Golf 7 Tavandan Su Alma Sorunu


Evrean

Yeni Üye
Katılım
17 Ağu 2019
Mesajlar
25
Tepkime puanı
7
Konum
İzmir
İsim
Özgür
2014 1.4 TSİ golf7 marka aracım tavan kısmında lekelenme sürekli oluşurdu bugün yıkama sonrası baktığımda su alıyor tavan arka bagaj kısmından ayrıca flaş lı çekimde önceki silmiş olamama rağmen geçmeyen lekelerde görülüyor.Sorun ile çözümü ile bilgisi olan arkadaşlar var mı ?  

DF5F8473-1C15-413F-A4E4-E6C9B21B3160.jpeg

2A5F93B9-F5C0-423E-BA9F-4B2978A0DBAB.jpeg

9345F823-331A-4A42-B2B7-63F266D2CAAC.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Evrean öncelikle forum içinde daha önce bu konular ve olası nedenler baya tartışıldı diye biliyorum hocam. Arama yaparsanız bir şeyler bulabilirsiniz. Benim aklıma gelen ise yakın zamanda geri görüş kamerası taktırdıysanız bagaj kapağının araca bağlandığı yerdeki kablo körüklerinden alıyor olabilirsiniz. Benim de aynı şey başıma gelmişti.

 
@Evrean 3 ihtimal var.

arka cam su fıskiyenin bağlantısından sızdırıyor.

cam tavanın su tahliye hortumları tıkandı ordan sızdırıyor.

yada arkadaşın bahsettiği gibi bagaj kapağı körüklerinden sızdırıyor.

 
@Evreanaynı sorunla ben de karşılaşmştım.@tgun89hocamın belirttiği gibi bagaj kordon/körüklerindeki tırnak kırlmalarıyla oluşan boşluklardan su sızıntıları tavana vurabiliyor..Daha önce formda sorunuma bu şekilde tavsiye almıştım.Çok da isabetli olmuştu. 

 
Arka cam su fiskiyesinin hortumunun çıkma ihtimali yüksek benimde başıma gelmişti arka cam sileceği ve fiskiyesini çalıştırmış iseniz kontrol edin  döşemeyi hafif esneterek bakabilirsiniz

 
@tgun89@carlos@guvenc@oryx öncelikle teşekkür ederim ayrıca iyi de bayramlar. bu sorun bayağıdır var forumda ki bu sorunla ilgili başlıklara baktım doğrudur. Fakat 1) araba cam tavanı yok 2) geri görüş kamerası vs gibi işlem olmadı 3) arka cam fıskıyesi diye düşünüp defalarca çalıştırıp gözlemledim olmadı. Bugün aracı yıkamam da ki amaç da buydu su alma sebebini bulabilmek için bu bahsettiğiniz körüklerle ilgili büyük ihtimal yaptığınız işlem neydi körükleri mi değiştiniz ve serviste mi yaptırdınız ? Sonrasında düzelme oldu mu bu işlem sonrası ? Tekrardan teşekkür ederim 

 
@Evrean bazen körükleri bir kere söküp takmak bile buna sebep olabiliyor ama sizde öyle bir durum yoksa deneme yapabilirsiniz. Körüklerin altındaki plastik trimi söküp körüklere dikkatli bir şekilde su dökerseniz iç tarafa geçip geçmediğini test edebilirsiniz. Yine aynı şekilde plastik parçayı sökünce fiskiyeyi de daha rahat kontrol edebilirsiniz.

 
@Evrean arka silecek suyu sebebiyle ıslanıyorsa kokulu olacaktır.

Diğer olasılık fitil.

Muhtemel durum arkadaşların da bahsettiği gibi körükler. 

Genellikle çıkarma ve takma durumu söz konusuysa tırnak kırılabiliyor. 

Ya da kurulama esnasında o kısımlar sert bir şekilde silinmiş ise de yırtık vs. de olabilir. 

Körükten kaynaklıysa etrafından göz ile görebilirsiniz. Araç kuruyunca o kısıma pet şişe ile su dökün. Giriyorsa sorun oradadır.

Değişimi zahmetli. Bagaj plastiği komple sökülüyor. Kablolar soketler yerinden çıkıyor.  Tekrar içinden kablo tesisat geçirip yerine takılıyor.

Siz öncelikle göz ile kontrol edin. Yerini belirlerseniz değiştirmeden yapıştırıcı (silikon) ile çözüm bulabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Evrean aracı satın aldığımda kış günüydü.O hengamede arka cam açık unutulmuştur ihtimaliyle olaya bakmıştım.Sonradan fark etmiştim.Temizletip daha sonra tekrar su aldığını görünce sorun olduğunu farkettim.Sorunun çözüm için oradan başlamıştım.Körükleri değişmek istefim fakat @ogzogz hocamın belirttiği gibi zahmetli ve sonrasında seslerin gelebileceğini belirtince usta siyah slikonla işi halletmiştik.

Not: Geri görüş için ustayı uyarmıştım.Kendisi körükleri sökmeden tesisatı çekmişti.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
2014 1.4 TSİ golf7 marka aracım tavan kısmında lekelenme sürekli oluşurdu bugün yıkama sonrası baktığımda su alıyor tavan arka bagaj kısmından ayrıca flaş lı çekimde önceki silmiş olamama rağmen geçmeyen lekelerde görülüyor.Sorun ile çözümü ile bilgisi olan arkadaşlar var mı ?

Ekli dosyayı görüntüle 46971

Ekli dosyayı görüntüle 46972

Ekli dosyayı görüntüle 46973
Merhaba , sorun kaynağı ne çıktı . Bende de aynı problem var. Arka tavan ıslanmış ve kurumuş ne yapmam lazım . Çok masraflı olur mu
 
@Evreanaynı sorunla ben de karşılaşmştım.@tgun89hocamın belirttiği gibi bagaj kordon/körüklerindeki tırnak kırlmalarıyla oluşan boşluklardan su sızıntıları tavana vurabiliyor..Daha önce formda sorunuma bu şekilde tavsiye almıştım.Çok da isabetli olmuştu.
Serviste mi değiştirdiniz . Maliyeti ne kadar olur
 
Merhaba aynı sorun bende de oldu sorunu nasıl çözdünüz yardımcı olabilir misiniz? Sorunu çözmem için servis dışında nereye götürebilirim?

350266565_801047148053516_2728393480368321565_n.jpg350246748_281218877588135_8012245797902770325_n.jpg
 

Arkadaşlar bu bölgeden su alma sorunu genelde körükten yapıyor körükleri açıp iç kısımlara biraz dysan yapıp kapatın bir gün kurusun iyice muhtemelen kesicektir
 

Geri
Üst Alt