Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Söylediğiniz şey çok doğru. Ancak buradaki fark şu;
Bayi henüz var olmayan bir mal için kapora alıyor. Dolayısıyla mal henüz var olmadığı için ortada bir sözleşme yada fatura olmuyor. Sonuç olarak mal satışa hazır olduğunda fiyat belirleniyor. İki tarafta fikir değiştirme hakkına sahip.

Tabi kapora verilirken taraflarca, hukuki geçerliği olan sipariş sözleşmesi yada satış sözleşmesi imzalanmış olsa bu her iki tarafı da bağlayıcı olurdu. Ancak böyle bir şey olmadığı için ister satıcı, ister alıcı istediği gibi fikir değişikliği yapabiliyor.
Doğru bir bakış açısı olmuş hocam ancak bir satış vaadi sözleşmesi yapılıp işler netleştirilebilir. Örneğin kur farkından yada vergi dilimi değişikliğinden ötürü oluşacak fiyat farkından alıcı fatura kesim tarihine kadar etkilenir. Böyle bir madde olursa alıcı, kur farkını göze alarak aracını alır. En azından başına böyle bir durum geleceğini bilir. Her şey şeffaf olur. Değirmenin ardından su yürütülmez.

Aracı sipariş geçip kapora verilirken fiyat farkı olmayacak sözlü beyanı verilip bunun tam tersi gerçekleştiğinde olaylar farklı yorumlanıyor.

Söylediğiniz şey çok doğru. Ancak buradaki fark şu;
Bayi henüz var olmayan bir mal için kapora alıyor. Dolayısıyla mal henüz var olmadığı için ortada bir sözleşme yada fatura olmuyor. Sonuç olarak mal satışa hazır olduğunda fiyat belirleniyor. İki tarafta fikir değiştirme hakkına sahip.

Tabi kapora verilirken taraflarca, hukuki geçerliği olan sipariş sözleşmesi yada satış sözleşmesi imzalanmış olsa bu her iki tarafı da bağlayıcı olurdu. Ancak böyle bir şey olmadığı için ister satıcı, ister alıcı istediği gibi fikir değişikliği yapabiliyor.
aynı cevabın etrafında dolanıyoruz hocam :) katılıyorum size vazgeçme hakkına sahibiz zaten şuan kapora verenlerin hepsi vazgeçse vw de bu zammı yapmaz kendi içinde tolare eder. Ama kapora verenlerin korkusuda ben vazgeçsem sırada 100 kişi var onlar alır fiyat yine düşmez korkusu var Buda markanın gücünden geliyor.
yukarıda arkadaş yazmış Nissan bu korkudan zam yapmıyor diye euro dolar kuru sadece vw ye artmadı tüm markalara arttı ama kimse ayın ortasında zam yapmadı.

euro 49 dan 50 ye cıktı arac 40k euro olduguna göre kampanya devam etse de 40k tl zam normal
Euro 50 kuruş düşseydi aracın fiyatı 20 bin tl düştü, daha az ödeyeceksiniz demeyeceklerdi hocam. Ne de olsa müşteriyi bağladık, 3-5 daha koparırız düşüncesinden başka bir şey değil bu yapılan. Bu durumu normalleştirmek şahsen bana doğru değil.

3 harfli malum marka Tayland'da fabrika kurup 2025 Ocak–Kasım döneminde 38 bin satış yapmış.

Türkiye'de ise fabrika kuracağım deyip çivi bile çakmadan aynı dönemde 40 bin satış yapmış. Üstelik dolar bazlı en yüksek kar oranıyla satış yaptıkları ülke de Türkiye.

.... çançinçonlar

Arkadaşlar ben de 8 Aralıkta 1950 bin olarak teklif aldığım golf life icin kapora verdim. Forumda yazılanları düzenli olarak takip ettiğim için geçen 2 haftalık süreçte Doğuş oto maslak taki st yi 2 kez aradığımda herhangi bir fiyat artışı olmayacağı tarafıma bildirildi lakin bugün itibarıyle araç gümrüğe girdikten kısa bir süre sonra tarafımı arayarak 35 bin tl lik euro kurundan kaynaklı fiyat artışı olduğunu söylediler. Forumda böyle bir geri bildirim alan oldu mu?
Ben de aynı durumdayım, hatta aracı 1985e anlaştım üstüne yüzde 2 zam dediler.

