Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hocam müşterinin çok olduğu kısmına katılmıyorum. Ülkede kalitesizleşen hizmet anlayışıyla birlikte markalar da Türk vatandaşına kalitesiz hizmet vermeyi seçer hale geldi. Ticaret bakanlığının getirdiği 45 gün sınırı da tuzu biberi oldu. Parası ödenen araç 45 gün içerisinde müşteriye teslim edilmek zorunda olduğundan dolayı özel sipariş artık zor.

VW 2016'da 101.763 adet, 2024'de ise 74.533 adet binek araç satmış. Kaynak: 2016 & 2024
Ahmet hocam attığınız sitelerdeki bilgilere göre de araç satış sayısı da epey bı artmış bu yıllarda.

2016'da: 756.938

2024'de: 1.238.509

Basit bı oran orantı ile 2016 da Volkswagen araç pazarının %13.4 ünü oluşurken 2024'de %6 olmuş. Aslında düşüş görüldüğünden daha trajik.

Buna sebep tabiki Tesla/Çin faktörleri

Ahmet hocam attığınız sitelerdeki bilgilere göre de araç satış sayısı da epey bı artmış bu yıllarda.

Basit bı oran orantı ile 2016 da Volkswagen araç pazarının %13.4 ünü oluşurken 2024'de %6 olmuş. Aslında düşüş görüldüğünden daha trajik.

VAG grubu olarak bakınca da 2016'da 173 bin adet, 2024'de 160 bin adet binek satılmış. VAG toplam pazar payı 8 yılda %22'den %12,9'a düşmüş. 2024'de Skoda 43 bin adet ile iyi satmış.

Vw-TR hazretleride kafayı çalıstırıp elinde ki kapitali döndürdügü sermayeyi ALTINA yatırmış olabilir .

Hani deniyor ya? golf ilk 40 a giremeyince Arac az getiriyorlar ! Getirseler durum degisir falan

Altına herkes girdi saldırdı (ben hariç)

1.0 tsi'dan 1.5 etsi'a geçtim, 1.0'ın sesi çok daha güzeldi, gazı kökleyince daha tatlı geliyordu, 1.5 etsi sesi onun yanında çok basit kalıyor
Bende öyle bir geçiş yaptım 8.5 imp. ama 1.0'ın sesi çok daha güzeldi turbo sesi hala kulağımda bunda cılız tiz bir ses var. Hani oyuncak arabayı geri çeker de bırakırsın kendi gider çıkardığı bir ses vardır aynı o ses :):)

VAG grubu olarak bakınca da 2016'da 173 bin adet, 2024'de 160 bin adet binek satılmış. VAG toplam pazar payı 8 yılda %22'den %12,9'a düşmüş. 2024'de Skoda 43 bin adet ile iyi satmış.
Evet yarı yarıya düşüş nerdeyse. Avrupa'da çoğu marka elektrikli/çinlilerden düşmüş ama Volkswagen de düşüş epey fazla. Volkswagen yan markalarına dua etsin yatıp kalkıp
Bende öyle bir geçiş yaptım 8.5 imp. ama 1.0'ın sesi çok daha güzeldi turbo sesi hala kulağımda bunda cılız tiz bir ses var. Hani oyuncak arabayı geri çeker de bırakırsın kendi gider çıkardığı bir ses vardır aynı o ses :):)
Hocam ben de sesten memnun değilim. Ama bu araba motor sesi için tasarlanmamış. Atmosferik 120 beygir arabam vardı, 1000 küsrat kiloydu epey atikti ve egzoz vardı ama tadında vardı hiç ceza yemedim. Ondan sonra buna geçince epey kulaklarım aradı o sesi. Ama uzun yolda da şükür be dedim. Belli yaşı geçince sanırım çok önemsemiyorsun. Dizel albeam da vardı onu çok sevememiştim mesela ama atmisferiği istemeye istemeye sattım. Şuanki aklım olsa ufak bı mebla için degmezdi gerçekten. Açıkçası her sene vergisi bakımı olmasa satmazdım o paraya çok keyifliydi. Millet küçücük araba deyip tampona yapışınca sürpriz yapıyordum 😂

