hocam, formentor nasıl araç kullanıcısı olarak?Hocam superb de var aslında seçenekler arasında ama kodiaq ile arasında cüzi fiyat farkı var birde kodiak cam tavan olunca daha çekici geliyor açıkçası ama suberp de çok güzel araç
hocam, formentor nasıl araç kullanıcısı olarak?Hocam superb de var aslında seçenekler arasında ama kodiaq ile arasında cüzi fiyat farkı var birde kodiak cam tavan olunca daha çekici geliyor açıkçası ama suberp de çok güzel araç
Hocam 2024 yılında sıfır olarak almıştım tam 2 yıl oldu 30 temmuzda yıl dönümünde 60 bin bakımına götürdüm bu 60 bin km boyunca çok şükür diyeyim bir sorun yaşamadım gayet memnunum sadece servis ücretleri fazla gibi geldi onun harici güzel, yakıt ortalaması 100-105 civarı hızlarda normal yol şartlarında 6-7 litre arası yakıyor donanımları gayet yeterli tasarımı ise bence son derece çekici konfor anlamında da memnunum açıçkasıhocam, formentor nasıl araç kullanıcısı olarak?
Yeni dq200 lerde Golf olsun passat olsun 100 bin km üzeri olanlar da dahil daha kullanım sonucu mekatronik arızası yaşayanı pek görmedim. Eski tip (benim sahip olduğum araç gibi) dq200 şanzımanlar km farketmeksizin arıza çıkarma ihtimali vardı. Kimisinde 60 bin kmde kimisinde 120 bin kmde kimisinde hiç çıkmıyordu mesela.Arkadaşlar konudan biraz bağımsız bir öneri isteyeceğim forumun değerli üylerinden,
Eşimin nissan qashqai ve benim formentoru satıp tek araca geçme niyetimiz var yine bw grubu düşünüyorum konfor ve donanım önceliğimiz olacak ve 0 araç düşünüyoruz
Aklımızda skoda kodiaq ve vw tayron var ayrıca bambaşka bir araç olan a3 sedan ve passat var biraz kafamız karışık anlayacağınız (passat 1.5 etsi da dq200 var sanırım bu kafamı ciddi kurcalıyor) sizlerin değerli görüşleri de önemli benim için şimdiden teşekkür ederim
1 yılda 100 bin km miYeni dq200 lerde Golf olsun passat olsun 100 bin km üzeri olanlar da dahil daha kullanım sonucu mekatronik arızası yaşayanı pek görmedim. Eski tip (benim sahip olduğum araç gibi) dq200 şanzımanlar km farketmeksizin arıza çıkarma ihtimali vardı. Kimisinde 60 bin kmde kimisinde 120 bin kmde kimisinde hiç çıkmıyordu mesela.
Yani dq 200 çekincenizin olması hele ki yeni bir volkswagen grubunda yersiz. O halde golf 8-8.5 da alternatör+şanzıman problemi olsa en kral Golf hastası birini arabadan soğuturdu. Şanzıman düzeltilmiş, zaten golf 7 ve 8 i kullanan birine sorsanız vites geçişlerindeki hissedilirlik, daha yavaş vites atma hızı çok net bir şekilde belli oluyor. Adamlar sorun vermesin diye konfordan ödün verip sorunsuzluk yoluna girmişler gibi.
Arada kaldığınız seçeneklerin birebir aynısında geçen sene ben de kalmıştım. Kodiaq Prestige - Tayron Rline - Superb Sportline.
Tayron için doğuşa gittiğimde danışman elemanın alaycı bir şekilde araba yok demesi üzerine direkt tayronu kafamdan sildim o gün. Superb ile kodiaq arasında kalmıştım. Yeni Superb ler artık makam ağırlıklı olarak kullanılacağından ötürü sunroofsuz geleceği söylendiği için Superb i de o gün sildim. Çok sunroof kullanan birisi değilim ancak yılda 1 veya 2 defa açasım geliyor ondan dolayı bir de o kadar para vermişken olmamasını saçmalık gördüğüm için Superb rafa kalktı.
