Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BYD'nin skandalları bitmiyor ki. Geçenlerde ön tamponda dışarıdan 4 sensör var gibi gözükürken içeriden bakıldığında 2 sensör olduğu çıktı ortaya. Sırf bu sebepten iş yerimde bir işçi arkadaşımız sıcak havada güneşte yerde dinlenirken (sebebini sormayın klasik TR fabrikası :)) ) BYD Atto 3 araç ön taraftaki sensörlerin tepki vermemesinden ezilme tehlikesi atlattı. Sonradan farkettik ki orta kısımda park sensörleri yokmuş zaten bundan dolayı tepki vermemiş araç.
Şahsen Çin'de %40 daha ucuza sattığı araçlarından dolayı, fabrika mevzusundan dolayı asla bu markanın önünden geçmem. Tamamen kişisel görüşümdür.
Akan trafikte anlamsız yere duran Tayron 'u ne yapacağız?Hani şu arkadan bu sebeple kaza yapan Tayron. Sorunsuz das auto yılları bitti.Ama fiyat giydirme işi bitmedi devam ediyor.
Benim için BYD nin tek sorunu yedek parça tedarik zinciri. Öyle araçlarında elle tutulur sorun yaşayan etrafımda hiç yok.

Akan trafikte anlamsız yere duran Tayron 'u ne yapacağız?Hani şu arkadan bu sebeple kaza yapan Tayron. Sorunsuz das auto yılları bitti.Ama fiyat giydirme işi bitmedi devam ediyor.
Benim için BYD nin tek sorunu yedek parça tedarik zinciri. Öyle araçlarında elle tutulur sorun yaşayan etrafımda hiç yok.
Kesinlikle haklısınız zaten VW'nin son yıllardaki yazılımsal sorunları hepimizin malumu. Böyle sorunlarla giydirilen fiyatlar eşlendiğinde artık kişisel tercihlere kalıyor konu. Bende bu sebeple VW tercih etmedim :) .

Kesinlikle haklısınız zaten VW'nin son yıllardaki yazılımsal sorunları hepimizin malumu. Böyle sorunlarla giydirilen fiyatlar eşlendiğinde artık kişisel tercihlere kalıyor konu. Bende bu sebeple VW tercih etmedim :) .
Zaten eski das auto olsa BYD yanına yaklaşamaz. Ama şuan hepsi aynı. Aradığım tek şey suan sistemlerin sorunsuz çalışması aracın beni durduk yere yolda bırakmaması. Das Auto artık bu güveni vermiyor.

byd=1980 model vw

Arac satislarina yeni vergi geldi onu soyluyordur.
Ocak ayinda alirsaniz bir eksik mtv odeyeceksiniz iki durumda da ayniya gelir yaklasik.
Ben de demin st ile görüştüğümde yeni gelen noter harcı isleminden dolayı Ocak ayında tescil işlemi yaparsak araç satış bedelinin binde 2 sinin bize yansıtılacağını ocak ayı mtv sinin Doğuş oto tarafından ödeneceğini söylediler. Aralık ayında tescil edilirse noter tescil ücreti dogmayacağını ama Ocak ayı MTV sinin bizim tarafımızdan ödeneceğini belirterek tercihi size bırakıyorum dedi. Şimdi burada şöyle bi durum var normalde zaten noter masrafı olarak ve noter hizmeti icin de ayrı bir bedel alıyorlar. Burada ocak ayı tescil isleminde niye noter harcını bize yansıtıyorlar onu anlamış değilim. Yani bir gün için ben niye Ocak ayı MTV sini odemek durumunda kalıyorum. Bu işin çözümü aslında noter harcını odeyerek vermeleri gerekir zaten teslimi Ocak ayında yapacaksın aracın. Bu bedele tüm vergi ve harçlar dahil olması lazım. Gene ucuz bi hesap yapıp o masrafı müşteriye yüklüyorlar.

Teslime hazır bir aracı sırf mtv sini ödememek için yılbaşından sonra teslim almaya çalışmak bence etik bir davranış değil.

Hep bayiiler diyoruz ama çuvaldızı biraz da kendimize batırmamız lazım.

O tayron şoförün hatası çok yüksek ihtimalle. Volkswagen güzellemesini yapmayacağım ama BYD ile kıyaslamak???? Güler geçerim

@Serberk
Ben de demin st ile görüştüğümde yeni gelen noter harcı isleminden dolayı Ocak ayında tescil işlemi yaparsak araç satış bedelinin binde 2 sinin bize yansıtılacağını ocak ayı mtv sinin Doğuş oto tarafından ödeneceğini söylediler. Aralık ayında tescil edilirse noter tescil ücreti dogmayacağını ama Ocak ayı MTV sinin bizim tarafımızdan ödeneceğini belirterek tercihi size bırakıyorum dedi. Şimdi burada şöyle bi durum var normalde zaten noter masrafı olarak ve noter hizmeti icin de ayrı bir bedel alıyorlar. Burada ocak ayı tescil isleminde niye noter harcını bize yansıtıyorlar onu anlamış değilim. Yani bir gün için ben niye Ocak ayı MTV sini odemek durumunda kalıyorum. Bu işin çözümü aslında noter harcını odeyerek vermeleri gerekir zaten teslimi Ocak ayında yapacaksın aracın. Bu bedele tüm vergi ve harçlar dahil olması lazım. Gene ucuz bi hesap yapıp o masrafı müşteriye yüklüyorlar.
Yılbaşından itibaren noter masrafı sıfır araçlarda fatura fiyati ile 2 el araçlarda kasko değerinin binde 2 olacak şekilde artırılıyor, yılbaşından önce alırsanız 2 bin küsür, yılbaşından sonra ise binde 2 +noter harcı odeniyor

