Golf MK7 bagaj su alma sorunu konusunda destek.


designer

Üye
Katılım
14 Kas 2016
Mesajlar
60
Tepkime puanı
12
İsim
Mehmet
Herkese merhaba, bugün doğuş oto Maslak'a 45k bakımı için bıraktığım aracın stepne kısmında su olduğunu, sorunun tespiti ve çözümünü talep edersem 3000 TL'ye varabilecek bir masraf çıkacağı söylendi. Forumda aradığımda ilgili konuları buldum. 



Konuda bahsedilen tıpaları sökerek sorun çözülüyor mu bakacağım. Çözülmezse bana yardımcı olacak maslakta bir kaporta ustası önerebilir misiniz? 

 
@designer Öncelikle geçmiş olsun diyorum. formu araştırmış konu ile ilgili olarak daha önce açılmış paylaşımı bulmuşsunuz. çok iyi yapmışsınız, keşke bu konuyu orada paylaşsaydınız, konular dağılmamış, bağaja su almanın türlü türlü sebepleri veya yapabilecek olan ustalar bir başlık altında toplanmış olurdu. alabiliyorsanız bu iletinizi de oraya almanızı tavsiye edeceğim.  

 
Upvote 0
Ben eski konulardan @oguzkaanvolkan ismi ile ve "su alma" aramasıyla (google üstünden) eski konuya ulaştım. Salih Usta'yı önermişler. 

ilgili konu 



Salih usta kaporta boyaci
05358665665

4 yaşında rahatsız bir oğlumuz var bu yüzden riskli grupta olduğumuz için Pandemide marttan beri markete gitmiyoruz. Umarım tıpa sökmesiyle sorun çözülür. Çzülmezse Salih ustayı arayacağız sanırım. Eğer bu konu hakkında deneyimi olan başka kaporta ustası tanıyorsanız, ismini paylaşabilirseniz sevinirim. 

 
Upvote 0
Servisten bilgi geldi, havalandırma kapağının değişip, oraların yalıtım yapılması gerekiyor sonra test yapıp verebiliriz dediler. 1800 TL bu iş için istedikleri ücret. Ben şansımı tıpaları sökerek deneyeceğim. Umarım sorun çözülür. Çözülmezse bir de kaporta ustasını aramayı düşünüyorum.

 
Upvote 0
Süreç hakkında bilgilendirmeye devam, benim araçta solda tıpa var, sağda ise bir boru çıkıyor. soldaki tıpayı sökünce en az bir bardak su aktı. Stepnenin ordaki su hafif nemli olacak kadardı, gölet şeklinde değildi. oraları kuruladım. Koltuklarda bir nem veya ıslaklık yoktu. Sağdaki boru tahliye hortumu sanırım, onu da elimle oyanttım, sanırım o bölümde su yok. Eğer öyleyse soldaki sökülen tıpa ile bu sorundan kurtulduk demektir. (umarım öyledir) Sorun çıkmazsa da Pandemi bitiminde bir kaporta ustasına gidip konuya detaylı eğilirim. 

@oguzkaanvolkan'ın paylaştığı alttaki fotoğraftaki gibi sağda sadece boru var./monthly_2020_02/212E2B1A-965B-4365-8175-C0A2FD42E2D9.jpeg.b9d13e8620dbd87fc024283c19bd383d.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Geçen Günlerde bir arkadaşımızın başında da aynı sorun vardı. Kendisi Forumda ki yöntemleri uygulayarak sorunu çözmüş oldu. Bence kronik ve çözümü belli olan sorun için Araç garantii yoksa Servise o kadar ücret ödemeye hiç gerek yok. Eli yatkın olan herkesin çözüme kavuşturacağı bir olay. 

Havalandırma plastikleri oynamaması ve boşluk kalmaması adına silikonla aynı yerine uyacak şekilde  sabitlemişti arkadaşımız ve diğer kısımların temizliğini ve çalışırlığını yapmış sonuca ulaşmıştı.

 
Upvote 0
Konuya ek güncelleme: Sol çamurluk altındaki tıpayı sökmem sonrasında defalarca sağanak yağmur altında kalan araca hiç su girişi olmadı. Stepnenin altındaki halıyı her yağmur sonrası kontrol ettim ve hep kupkuruydu. Yani benim araçta su sorunu sadece soldaymış ve sağdaki havalandırma boşluğunun altına delik delmeden sorunu şimdilik aşmış oldum. Üstelik ücretsiz ve zahmetsiz. Pandemi sonrasında (artık ne zamana biterse) kaporta ustasına gidip menfezlere yalıtım yaptırmayı ve ne olur ne olmaz, sağ tarafa da küçük bir delik açtırmayı düşünüyorum. (bir daha bu sorun nedeniyle sorun yaşamak istemem)

Ayrıca sunroof ile ilgili kanalları da temiz tutmam gerektiğini öğrendim. Oradan oluşabilecek bir su sorunu tavanı etkiliyormuş ve daha ciddi sorunlar açabiliyormuş. Bakım kitapçığında keşke bu tip bilgileri de içeren bir bölüm olsaydı. Arada bir kontrol ederdik aracımızı ama bu konuları hep sorun olduktan sonra öğreniyoruz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

Geri
Üst Alt