Golf 7 için 16 inç dover jant'tan 17 inç jant'a geçmek konfor kaybı yaşatır mı? Ve 17 inç jant-lastik öneriniz nedir?

Passat B8 jantı + gun metal renk aracın üstünde büyük ve güzel duruyor şu jantların 18 i olsa alıp takardım kesinlikle.
Bunlardan sonra durban'a geçmiştim konfor farkı çok az gelmişti bana.C5B3CE27-9159-45EC-9A03-5670C9F19740.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_6729.jpeg
    IMG_6729.jpeg
    123.9 KB · Görüntüleme: 29

Golf orjinal dijon ve orjinal süspansiyon 225/45r17 lastik var. Polo da orjinal gti jantı ve 205/40 r17 lastik var önlerde coilover işlemi mevcut. Fikir olması açısından iletiyorum hocam.

Ön ve arkalarda 15mm spacer'lar mevcut. Bu şekilde herhangi bir sürtme vurma falan yapmıyor. Spacer kesinlikle aracı daha güzel gösteriyor. Spacer'sız halinde lastikler biraz içerde kalıyor. 15mm spacer'la tam çamurluk çizgisini dolduruyor.

golf (1).jpeggolf (2).jpeg
Teşekkürler hocam. 17 gayet yeterli duruyor.

Passat B8 jantı + gun metal renk aracın üstünde büyük ve güzel duruyor şu jantların 18 i olsa alıp takardım kesinlikle.
Bunlardan sonra durban'a geçmiştim konfor farkı çok az gelmişti bana.C5B3CE27-9159-45EC-9A03-5670C9F19740.jpeg
Merhaba
Bu jantlardan düşünüyorum lastik tercihiniz 225/45/17 mi olmuştu
Yanak daha kalın gibi duruyor fotografda emin olamadım

Merhaba
Bu jantlardan düşünüyorum lastik tercihiniz 225/45/17 mi olmuştu
Yanak daha kalın gibi duruyor fotografda emin olamadım
Hocam evet tercihim 225/45/17 idi 40 yanakla sert olabilir 45 yanak 17 inc için gayet yeterli.
IMG_7189.jpeg
Hocam çokta kalın durmuyor bence tam fit ama gun metal renge boyatmanızı tavsiye ederim orjinal rengiyle güzel duracağını sanmıyorum.IMG_8381.jpeg

merhaba , konuyu hortlatayım tekrar . Yeni aracımda 16 fabrika jant lastikten , 17 Valencia Continental pre. Contact 7 ye geçtim . Arada his farkı oldu , 100 den sonra titreşim denemez, ama ufak bi titreşim oldu direksiyonda his arttı, biraz rahatsız ediyor gibi. Bir sorun olabilir mi yoksa lastik markası ve boyut farkından dolayı mı böyle .

merhaba , konuyu hortlatayım tekrar . Yeni aracımda 16 fabrika jant lastikten , 17 Valencia Continental pre. Contact 7 ye geçtim . Arada his farkı oldu , 100 den sonra titreşim denemez, ama ufak bi titreşim oldu direksiyonda his arttı, biraz rahatsız ediyor gibi. Bir sorun olabilir mi yoksa lastik markası ve boyut farkından dolayı mı böyle .
2 sebebten olabilir;

1) balans ayarı yapılan makinenin kalibrasyonu bozuktur, genelikle balans makinalarının kalibrasyonu aksatılır, bakımları aksatılır,

2) Lastikte üretimden kaynaklı hatalar olabilir, bazen üretimden kaynaklı balans tutmama problemleri yaşananiliyor, Conti PremiumContact 7 lastikte bu forumda balans problemi yaşan 1-2 kişi hatırlıyorum, hatta konusu da vardı,

Bazı lüks lastikçilerdr Hunter Road Force Elite marka pahalı bir balans makinesi olur, bu makine fabrikasyon doğrulukta sıfır hata ile ultra hassas balans yapma imkanı verir, bu cihazla tekrardan balans yaptırmayı deneyiniz, Bu sayede sorun lastikten mi kaynaklanıyor yoksa sadece balans ayarı düzgün yapılmamış mı öğrenmiş olursunuz, Ancak bu makine ile balans yapmaya 2 katı fiyat istiyorlar.

2 sebebten olabilir;

1) balans ayarı yapılan makinenin kalibrasyonu bozuktur, genelikle balans makinalarının kalibrasyonu aksatılır, bakımları aksatılır,

2) Lastikte üretimden kaynaklı hatalar olabilir, bazen üretimden kaynaklı balans tutmama problemleri yaşananiliyor, Conti PremiumContact 7 lastikte bu forumda balans problemi yaşan 1-2 kişi hatırlıyorum, hatta konusu da vardı,

Bazı lüks lastikçilerdr Hunter Road Force Elite marka pahalı bir balans makinesi olur, bu makine fabrikasyon doğrulukta sıfır hata ile ultra hassas balans yapma imkanı verir, bu cihazla tekrardan balans yaptırmayı deneyiniz, Bu sayede sorun lastikten mi kaynaklanıyor yoksa sadece balans ayarı düzgün yapılmamış mı öğrenmiş olursunuz, Ancak bu makine ile balans yapmaya 2 katı fiyat istiyorlar.
Biraz daha kullanayım bakıcam ama şunu denedim akşam . Lastik havalarına baktım bazılarına 39 bazılarına 37 hava basmış hepsini 36 yaptım otobana çıktım daha iyi gibiydi. Veya alışıyorum . Çünkü 16 nexen lastikten 17 contiye geçtim . Yoldaki pürüzleri bile hisseder oldum , direksiyon aktarıyor bana her şeyi . Daha hisli bir lastik olduğundan da olabilir .

Geri