 TL... Hani üzerine 1.000 TL daha koy deseniz yok yani...

 
@Metehan bey aramıza hoşgeldiniz.

Yazdığınız özellikler ve araç gerçekten fevkalade. Benim nacizane tavsiyem madem sıfır araç alıyorsunuz olmuşken biraz geç olsun ve tam olsun.

Eklenebilecek opsiyonlar olarak sunroof ve elektrikli katlanır yan aynalar.

+2 yıl garantiyi daha sonra da yaptırabilirsiniz ama bu opsiyonlar daha sonra eklenmiyor.

Başka opsiyonlar da sayardım ama bütçenin durumunu belirtmişsiniz bişey diyemiyorum  ;)

 
Faruk bey ;

Teşekkür ederim ilgi ve alakanıza. Fakat belirttiğim araçta Elektrikli Katlanır yan aynalar yok mu ? Ben var diye biliyordum.. Eğer dediğiniz gibi ise lütfen nasıl ekletebileceğimi söylermisiniz rica etsem.

 
@farukgundogdu@Metehan 

sevindim hocam. Gece mavisi de guzel de Pasifik süper olmuş. :)

highline oldugu icin katlanır aynalar standart gelecek sıkıntı yok. 

sunroof keyfe kalmış. 

hayirli olsun. bence Gönül rahatlığıyla verebilirsiniz siparişi 

 
Murat bey ;

Teşekkür ederim iyi dileklerinizden ötürü. Bu arada kendimide tanıtmış olayım. İstanbul Bakırköy'de ikametgah ediyorum. Bir Holding'de Bilgi İşlem Müdürüyüm. Bu yaşıma kadar hep bababım o vazgeçemediği tutkusu haline getirdiği Renault markasından vazgeçemedik/vazgeçemedim.. Nedeni hep şudur ya, baba tavsiyesi her zaman dikkate alınır. Baba tecrübelidir. Evet bu doğru. Ama bende 39 yaşına geldim ve kullandığım arabalar hep Renault oldu. Şimdi artık kabuğumu kırıp hayalimdeki Golf'ü almak için artık gün sayıyorum ( Sipariş vermek için en azından :) ) Yani şu Golf 8'in çıkmasını dahi bekleyecek vaktim yok. İsterse 15'' ekran koysunlar, isterlerse hayalet ekran koysunlar önemli değil benim için. İnsan hayellerini ertelememeli bence. Hep derdim kendime ''En iyi'' aracı alamıyorsam ( Bmw/Mercedes vs. ) en iyiye yakını almayı hayal ettim. Zaten şu an Golf'ü ( Opsiyonel Donanımlarla birlikte düşünürsek ) bir Bmw'ye değişmem. 20 küsür yıldan beri araç kullanıyorum, şu ana kadar çok şükür hiç bir kazam olmadı, kazayada karışmadım. Ki ben aracı pek sakin kullanmam. Benzin sarfiyatına gelince, İstanbul trafiğinde 10 Lt'ye kadar benim için makul bir yakıt. Zaten bu aracı dib gaz ( ara ara ) kullansanızda 10 Lt'yi geçmediğini okudum, şahit oldum, duydum.

Hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Metehan 

hocam merak etmeyin, genel olarak dikiz aynanızda araclar küçülürken nasil görünürler onu bol bol test edeceksiniz. 150 ps act, istediğinizde ekonomik istediğinizde canavar olabilen; hem 0-100 ü hem ara hızlanmaları ile şu an piyasadaki en güzel turbo benzinli motor bizce. 

benzin sarfiyatı konusunda ise bu aralar aracının keyfini çıkarmakla meşgul Cihan hocamız net bilgi verir @jajaja

kendisi arada gazlamalı sürüş stiliyle 7,5 civarı dolaşmakta sanirim Ankara'da 

 
@Metehan Öncelikle Golf tercihiniz için kutlarım ve son derece doğru bir karar olduğunuda eklemek isterim.Opsiyon listenizi inceledim ve aracı hayal ettiğimde iki eksik var sanki;

1-Sunroof

2-Şasi kontrolünü aldığınız için bence daha da güzel olacağını düşündüğüm 18'' Durban jant.

