Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tesla ?

Yürüyen computer/desktop/laptop/tablet

Togg
Tesla
Çinli

Çinliyi alır geçerim

Ön konsolda kumaş kullanmasalardı iyiydi aslında ama yine çok satar .2 milyon üzeri SUV alma eğilimi çok yüksek .Neyse bizler için şimdilik iyi bir durum en azından Golf fiyatları belli bir noktada duruyor.

Troc hatalı fiyat stratejisi ile gelince satamadılar tabi, fiyat kırmalar başlamış ama yetmez…
Normalde lansmanda fiyatlar uygun olması gerekirken lansmandan 20 gün sonra indirim yapılması fiyatların ne kadar şişik olduğunu gösteriyor. Style için de 2880 tl civarı fiyat paylaşılmış.

Normalde lansmanda fiyatlar uygun olması gerekirken lansmandan 20 gün sonra indirim yapılması fiyatların ne kadar şişik olduğunu gösteriyor. Style için de 2880 tl civarı fiyat paylaşılmış.
Baya indirmişler.

Biz burda bile dedik o fiyata satılır mı diye. Bunlar hangi kafayla o fiyatı yazdı zaten anlamıyorum. Gidip alanlara da bir şeyler dicem ama forumdan alanlar vardır diye demiyorum. Sahi bu forumu takip eden o fiyatları vermez de neyse demeyeyim

Baya indirmişler.

Biz burda bile dedik o fiyata satılır mı diye. Bunlar hangi kafayla o fiyatı yazdı zaten anlamıyorum. Gidip alanlara da bir şeyler dicem ama forumdan alanlar vardır diye demiyorum. Sahi bu forumu takip eden o fiyatları vermez de neyse demeyeyim
Alanlara hayırlı olsun. Style pakete iq led ve hafızalı koltuk koymayıp fiyatı daha uygun yapsalardı mutlaka talep görebilirdi ama şu şartlarda zor. Ciddi indirim olmasa da bu modelde yıl sonuna kadar fiyat yukarı yönlü çok değişmez gibi geliyor.

BYD'ye ceza yolda

Çinli marka anlaşma şartlarına uymadı.

1 yıl içinde tesisin hayata geçmesi bir yana, neredeyse 2. yıla gidilirken henüz tesis için çivi bile çakılmadı.

Ve üretim öncesi vergi avantajlı araç ithali için verilen kota da doldu.

Bakanlık kotayı artırmayı ya da yeni kota vermeyi düşünmüyor çünkü BYD yatırım sözünü gerçekleştirmemekte direniyor.

Dahası Türkiye, BYD’ye pek yakında ciddi bir ceza kesebilir hatta kesecek.

BYD sözünü tutmadığı ve yatırımı yapmadığı için 1 milyar dolarlık yani kuracağı tesisin bedeli kadar bir ceza ödemek zorunda kalacak Türkiye’ye.

Buna rağmen tesis kurulamıyor ve marka da bu durumun kendilerinden kaynaklanmadığını, Çin hükümetinin Türkiye’de yapılacak bu yatırıma bir türlü onay vermediğini belirtiyor.

Kaynak

BYD'ye ceza yolda

Çinli marka anlaşma şartlarına uymadı.

1 yıl içinde tesisin hayata geçmesi bir yana, neredeyse 2. yıla gidilirken henüz tesis için çivi bile çakılmadı.

Ve üretim öncesi vergi avantajlı araç ithali için verilen kota da doldu.

Bakanlık kotayı artırmayı ya da yeni kota vermeyi düşünmüyor çünkü BYD yatırım sözünü gerçekleştirmemekte direniyor.

Dahası Türkiye, BYD’ye pek yakında ciddi bir ceza kesebilir hatta kesecek.

BYD sözünü tutmadığı ve yatırımı yapmadığı için 1 milyar dolarlık yani kuracağı tesisin bedeli kadar bir ceza ödemek zorunda kalacak Türkiye’ye.

Buna rağmen tesis kurulamıyor ve marka da bu durumun kendilerinden kaynaklanmadığını, Çin hükümetinin Türkiye’de yapılacak bu yatırıma bir türlü onay vermediğini belirtiyor.

Kaynak
Temel falan atıldı da devamı gelmedi. Arada görüyorum araziyi

Ceza tesis kadarsa çok saçma. Ucuz olsa dicem ettikleri kâr cezadan fazla demekki ama bu durumda o da geçersiz kalıyor. Belki doğru söylüyorlardır.

Temel falan atıldı da devamı gelmedi. Arada görüyorum araziyi

Ceza tesis kadarsa çok saçma. Ucuz olsa dicem ettikleri kâr cezadan fazla demekki ama bu durumda o da geçersiz kalıyor. Belki doğru söylüyorlardır.
Bence büyük bir ceza verilmez hocam ama en azından istisnadan faydalanılan tutar kadar bir ceza çıkartılmalı. Büyük bir ceza verilirse potansiyel Çinli yatırımcıları kaçıracağı gibi zaten muhtemelen ödemezler.

Yıllardır ülkemizde ithal araba satan avrupalılara ses çıkarmayıp Çinli markalara fabrikan yoksa yüksek vergi vereceksin diye dayatılmasının tek sebebi avrupalıların Çin ile rekabet edemiyor olması. 2025 yılında Çin avrupada ilk kez 1 milyon otomobil ihracatı adetine ulaşmış. Kaynak

Geri