Eğer yeni T-Roc Life konfigüratördeki gibi geliyorsa, Golf Life paketine kıyasla çok ciddi eksikleri var.
- Golf'ün Artıları: Koltuk ve direksiyon ısıtma, 10 renkli ambiyans aydınlatma, 6 hoparlör (Trocta 4), alarm, flok kaplı kapı içleri, yalıtımlı stepne havuzu ve göğüs/kabin malzemelerindeki genel kalite üstünlüğü.
- T-Roc'un Artıları: 150 beygirlik motor ve bağımsız arka süspansiyon. Ayrıca 4 yönlü bel desteği ve koltuk yapısıyla bir tık daha konforlu hissettirebilir.
Özetle: Sırf 'yeni model' diye gaza gelip körü körüne T-Roc almak yerine, aynı ya da daha uygun fiyata Golf almak çok daha mantıklı bir seçim gibi. T-Roc kalite olarak Golf'e yaklaşmış olsa da hala bir tık gerisinde. Sadece daha büyük bagaj hacmi ve aile kullanımı zorunluysa T-Roc tercih edilebilir.