Tabiki bütçe herşeyin önündedir.Ancak 100bin sınırını aşan bir araçta sunroof kesinlikle aranır ve aracın duruşuna etkisi çok fazladır.Ne kadar komple tavan cam olmasada tam istediğimiz kadar açılmasada en ufak güneşte dahi sunroofu açıp gezmenın tadı bir başka oluyor.Bunun yanında sadece arkasını kaldırarak soguk havalarda dahi kullanabılırsınız.Yan camları bıraz dahı acsanız soguk havadan etkılenme durumunuz olurken sunroofta bu yasanmaz.Daha aracın siparişini bile geçmeden bunu düşünmek belki gereksiz ama bir gün satacağınızıda düşünürsek herşey varda birde sunroof olsa bu aracı alırdım cümlesini duyabilirsiniz.

Şahsi fikrim şasi kontrolunden ve adaptif hız sabitleyicisinden daha gerekli olan sunrooftur.

Tabiki seçim sizindir.Her durumda mutlulukla binmenizi temenni ederim.

Renk için fikir belirtmeyeceğim zevkler renkler tartışılmaz ;)

 
Murat bey ;

İstanbul Altur VW Bayisinden alacağım aracı diye daha önce ki yazılarımda bahsetmiştim, hatta o bayii'ye giderek yetkiliyle görüştüm. Bu opsiyonları kendisiyle oturduk konuştuk. Hatta bana dedi 1.2 110ps'lik aracım var isterseniz test sürüşüne çıkartayım sizi. Fakat ben kabul etmedim. 1.4 150ps'lik bir araç düşünüyorum test sürüşüne 1.2 110ps'lik aracı test edeceğim. Beni yanıltacağını düşünerek nazik teklifini kabul etmedim yetkilinin. Benim opsiyonlarda Sunroof vardı, ergoActive koltuk yoktu. Yetkili bunu farkedince direkt olarak dedi ergoActive koltuğu düşünmüyorsanız hata edersiniz dedi. Neden diye sorduğumda beni bir normal koltuk birde ergoActive koltuk denemem için 2 farklı aracı gösterdi. Denedim ve o an donanım listesini değiştirdim. Benim boyum 1.82 fakat gördümki diz altının normal koltuklarda boşta kalıyor, desteklemiyordu. ergoActive ise gayet rahattı. Birde bunu uzun yolculuklarda yada trafikte deneyin pişman olmayacaksınız dedi bana. Koltuklar ısıtmalı dedi, fakat yakıt sarfiyatına etkilidir dedi. Kış ayında ilk çalıştırmalarda gayet etkilidir, rahat ettirir dedi.

Sizin fikrinizi alabilirmiyim rica etsem şu ergoActive koltuklarla ilgili, görüyorum ki ergoActive koltuk sahibisiniz. Birde ara ara yazıyorum kusura bakmayın. Şu an formu başta aşağı okumaya çalışıyorum ( 2015 yılı dahil ) birgünde bitecek bir şey değil gerçekten :) Fakat kullanma klavuzundan daha çok bilgiye sahip oluyorsunuz burdaki paylaşılan bilgilerle. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim verdikleri bilgilerden dolayı.

Saygılar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Oncelikle hosgeldiniz @Metehan

Bekleme surecinde haklisiniz ben SUbat basinda verdim teslim suresi Mayis 25 idi fakat Temmuz basina ertelendi.

Bu durum Turkiye'ye ozel bir durum degil malesef. Yurtsidinda da ayni sekilde ( yasadigim yerden de gorebileceginiz gibi )

Sunroof bende ekletmedim ama ben gibi led ekletmeyip pisman olmayin sonradan onu mutlaka yapin derim.

 

Geri
Üst Alt