Aleykümselam
G20 kusursuz bir araç öncelikle onu belirteyim. Ben aracı piyasasının çok çok altında mükemmel bir fiyata almıştım ondan dolayı hiç donanımına vs bakmadan aldım. Aracım 50 bin km de idi 60 bin km olmadan satmak zorundaydım. Ben hiç öyle arıza gibi bir şey yaşamadım ama bildiğim tek şey Sadece termostat kronik sorun. Arıza verdiği zaman kaputtan su fışkırıyor onunla birlikte su hortumu ve genleşme kabı mecburi değişiyor ancak az buçuk arabadan anlayan ve aracın tabiri caizse içinden geçmeyen birisi iseniz sorun yaşamanız pek olası değil. Ben sakin kullanan adamım ondan o araç bende 300-400 bin kmye de kadar dursa yine bir şey gelmezdi başıma emin olun.
Motor olarak sorunsuz emin olun bir tek soğutma sisteminin takibi ve kontrolü yapılmalı. Yükseltmeye çok açık bir motor ancak zorlarsanız elbet de her araçta olduğu gibi patlak verecektir.
Bendeki First edition sport line paketti (hayalet olmayan kadranlı). Ben hayalet zannediyordum o kadranı sattıktan sonra öğrendim hayalet olmadığını
2020 öncesinde klima tertibatında çok eksik var diye biliyorum daha öyle bir eksik var mı hatırlamıyorum. Arkada havalandırma menfezi yok, sadece tek yönlü klima var (iğrenç duruyor

) Alırsam bir daha kesinlikle 2020 üstü alırım.
Benim araçta; Kör nokta+otomatik park+şerit takip+yaya koruma+çapraz park çıkışı gibi şeyler vardı opsiyon mu değil mi bilmiyorum hocam.
Ek olarak araç yazılımsızdı aracın performansını özetleyeyim size: 4 tane hepsi ortalama 100 kilo olan adamdık benim araçta; yanımda da golf 7 1.6 tdi stage 1 vardı onlar da 2 kişi idi. 2 araç da başabaş gidiyor. Ancak uzun yolda sadece ayağınızın ucuyla dokunarak bile 200 km/h yi çok rahat aşıyorsunuz performans konusunda şüpheniz olmasın.
Araçta yaşadığım tek sorun, kadran üstündeki göğüs kaplamasının sökülmesi oldu. Aracın şöför+yolcu airbaglerini ve göğsü komple set halinde borusandan alıp değiştirmiştim, işçiliği de güzel yapılmıştı diye düşünüyordum ancak Gaziantep ve Adananın 40 derece sıcağına dayanamadı koptu gitti. Bunu benim dışımda hiç ellenmemiş fabrikasyon olan 1 kişide daha gördüm daha kimsede görmedim.
Dediğim gibi mercedes aşığı birisiyim ama g20 hepsini 3 e 5 e katlar. Yok a3 müş yok c serisi imiş. C segmentinin referansı golf sayılır ya. 2020 yılı araçları içinde ise en iyisi gerçekten g20 dir. Ben pek uzun kullanıcı değilim, maalesef pek bilgi veremedim kusura bakmayın.