Lastik patlaması


golfcu91

Üye
Katılım
15 Ocak 2020
Mesajlar
483
Tepkime puanı
291
Konum
İstanbul
İsim
burhan
Merhabalar bugün eşim okula giderken sol arka lastik patlamış henüz yeni almıştım.

Neyse tabi acemi birazda bir veli söylemiş hocam lastiğiniz patlamış neyse okulun orada biyere bırakmış.ben adamı arayıp neyi vardı dedim dedi vida girmiş yama yaptik dedi o an aklıma gelmedi vida veya çivi girse lastiğin inmememsi gerekmiyor mu ? Daha önce geldi çünkü başıma öyle kalmıştı inmemişti.birde yama yerine kauçuk sokmak dah iyi olmazmiydı ?

 
Öncelikle geçmiş olsun diliyorum. vida veya çivi sıkı sıkıya girmişse de iner ama bir defada inmez, yavaş yavaş iner kontrol etmezseniz tabana kadar iner, bu inmez dediğiniz jelli lastiklerde olur. 

Patlaklarda yama daha iyidir, çivi veya vida çıkarıldığında 1 mm bile olmayan boşluğu bir anda 3-5 mm ye çıkartıp fitilliyorsunuz. deliği ve lastiğin genelinde olan deformasyonu arttırıyorsunuz. 

 
yama daha makbuldür diye biliyorum.Kauçuk zamanla dışarı atacaktır hocam ama iyi atılan yama zaten içerideki basınçla sorun yaşatmayacaktır

 
Kauçuk sokmak dediğiniz fitil yama dedikleri olay sanırım, geçen yıl aldığım Michelin primacy 4 lastiklerimin birine vida girdi lastikçi içerden mantar yama dedikleri yamadan yaptı, aynı lastikte geçenlerde sorun yaşadım balans tutmuyordu lastiğin tel kestiği ve çöp olduğu söylendi 1-2 rot balançıda yapamadılar balansı, lastiği aldığım Michelin bayisine götürdüm, garanti ye girip girmeyeceği konusunda kontrole gönderdiler, şuan haber bekliyorum olumlu veya olumsuz değişim konusunda, yamayı görünce lastik bayisi şunu söyledi, iyiki fitil yaptırmadın sorun sende değil lastikte de olsa garanti den olumlu sonuç gelmeyecekti, yanlış yama yaptırdın diye, bu arada sıkıntı yamadan değil kaldırıma çarpmıştım lastiği sert şekilde yandan o yüzden tel kestiğini düşünüyorum.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
@Culture33 teşekkür ediyorum ozaman iyi yapmıştır inşallah demekten başka çare yok muhtemelen gece girdi aynı günde okadar inmez diye düşünüyorum çünkü yere yapışmış 

 
@soulflyy ne kadar süredir kullanıyorsunuz bende kullanıyorum 1 yıl oldu lastiklerin yol tutusundan memnun değilim daha önce Bridgestone vardı çok çok iyiydi 

 
@golfcu91 Geçmiş olsun.

Bugün benim başımada geldi. Göl kenarında kafede bulaşım dedi abim saat 15:00 te. Evden çıktık Bir yağmur ama öyle böyle değil silecek yetişmiyor sanki milyonlarca çeşmeyi yukarda aynı anda açmışlar gibi. Yolda giderken cuv diye bir ses duydum anında ön sol lastik hava inik diye uyarı aldım MFA da.

ARabadan inilecek gibi değidi yağmur ve bekledim sonra baktım janta inmiş. Portatif kompresörle hava basıp daha birkaç ay önce lastikleri aldığım yere gittim. Yanaktan metrik 6 civata girmiş.

Mecburen yeni bir tane daha lastik taktırdım. Aracın üzerindekiler 3.900Km yol yapmıştı sıkıntı çıkmaz umarım.

 
[mention=20856]soulflyy[/mention] ne kadar süredir kullanıyorsunuz bende kullanıyorum 1 yıl oldu lastiklerin yol tutusundan memnun değilim daha önce Bridgestone vardı çok çok iyiydi 
1 yıl oldu, kolay patinaja düşüyor ve kolay deforme oluyor o yönden memnun değilim, sanki arabanın altında lastik yok gibi sessiz o yönünü seviyorum, yol tutuşu na birşey diyemem ama 1-2 sert firenim oldu sıkıntı yaşamadım.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 


Geri
Üst Alt