Çinliler bal gibi tokatlamışlar işte
Gümrük vergisiz ultra karla ticaret yapmışlar

Fabrikanın xxx tarihe kadar yapılacağına dair teminat bedelini uluslarası bir bankaya yatırtsanız ya ? Akıllılar !!!!

Normalde Teminat bedeli rehinli olarak durur bankada fabrika yapılıncaya kadar.

Size bir soru ?

%2 zam bedeli 38 bin lirayı helal yada haram zıkkım edip aracı almakmı?

Yoksa

Bayiden gelen bir telefonla

Araçlar gelmeyecek . Dün gece vw gemilerini İHA lar vurdu gemiler battı . Gelin kaporanızı iade edelim senaryosunu kabullenmek mi ?

Size bir soru ?

%2 zam bedeli 38 bin lirayı helal yada haram zıkkım edip aracı almakmı?

Yoksa

Bayiden gelen bir telefonla

Araçlar gelmeyecek . Dün gece vw gemilerini İHA lar vurdu gemiler battı . Gelin kaporanızı iade edelim senaryosunu kabullenmek mi ?
İnsan aracın elinde olacağı beklentisine girdikten sonra geri dönmek istemiyor:), zehir zıkkım her türlü olsun. Millete 1950ye sattınız ben bir iki gün geciktim diye zaten 35 kağıt fazla alıyorsunuz dedim, kavga dövüş 10 kağıt daha vereceğim. Onlar da ekstradan orjinal paspas ve bagaj havuzu verecek. Anlaştık gibi bakalım.

Yüzde 2 dediğiniz zammı ekstradan bi daha mı yaptilar yoksa siz ilk anlaştığınızda mı oyleydi? Zira ben ilk konuştuğumda metalik renk olanlari 1975 ten satıyolardı.

Aracımı yeni yılda teslim alacaktım daha doğrusu tescil plaka islemlerini 2026 da yapacaktık. Böyle konusup anlasmıstık. Bugün aradılar araç satıslarında harc geldi 7-8 bin tl fazla ödersiniz dediler. Şimdi alsam vergi cıkacak bana durduk yere. Galeri ve bayilere böyle bi durum var mıydı bireyselden bireysele değil miyd?

Yüzde 2 dediğiniz zammı ekstradan bi daha mı yaptilar yoksa siz ilk anlaştığınızda mı oyleydi? Zira ben ilk konuştuğumda metalik renk olanlari 1975 ten satıyolardı.
Yok zamdan önceki fiyat. Benim konuştuğum bayide hazırda Anemon mavi ve kristal mavi vardı. Anemon mavi ben karar verene kadar satıldı, buz mavisini de ben beğenmedim. Beyaz olan için hem beklersin hem de normalde metalik renkler 30 bin daha pahalı ama biz hepsini aynı paraya satıyoruz dediler. Ben yine de fazla olsa da beyazı alayım bekleyeyim dedim. 1995 vereceğim şu an.

Aracımı yeni yılda teslim alacaktım daha doğrusu tescil plaka islemlerini 2026 da yapacaktık. Böyle konusup anlasmıstık. Bugün aradılar araç satıslarında harc geldi 7-8 bin tl fazla ödersiniz dediler. Şimdi alsam vergi cıkacak bana durduk yere. Galeri ve bayilere böyle bi durum var mıydı bireyselden bireysele değil miyd?
Trafiğe kaydetmek için evrak bedelleri var ya, e haliyle yılbaşında zam geliyor onlara. Araba satışında o belgelerin fiyatları da araba fiyatının içine dahil ederek fiyat veriyorlar.

Dediğiniz bireyselden bireysele olayı 2. El araç satışında satış fiyatı üzerinden 1000'de 2'lik bi kesinti yapacak. Yani 1 milyona satılan araçtan 2000 lira pay alacak noter. O başka mevzu

Geri