CarPlay teyp


emresaatci

Üye
Katılım
2 May 2021
Mesajlar
57
Tepkime puanı
21
İsim
Emre Saatçı
Arkadaşlar merhaba, CarPlay olan bir teyp almak istiyorum. Fotoğrafını koyduğum teyp i kullanan varmıdır acaba? Ender elektronikte gördüm 2300 civarı fiyatı var çerçevesiyle birlikte. 

DADACC56-BA2F-451B-BB25-2B4A44AF4194.jpeg

 
@emresaatci takan cok kisi ses kalitesinin kötü olmasından dolayı tekrar degistirdi :)  Forum'da fazlasiyla bilgi var, biraz aratirsaniz bulabilirisiniz cokca detay.

 
@CemK araştırdım kafam karıştı sorun yok diyende var kesinlikle almayın diyende.  Belki yalın bir bilgi alabilirim diye tekrar konu açtım. Torpido cihazıyla bir ekran var yükseltme kiti diye geçiyor. 5 bin 6 bin civarı fiyatı var. Onu almak daha mı mantıklı acaba

 
ben kullanmaya başladım.

ses kalitesi benim kullandığım üründe hiç kötü değil.

bluetooth yerine carplayden müzik açınca ses kalitesi artıyor. 

avantajlarını yazayım:

- ekran büyüyor, 5 yerine 6,5"

- dokunmatik daha iyi

- carplay özelliği kablolu ama çok avantajlı, iphone kullananlar için büyük nimet.

- spotify gibi uygulamaları kullanmak çok daha keyifli hale geliyor. ekranda spotify ekranını görmek kullanım için en ideal durum.

- bluetooth telefon görüşmesi çok iyi çalışıyor, ilave mikrofon olmadan ses aktarımı çok iyi

- aracın ayarlarını görmeye devam ediyorsunuz, 

- OPS aynen çalışmaya devam ediyor.

- fiziksel uyum çok iyi,

genel olarak ben çok memnunum. 

 
@emresaatci @insect Hangisi ile karşılaştırıp ses iyi dediniz bilmiyorum ama avantajları evet yazdığınız gibi.

Dezavantajlarını söyleyeyim, ona göre siz karar verin, sonuçta hangisi önemli hangisi değil kişisel tercih.

Ses Orjinal Türkiye 5" 5.8" 6.5" 8" Olan tüm cihazlara göre bariz şekilde kötü. Bunu siz tek araçta dinlerken fark etmeyebilirsiniz ama orjinal cihaz takılı bir araç ile yan yanayken denerseniz farkın ne kadar bariz olduğunu net görürsünüz. Bir iki değil birçok araçta denedik bunu ve durum kesinlikle böyle  :)  yani ses kalitesi baslar seslerin girişimi vs oldukça kötü.

Diğer dezavantajlar, Kadran ortasındaki ekrana Radyo bilgilerinin gelmemesi.
Araç Durumu ekranında aracın verdiği uyarı kayıtlarının görünmemesi.

Bunlara göre karar verebilirsiniz. Bu konu başka bi başlıkta burdakilerin dışında çok daha detaylı masaya yatırıldı aratırsanız orda daha fazla bilgi var. Ses kalitesini önemseyen arkadaşların hemen hepsi farkı kulakları ile görünce tekrar değiştirdiler cihazı. Ama kazanılan fonksiyonların yanında ona razıyım fiyat uygun olsun derseniz gayet iyi çözüm.

 
Ben birkaç yıl önce kendi aracıma taktığımda ses kalitesinde bir değişiklik farketmedim normalde radyo dinlemeyip Spotify üzerinden 320kbps kalitesinde müzik dinlediğim için. Ama genel olarak ses kalitesinin biraz düştüğünden bahsediyor kullananlar. Yukarıda hocamızın bahsettiği gibi avantaj ve dezavantajlara göre seçim yapılabilir. Ayrıca 2.el olarak daha uyguna bulunabilir belki ama güncel fiyatlar hakkında bilgim yok. 

 
@insect nereden satın aldığınızı söyleyebilir misiniz? Kasma oluyor mu, ısınma hissettiniz mi ?

 
Ben de kullanıyorum ve en kısa sürede 8 “ veya discover pro mib 2,5 ile değiştireceğim. Ses kalitesi orjinal teybimden daha kötü maalesef, radyo frekans çekimleri net değil bazen ve orta ekrandaki saat açıkçası emanet gibi duruyor,  @CemK hocama katılıyorum dedikleri hususunda ancak fiyat kalitesi ve ortalama performansa bakılıp düşünülebilir ama the best değil yani orası kesin 😅

 
Hocam telefonu bt baglayıp kullanınmak daha rahat değil mi?

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
@emresaatci 

ben @HONEY bülent bey'den aldım.

hiçbir ısınma kasma görmedim. ancak örneğin 40 derece sıcaklıkta tatile gittiğimiz sırada ısınma olur mu bilmem.

 
@CemK  yani bunu da alsak orjinal teyp gibi ses alamazsınız mı diyorsunuz

AC1CE40E-F105-4D61-A3A2-D486FF43C1AF.jpeg

 
@emresaatci bununla gayet güzel alırsın hocam. Fiyatlari degisken yalniz arastirin biraz. Bu zaten avrupa uretimi cihaz ve TR'de de orjinal kullanilan tipler ile aynı.

 

@CemK Cem hocam siz bu cihazlar için parametreleri değiştirerek ses kalitesini arttırmamış mıydınız ? Yanlış mı hatırlıyorum , bununla ilgili bir konu bulunuyordu :)

 

Geri
Üst Alt