Bir gün gece yatmadan evvel ilan sitesinde dolaşırken 2020 model Mercedes E200 d Exculisive gördüm fiyatı da normal piyasasından 400-500 bin lira daha düşüktü. Sabahına Gittim aldım, iyi ki de mercedes tercihi yapmışım diyorum. 14 ayda yaklaşık 100 bin km kullandık. En ufak bir sorun yaşamadım. Bakım maliyetleri olsun, yürütebilirlik olsun, konforu olsun gayet harika. Tek sorun aracımın donanımı boş.
Hani 2. el olsun ama düşük kmli olsun kafasına da okeyseniz BMW 5 serisi -AUDİ A6 -MERCEDES E serisi tercihi yapabilirsiniz. En ufak bir pişmanlık yaşamazsınız.
genelde konforsuz olduğundan bahsediyorlar, özellikle 2023 modelleri opsiyonlu haliyle dolu gibi. dikkatimi çeken bir model, birde dq381 olması da olumlu bir yön, aklımı çeliyorHocam 2024 yılında sıfır olarak almıştım tam 2 yıl oldu 30 temmuzda yıl dönümünde 60 bin bakımına götürdüm bu 60 bin km boyunca çok şükür diyeyim bir sorun yaşamadım gayet memnunum sadece servis ücretleri fazla gibi geldi onun harici güzel, yakıt ortalaması 100-105 civarı hızlarda normal yol şartlarında 6-7 litre arası yakıyor donanımları gayet yeterli tasarımı ise bence son derece çekici konfor anlamında da memnunum açıçkası
Detaylı bilginiz için çok teşekkür ederim hocamYeni dq200 lerde Golf olsun passat olsun 100 bin km üzeri olanlar da dahil daha kullanım sonucu mekatronik arızası yaşayanı pek görmedim. Eski tip (benim sahip olduğum araç gibi) dq200 şanzımanlar km farketmeksizin arıza çıkarma ihtimali vardı. Kimisinde 60 bin kmde kimisinde 120 bin kmde kimisinde hiç çıkmıyordu mesela.
Yani dq 200 çekincenizin olması hele ki yeni bir volkswagen grubunda yersiz. O halde golf 8-8.5 da alternatör+şanzıman problemi olsa en kral Golf hastası birini arabadan soğuturdu. Şanzıman düzeltilmiş, zaten golf 7 ve 8 i kullanan birine sorsanız vites geçişlerindeki hissedilirlik, daha yavaş vites atma hızı çok net bir şekilde belli oluyor. Adamlar sorun vermesin diye konfordan ödün verip sorunsuzluk yoluna girmişler gibi.
Arada kaldığınız seçeneklerin birebir aynısında geçen sene ben de kalmıştım. Kodiaq Prestige - Tayron Rline - Superb Sportline.
Tayron için doğuşa gittiğimde danışman elemanın alaycı bir şekilde araba yok demesi üzerine direkt tayronu kafamdan sildim o gün. Superb ile kodiaq arasında kalmıştım. Yeni Superb ler artık makam ağırlıklı olarak kullanılacağından ötürü sunroofsuz geleceği söylendiği için Superb i de o gün sildim. Çok sunroof kullanan birisi değilim ancak yılda 1 veya 2 defa açasım geliyor ondan dolayı bir de o kadar para vermişken olmamasını saçmalık gördüğüm için Superb rafa kalktı.
Bir gün gece yatmadan evvel ilan sitesinde dolaşırken 2020 model Mercedes E200 d Exculisive gördüm fiyatı da normal piyasasından 400-500 bin lira daha düşüktü. Sabahına Gittim aldım, iyi ki de mercedes tercihi yapmışım diyorum. 14 ayda yaklaşık 100 bin km kullandık. En ufak bir sorun yaşamadım. Bakım maliyetleri olsun, yürütebilirlik olsun, konforu olsun gayet harika. Tek sorun aracımın donanımı boş.
Hani 2. el olsun ama düşük kmli olsun kafasına da okeyseniz BMW 5 serisi -AUDİ A6 -MERCEDES E serisi tercihi yapabilirsiniz. En ufak bir pişmanlık yaşamazsınız.