15000 Bakımı - Doğuş Oto Çankaya - DSG Kavrama Problemi - Start Stop Problemi


berreday

Üye
Katılım
8 Eyl 2015
Mesajlar
328
Tepkime puanı
76
Konum
Ankara
İsim
Şerif
Merhaba değerli forumdaşlar, uzunca bir süredir işlerimin yoğunluğundan dolayı aktif olarak yazamıyordum. Bugün aracı servise bıraktım bu nedenle bu konuyu açmak istedim. Evime çok yakın olması sebebiyle Doğuş Oto Çankaya'yı tercih ettim. Randevumu 10 15 gün önce internet üzerinden almıştım, fakat aldıktan sonra araç iki sefer uzun yola gittii bu sebeple sayaç 16000 kmye yakınken bırakmış oldum. Rutin bakım olacağını, ücretin KDV dahil 630 TL(araç:Golf 110 PS TDI+DSG) olduğunu,  internetten randevu aldığım için bu rakam üzerinden %5 indirim uygulanacağını belirttiler. Saat 8:00 randevusuna 2 dk. gecikmeli gittim henüz benim servis danışmanım gelmemişti,personel servisi trafik sebebiyle geç kalmış.Oradaki bir diğer danışman ben kısa bir süre bekledikten sonra daha fazla bekletmemek adına işlemlerime başladı, sağolsun epey ilgilendi. İkame araç talebinde bulunmuştum. Onun için 45 dk. falan beklettiler, ben de inat ettim bekledim :)  2014 model Passat Variant verdiler(1.6 TDI DSG). İki şikayetim vardı birincisi start stop devreye girdikten sonra tekrar çalışacağı zaman aracın sol altından tıkırtı şeklinde ses gelmesi, ikincisi devirli kullanımlarda yüksek viteslerdeki(3 -> 4, 4 ->5) değişimlerde sıyırmaya benzer ses gelmesi. Bunları da not aldılar test yapacaklar. Araç bakımdan çıkınca tekrar detaylı durumu yazarım.

İyi forumlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Az önce Doğuş Oto dan aradılar. Kavrama değişecekmiş, parça ve işçilik garanti dahilinde ücretsiz yapılacak dediler. Anlaşılan 2015 model araçlarda da DSG problemleri devam ediyor  s=s20

 
@berreday hocam geçmiş olsun. Kendi aracıma olmuş gibi üzüldüm. Umarm herhangi bir sıkıntı çıkmadan halledersiniz.

 
Teşekkür ederim @jajaja hocam, şimdilik bir sıkıntı görünmüyor ama insanda soğuma oluyor ister istemez. Aslında DSG probleminden ziyade, zaten kavrama değişimi manuel şanzımanlardaki baskı balata değişimine denk, zamanla bitiyor. Ama kavrama ücretinin baskı balataya oranla pahalı olması(her ne kadar şimdilik cebimden birşey çıkmasa da) ve bu kadar az km.de değişime ihtiyaç duyması canımı sıktı.

 
@berreday hocam bende rodaj olayını bitirdikten sonra Ankara trafiği sabah/akşam saatlerinde kalabalık oluyor biliyorsunuz. Manual mode'da kullanacağım arkadaşların önerileri üzerine. 

 
@jajaja hocam otomatiğe o kadar para verdikten sonra manuel modda kullanmak da çok işime gelmiyor açıkçası, ara sıra zevk için kullanıyorum ama trafikte sürekli manuelde kullanma fikri konfor anlamında bana pek cazip gelmiyor, ama o tarz bir sürüşün DSG ye olan yararı da yabana atılamayacak bir gerçek.

 
Valla bazen kendimi iyi hissedersem DSG'nin sağlığı açısından böyle yapacağım. Bende keyfimden ödün vermeyi sevmem ama elimizden gelen birşey varsa Golf için yaparım. 

 
Valla bazen kendimi iyi hissedersem DSG'nin sağlığı açısından böyle yapacağım. Bende keyfimden ödün vermeyi sevmem ama elimizden gelen birşey varsa Golf için yaparım. 
@berreday hocam bu sabah sıkışık trafikte giderken bir ses geldi, dışarıdan mı geldi, yoksa benim araçtan mı geldi emin olamadım.

Gelen sesi nasıl tarif ederim bilmiyorum ama trafikte durdum, start-stop devreye girdi ve araç motoru kapattı. Sonra gaza bastım hafifçe ve kığğğğğğhhhğğğhh diye bi ses geldi.

Bunuda sabahki görüşmemde ST'ye söyledim, tekrar yapar mı diye yol boyu telefonda ses kaydını açtım, ama tekrar yapmadı. İçiniz rahat edicekse gelin servise gösterelim dedi.

Benzer durumu yaşayan var mı yoksa gaza basmamla tesadüfi bir anda dışardan o sesi mi duydum ? 

@silvershadow @Negatiwe @Orhan Hoca @calik

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam benim de start stop devreye girerken kığğğğğğhhhğğğhh gibi değil de sürtünmeye benzer tııııırrrr gibi bir ses çıkaryor tam çalışacağı anda :/ Bence gösterin ama o sesi duymadan bulabilmeleri biraz zor :/ Genelde de bu tarz seslerin tam ustanın yanına gideceği zaman kesileceği tutar. Ama ben yine de içiniz rahat etsin diye götürmeniz taraftarıyım 

 
@berreday hocam senin konuyu kirletmeyeyim diye şuraya konu açtım. Bilgi için teşekkür ederim. 

Ses kaydı alabildin mi hiç ? Benim seste belki tırrrr dır, emin olamadım çok kısaydı. Hilti ile yeri deler ya belediye elemanları o esnada bir ses çıkar hani tırrrrrr diye bende o şekilde bi ses geldi. kığğhhk mıdır tırrrr mıdır bilemiyorum.



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@silvershadow @yusuf @maniax @Orhan Hoca Hocalarım DSG kavrama problemi ile ilgili sizlerin de yorumunu duymak isterim. Değiştikten sonra dikkat etmem gereken birşey var mı? Arabayı teslim alırken yapılan işlemle alakalı detaylıca sormam gereken hususlar nedir? 

 
@silvershadow @yusuf @maniax @Orhan Hoca Hocalarım DSG kavrama problemi ile ilgili sizlerin de yorumunu duymak isterim. Değiştikten sonra dikkat etmem gereken birşey var mı? Arabayı teslim alırken yapılan işlemle alakalı detaylıca sormam gereken hususlar nedir? 
hocam arkadaşımın kavrama değişmişti. faturada yazıyor neler yapıldığı, açıklama da yapıyorlar zaten. özellikle dikkat etmek gereken bisey yok bildiğim. normal dsg kullanım önerileri yeterli

bu arada 12 mart buluşmamıza katılır misiniz? :)

 

@maniax Hocam memlekete gitme durumum var 11 Mart ya da 18 Martta gideceğim, tam tarih netleşmedi daha. Ankara'da olursam seve seve katılırım.

 

Geri
Üst Alt