Golf 7 Bi-Xenon U Led Far İç Dış Temizliği ve Osram D3s Night Breaker Ampul Değişimi (Bol Fotoğraflı)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Omer58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

(ampül değişimi sonrası) paylaştığınız fotoğrafta bile ampüllerin aydınlatması oldukça iyi gözüküyor, far ayarı yapıldıktan sonra çok daha iyi olacaktır,

Önemli not
Yetkili servise gittiğinizde;
Servis danışmanına (Diagnoz cihazı bağlantısı yapılarak) ayar yapılmasını istiyorum diye özellikle belirtiniz, ve yakıt deponuzu %60-70 oranında doldurunuz, yakıt deposu %100 dolu olmasın, bagajda çanta, eşya, bavul vs.. varsa evde bırakınız, sadece yedek lastik/stepne ve kriko takımı olmalıdır.

Bir de mümkünse lastik basınçlarını (lastikler soğuk iken) etiket değerlerinde ayarlayınız, lastikler sabahları yola çıktıktan 2-3 km sonra ısınmış olurlar, böyle bir durumda doğru lastik basıncı için basınçları ayarlarken etiket değerlerinden 1-2 psi fazla vurmanız gerekir.

Mk7 Highline araçların etiket değeri (hatırladığım kadarıyla);
Önler: 35 psi (2,4 bar)
Arkalar: 35 psi (2,4 bar)

Lastik basınç değerlerini özellikle (hem psi hem de bar cinsinden) verdim, çünkü bazı lastikçilerin saatindeki gösterge rakamlar çift sayılar şeklinde (32-34-36) göstermektedir, böyle bir durumda o saatlerde aynı zamanda bar cinsinden de basıncı gösteriren şema mevcuttur.
Temizlikten Öncesi Ve sonrası , yorumlarınızı bekliyorum duvara 3m de nasıl göründüğünüde bıraktım

Ekli dosyalar

• IMG_1048.jpeg
    IMG_1048.jpeg
    369.4 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_1130.jpeg
    IMG_1130.jpeg
    272.8 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_1133.jpeg
    IMG_1133.jpeg
    90.3 KB · Görüntüleme: 16
Temizlikten Öncesi Ve sonrası , yorumlarınızı bekliyorum duvara 3m de nasıl göründüğünüde bıraktım
Temizlik olarak çok iyi iş çıkarmışsınız 👍

Farları duvara yansıtma işi yanıltıcı olur,

Aracı yetkili servise götürdüğünüzde sizinle ilgilenen servis danışmanına far ayarı yapılırken (diagnoz cihazı ile bağlanarak) yapılmasını özellikle belirtiniz.!!

Aklınızda bulunsun ampül değişimi esnasında;
-Halojen ampüllerde yeni ampülün cam yüzeyine ve uç kısmındaki kaplamaya kesinlikle temas edilmemelidir,

-Xenon ampüllerin cam yüzeyine, kablo kısmına ve uç kısmına temas edilmemelidir,

Yanlışlıkla temas edilir ise (kuru ve temiz olan) bir gözlük bezi ile nazikçe silinmelidir, içinde solüsyon barındıran gözlük temizleme mendilleri veya fısfıs şeklindeki gözlük temizleme solüsyonları kullanılmamalıdır.

Not;
Aracınız 7 yaş üstü olduğu için tüm işlemlerde ve (yedek parça ve işçilikte) %30 Zubizu hakkınız olduğu için buji değişimi, fren hidrolik sıvısı değişimi, silecek seti (eko seri olmayan silecek) gibi işlemler çok uyguna gelmektedir,

Örneğin buji değişimi yapılacak diyelim yapılacak %30 indirim ile dışarda değiştirmek ile aynı rakamlara gelmektedir aklınızda bulunsun. (buji değişimi, fren hidroliği değişimi ve silecek seti) bu işlemler için sanayiye gitmenize gerek yoktur.

Temizlik olarak çok iyi iş çıkarmışsınız 👍

Farları duvara yansıtma işi yanıltıcı olur,

Aracı yetkili servise götürdüğünüzde sizinle ilgilenen servis danışmanına far ayarı yapılırken (diagnoz cihazı ile bağlanarak) yapılmasını özellikle belirtiniz.!!

Aklınızda bulunsun ampül değişimi esnasında;
-Halojen ampüllerde yeni ampülün cam yüzeyine ve uç kısmındaki kaplamaya kesinlikle temas edilmemelidir,

-Xenon ampüllerin cam yüzeyine, kablo kısmına ve uç kısmına temas edilmemelidir,

Yanlışlıkla temas edilir ise (kuru ve temiz olan) bir gözlük bezi ile nazikçe silinmelidir, içinde solüsyon barındıran gözlük temizleme mendilleri veya fısfıs şeklindeki gözlük temizleme solüsyonları kullanılmamalıdır.

Not;
Aracınız 7 yaş üstü olduğu için tüm işlemlerde ve (yedek parça ve işçilikte) %30 Zubizu hakkınız olduğu için buji değişimi, fren hidrolik sıvısı değişimi, silecek seti (eko seri olmayan silecek) gibi işlemler çok uyguna gelmektedir,

Örneğin buji değişimi yapılacak diyelim yapılacak %30 indirim ile dışarda değiştirmek ile aynı rakamlara gelmektedir aklınızda bulunsun. (buji değişimi, fren hidroliği değişimi ve silecek seti) bu işlemler için sanayiye gitmenize gerek yoktur.
Ampule temas işı içime kurt düşürdü müsait zamanımda söküp temizleyip geri takıcağım iyi günler 🙏👍

Geri