Ben olaya tuketici acisindan bakarim. Byd neyi kac paraya sunuyor. Gidin surun deneyin. 2.358.000 tl ye sattigi arac net muadili Tiguandan asagi kalir bir arac degil. Kullananin gorun. Peugot Renault,Opel vb bunlarda yillardir aman aman bur degisme yok. Byd net bu markalardan daha iyi.
Fabrika isine gelecek olursa benzer seyi das autoda yapti. Manisaya fabrika kuracagim dedi sonra vazgectik dedi. Satislar dibe vurdu mu? Hayir . Eee BYD nin eli armut topkamiyor ya oda benzer bir sey yapti.
Araçları güzel zaten hocam ama Byd fabrika kuracağı için teşvikli rakamlarla satış yapıyor. Vw o zamanlar fabrika kursaydı ürettiği araçlar için elbette teşvik alırdı ama kurmamayı tercih etti ve o süreçte teşvik almadı. Şahsen ben de tüketici olarak baktığımda eğer Byd fabrika kurmayacaksa bu zamana kadar sattığı araçlardan aldığı teşvikleri devlete iade etsin derim. Ama şuanki durumda verilen söz tutulmadı ve teşvik alınmasına rağmen satış fiyatları döviz bazlı bile yüksek. Elbette bunlar yetkili mercilerin düşüneceği iş. Fırsatçılık konusunda marka ve distribütör farketmeksizin hepsi birbiriyle yarışıyorken olan biz tüketicilere oluyor.

Y
Teslime hazır bir aracı sırf mtv sini ödememek için yılbaşından sonra teslim almaya çalışmak bence etik bir davranış değil.

Hep bayiiler diyoruz ama çuvaldızı biraz da kendimize batır
@Serberk

Yılbaşından itibaren noter masrafı sıfır araçlarda fatura fiyati ile 2 el araçlarda kasko değerinin binde 2 olacak şekilde artırılıyor, yılbaşından önce alırsanız 2 bin küsür, yılbaşından sonra ise binde 2 +noter harcı odeniyor

mamız lazım.

Hep bayiiler diyoruz ama çuvaldızı biraz da kendimize batırmamız lazım.
Yanlış anlaşılma olmasın araç teslimatı tarafıma ocak ortası gibi yapılacak dendi. Sadece fatura kesme işlemini aralik ayı sonunda yapmak istiyorlar. Bunu ben de istiyorum zaten ocağa sarkarsa zamlanma ihtimali doğabilir ne yapacaklari belli olmaz. Ama su var zaten teslim ocak ayında olacakken tescil islemlerinin Aralık ayında yapılması gereksiz. Zira işin vergi kısmında çalışan biri olarak bu araçların fatura kesimini Aralık ayında yapsalar da tescil islemlerini Ocak ayında yapabilme imkanları var. Bu şekilde yapabilecekken niye müşteriye ekstra masraf çıkarmaya çalıştıklarını anlamıyorum. Zaten isin mevzuatını anlattığımda teknik boyuta hakim olmadıkları belli oluyor st lerin.

Araçları güzel zaten hocam ama Byd fabrika kuracağı için teşvikli rakamlarla satış yapıyor. Vw o zamanlar fabrika kursaydı ürettiği araçlar için elbette teşvik alırdı ama kurmamayı tercih etti ve o süreçte teşvik almadı. Şahsen ben de tüketici olarak baktığımda eğer Byd fabrika kurmayacaksa bu zamana kadar sattığı araçlardan aldığı teşvikleri devlete iade etsin derim. Ama şuanki durumda verilen söz tutulmadı ve teşvik alınmasına rağmen satış fiyatları döviz bazlı bile yüksek. Elbette bunlar yetkili mercilerin düşüneceği iş. Fırsatçılık konusunda marka ve distribütör farketmeksizin hepsi birbiriyle yarışıyorken olan biz tüketicilere oluyor.
Devlet sunun pesine duserse haklidir derim. Tesvik dedigimiz sey ek verginin bizden alinmamasi. Byd bu vergiyi bizden alacakti.Cebinden odemeyecekti. Simdi BYD bu vergiyi fiyatlarina yansittigi halde tesvikten sonra indirim yapti mi? Onu bilmiyorum. Eger BYD ek vergiyi bizden aldigi halde tesvikten dolayi bu para Byd de kaldiysa nasil ABD ceza yaziyorsa cagirirsin BYD yi yazarsin 40.000 arac x cezayi parayi tahsil edersin.Bunuda insallah yapar

Geri