Kim Nerede, Nasıl Ceza Yedi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fcsrn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Oysa ki radar tabelasını gördüğümde frene basmıştım...

3 ceza birden? Geçmiş olsun hocam, acımamışlar...

Aynı sonuca varacağımızı düşündüğümüz için itiraz etmedim paşa paşa ödedim.. 🤦🏻‍♂️🤷🏻‍♂️

Eğer haklı olduğunuzu düşünüyorsanız siz yine de itiraz edip hakkınızı arayınız. Ben itiraz etmesem siz etmeseniz kimse itiraz etmese ipin ucunu iyice kaçırırlar. Vatandaş hakkını aramalı ve ceza uygulama standartlarını yükseltmeli. Yoksa ben de dilekçeler hazırlayıp adliyelerde vaktimi öldürüp burada paylaşmayı keyfimden yapmıyorum; farkındalık için ve hakkımı aradığım için yapıyorum, öyle işkembeden tuzak gibi ceza yazmanın bir bedeli olsun diye... Haksızsak tabii ki yazsınlar.

Eğer haklı olduğunuzu düşünüyorsanız siz yine de itiraz edip hakkınızı arayınız. Ben itiraz etmesem siz etmeseniz kimse itiraz etmese ipin ucunu iyice kaçırırlar. Vatandaş hakkını aramalı ve ceza uygulama standartlarını yükseltmeli. Yoksa ben de dilekçeler hazırlayıp adliyelerde vaktimi öldürüp burada paylaşmayı keyfimden yapmıyorum; farkındalık için ve hakkımı aradığım için yapıyorum, öyle işkembeden tuzak gibi ceza yazmanın bir bedeli olsun diye... Haksızsak tabii ki yazsınlar.
Doğru diyorsunuz fakat aynı cezayı daha önce de yedik itiraz ettik olumsuz sonuçlandı. Önceden bu caddedeki sokakların muhtarları birleşip emniyete imza vs toplayarak verilmişti, daha sonra ceza yazmamaya başladılar. Ne olduysa tekrar başladı Aralık ayında. Malesef tecrübe ettiğimiz kadarıyla itirazın olumsuz sonuçlanması durumu şu anda da geçerli, komşularımızdan itiraza red haberlerini duyuyoruz.

İstanbul’da Bakırköy sahil yolu Rauf Orbay Caddesi var.
Orada 2024 Haziran’da 3 gün arayla iki kere 65-69 km hızla ceza yedim.
Resmen tuzak gibi yol, hiç affı yok.
Hala da aynı şekilde olduğunu düşünüyorum.
Yollarda yol olsa mars krateri gibi her yer

Bizim burdakiler canı sıkılınca çıkıyorlar belli başlı sokaklara, başlıyorlar park cezasına

Mesela caddeye araç koyanlara ceza yok ama ben servisi koyunca şak ceza. Servisi koy dedikleri yer de eve 4 km uzakta. Cadde de dar falan değil yani

Bazen de kaldırımdaki arabalara sırayla çat çat çat yapıştırıyorlar. Kaldırım dediğime bakmayın askeri bölge olduğu için herkes parkediyor. Adı kaldırım yani. Boydan boya en az 100 araca ceza yazıyorlar.

Radar çok uzun süredir yemedim şükür

Bolu Abant yolu 17 Ocakta yedik maalesef. Hız sınırı 70 km/h miş. Tırı sollamak için sola çıkıp hızlanıp karşıdan gelen araca çok odaklanmıştım. Yoksa tüm yol 65 ile gidiyordum buzlu diye. Şans işte bazende yapacak bir şey yok. 🤷‍♂️

1770120966739.png

1770120844606.png

Bolu Abant yolu 17 Ocakta yedik maalesef. Hız sınırı 70 km/h miş. Tırı sollamak için sola çıkıp hızlanıp karşıdan gelen araca çok odaklanmıştım. Yoksa tüm yol 65 ile gidiyordum buzlu diye. Şans işte bazende yapacak bir şey yok. 🤷‍♂️

1770120966739.png

1770120844606.png
Geçmiş olsun. bazen yapacak birşey olmuyor. Canınız sağolsun. bu yolda radar olması ilginçmiş.
Benim hayalim artık hız radarlarına ilaveten makas, tehlikeli şerit değiştirme, yaya geçidi radarları eklenmesi. ilaveten motor sürücüleri için mümkünse yunus polisleri gibi motorize kameralı ekip kurulması. kaldırımda yürüyemez hale geldik. ya park etmiş araç, ya işgal etmiş esnaf, ya motorcu ile karşılaşıyoruz iki adım atmaya kalksak.

Düzeltme: sadece hıza bakınca hiç bir şeye derman olmuyor. mesela bu örnekte trafik ihlali yok, trafiğin gerektirdiği bir hızlanma var. sonucu ceza oluyorsa. bilinçli şekilde hız yapmaya, makas atmaya trafiğe çıkan kişilere cezalar kat be kat fazla olmalıdır.

Son düzenleme:
Merhabalar iyi akşamlar. Maalesef 31 ocakta sürücü belgeme jandarma oto tim tarafından parça parça ceza yazıldı. Tebliğ tarihi de aynı gün olan 31 Ocak olarak görünmekte.

E devlette EGM nin sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama bölümüne girdiğimde sadece yediğim ceza ve detayları görünüyor, öde seçeneği çıkmıyor. Gib in sitesine girdiğimde ruhsat sahibi ben olmadığım için herhangi bir ödeme yeri olmuyor.

Ceza yediğim miktar çok yüksek bir miktar olduğu için indirimli ödeme vakti geçmeden ödemek istiyorum. Nereden ve nasıl ödeyebilirim bilgisi olan var mı ?

Bir türlü bulamadım.

Merhabalar iyi akşamlar. Maalesef 31 ocakta sürücü belgeme jandarma oto tim tarafından parça parça ceza yazıldı. Tebliğ tarihi de aynı gün olan 31 Ocak olarak görünmekte.

E devlette EGM nin sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama bölümüne girdiğimde sadece yediğim ceza ve detayları görünüyor, öde seçeneği çıkmıyor. Gib in sitesine girdiğimde ruhsat sahibi ben olmadığım için herhangi bir ödeme yeri olmuyor.

Ceza yediğim miktar çok yüksek bir miktar olduğu için indirimli ödeme vakti geçmeden ödemek istiyorum. Nereden ve nasıl ödeyebilirim bilgisi olan var mı ?

Bir türlü bulamadım.
1770404937038.png

Buna basacaksınız hocam. E devletteki tutanak seri numarasına göre girdiğinizde çıkacaktır

1770404937038.png

Buna basacaksınız hocam. E devletteki tutanak seri numarasına göre girdiğinizde çıkacaktır
Burayı gördüm de hocam. Ancak tutanak seri numarasını giriyorum 10 haneli olmalı diyor. e devletteki tutanakta ise 13 haneli bir seri numarası var. E haliyle sistem 10 haneli olmalı diye kabul etmiyor.

Geri