Bcm değişmeden Midline Plus'a sis farı + dönüşe duyarlı çalışma

Herşeyi yaptım çalışıyor ama bitek arıza ışığı yakıyor onu çözemedim.
Dimmwert CD
Yazan kanalı hata kodu vermeyene kadar değiştirin hocam.
Ne yazık ki Led seçiyor sistem, ilk taktığım led sorun olmazken sonradan değiştiğim ledler arıza yakmıştı bende de.

Merhaba tek sorunum far anahtarını park + ön sis farı yaptığımda sislerin yanmaması

park + ön sis konumunda 5-10 saniye sonra kısa farlar ve ön sis farı çalışıyor.
Kodlamada hata yok ne yapmam lazım?
Yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba tek sorunum far anahtarını park + ön sis farı yaptığımda sislerin yanmaması

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    390.3 KB · Görüntüleme: 11

Hocam bilemedim şimdi.
Ben parklarla denememiştim hiç, kısa far açıkken denemiştim.

kısa farda otomatik yanıyor zaten yine anahtardan açmadan
Normalde far anahtarını çekince yanması gerekiyor. Kodlamada sis farı ile kısa far birbiriyle ilişkilendirildiyse bu yüzden park konumunda dahi sis açtığınızda kısalar otomatik yanıyordur.

Normalde far anahtarını çekince yanması gerekiyor. Kodlamada sis farı ile kısa far birbiriyle ilişkilendirildiyse bu yüzden park konumunda dahi sis açtığınızda kısalar otomatik yanıyordur.
sizin burda paylaştığınız kodlar harici başka bir şey yapmadım kontrol etmem gereken yer neresidir

elinizde vcds veya vas var ise yardımcı olabilirim
Barış bey işinin erbabı benim 48 saat uğraştığım hatayı bulması 3 dakika sürdü, emeğini esirgemedi aklıma takılan her şeyi kontrol etti hataları düzeltti.
Allah kendisinden razı olsun.

Son düzenleme:

Kodlamayı long coding kısmından F3 kısmını FB yaparak seçilemeyen ön sis farı komutunu aktif ettim. Artık sis anahtarı ilk konuma çektiğimizde b10 ve b21 kanallarına elektrik gidiyor.

Yalnız halojen sis ampül yerine led sis ampül tavsiye ediliyor, çünkü halojenin çektiği akım değeri fazla olduğu için bu kanalların taşıyacağı yükün fazlası binebilir denilmiş yabancı kaynaklarda.

Dikkat edilmesi gereken diğer nokta, arka sis farı kablosuna başka bir tesisat, kablo vs bağlamamalıyız, ön sis arka sis aynı kablodan tetik alıyormuş, voltaj değerleri farklı imiş. Bu sebepten ön sis komutunda voltajın aracın anlayamamasına sebep oluyor.

Role falan varsa çıkartmanız lazım bcm ye giden kabloda herhangi bir ekstra birşey olmayacak.

Özetle yapılanlar şunlar.
Bcm deki b soketinden 10 ve 21 nolu kanallardan sol ve sağ sis kablosunun pozitif bağlantısı yapılıyor.

Negatif kabloları şasede uygun bir yere bağlıyoruz.

Döner ışık anahtarının arkasındaki mavi yeşil kabloya dokunmuyoruz. Bu kablo tr deki araçların hepsinde var zaten (arka sis farı)

Döner ışık anahtarı sadece arka sis varsa çift sisli yeni döner ışık anahtarı alıyoruz (autolu olanı tavsiye ederim, far ve yağmur sensörü de alıp bir kalemde hepsi çıksın aradan)

Kodlamaya gelince orjinal kodlamanın aynısı: ama kanallar leuchte2sl leuchte3sl olacak şekilde kodluyoruz.
Sis için A kanallarına
Sol: Nebellicht links
Sağ: Nebellicht recht

Viraj aydınlatma için B kanallarına
Sol: abbiegelicht links
Sağ: abbiegelicht recht
(Farlar açıkken Direksiyon yarım tur sol ve sağ yapıldığında yanıyor, farlar kapalıyken yanmaz)

Ekstra isteğe bağlı selektörde yanması ya da geri viteste aktif olması kodlamalarınu da uygulayabilirsiniz, C D gibi boş kanallar var çünkü.

Yapmak isteyip de takılanlar olursa bu konu altında detaylı yardımcı olurum

IMG_20220113_170030.jpg
Hocam yardımcı olabilir misiniz bende yapmak istiyorum sormak istediğim birkaç soru var

Geri