Evet yarı yarıya düşüş nerdeyse. Avrupa'da çoğu marka elektrikli/çinlilerden düşmüş ama Volkswagen de düşüş epey fazla. Volkswagen yan markalarına dua etsin yatıp kalkıp

Hocam ben de sesten memnun değilim. Ama bu araba motor sesi için tasarlanmamış. Atmosferik 120 beygir arabam vardı, 1000 küsrat kiloydu epey atikti ve egzoz vardı ama tadında vardı hiç ceza yemedim. Ondan sonra buna geçince epey kulaklarım aradı o sesi. Ama uzun yolda da şükür be dedim. Belli yaşı geçince sanırım çok önemsemiyorsun. Dizel albeam da vardı onu çok sevememiştim mesela ama atmisferiği istemeye istemeye sattım. Şuanki aklım olsa ufak bı mebla için degmezdi gerçekten. Açıkçası her sene vergisi bakımı olmasa satmazdım o paraya çok keyifliydi. Millet küçücük araba deyip tampona yapışınca sürpriz yapıyordum 😂
Bende de 2004 90'lık 1.4 corsa vardı canavar gibiydi ama aile büyüyüp araba küçülünce satmak zorunda kaldım :) Dıştan ufak içten yayla gibi arabaydı :)

Tesla Model Y SR'a zam gelmiş 2.420₺ başlangıç fiyatı olmuş.
Uzun süredir beklenen ucuz versiyon Model Y ise Avrupada satışa sunulmuş fakat bizdeki Model Y SR satıştan kalkmış.
Özetle muhtemelen şuan ülkemizde satılan Model Y bizde de satıştan kalkacak, yerine 2.2-2.3m ₺ civarına ucuz versiyon (donanımları kısılmış) satışa çıkacak gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Baktılar ki Model Y SR biraz uygun işe yarıyor hemen daha çok kazıklayalım. Bize her zaman en kötüsünü layık görüyorlar. Ne verseler mecbur kalıyor insanlar almaya.

Doğuş Tesla fark etmiyor gelen vuruyor giden vuruyor.

2014 de 20.000 Euro olan Golfü 50.000 Euro yaptılar neredeyse üstün ekonomi yönetimimiz sayesinde.

Baktılar ki Model Y SR biraz uygun işe yarıyor hemen daha çok kazıklayalım. Bize her zaman en kötüsünü layık görüyorlar. Ne verseler mecbur kalıyor insanlar almaya.

2014 de 20.000 Euro olan Golfü 50.000 Euro yaptılar neredeyse üstün ekonomi yönetimimiz sayesinde.
bizim millet keriz oldğu için önüne geleni aldığı için biliçsiz olduğu için

Buna dur deme gücü olan regülasyonlar, yani denetleyici, yani yasa yapıcı, yani devlet. Fakat alan razı satan razı olduğu için, öyle veya böyle şıkır şıkır vergi geliri geldiği için ve halkımız toplum bilinciyle boykot nedir bilmediği için atalarımız şunu söylemiş zamanında "eşek olana semer vuran çok olur".

Sözüm meclisten dışarı.

Teorik olarak bizde de özel donanım isteyebilirsin ama 3-4 ay beklemek gerekiyor.

Bayiler de standart araç satmak istiyor:)
Tanıdık varsa opsiyonel donanım evet istediğini ekletip sipariş verebilme imkan halen var,

Ama manuel vites Golf Style / R-Line
veya
Manuel vites Audi A3 tanıdık da olsa imkansız gibi bişey çok zor., yakinen ciddi bağlantıların olması gerek. Özel sipariş ekranı açmazlar normal vatandaşa :)

Yakında normal vatandaşa değil ekran açmak sadece parasını alıp bilyalı araba verecekler. Köylerde yapardık yazın onlardan..

Golf life metalik renk 2090
Golf style opak renk 2360

Bir kaç sorum var;
1. Hangi donanımın ikinci el satışı daha iyi
2. Hangi donanım tercih edilmeli
3. 116bg torsiyonlu bir araca bu paralar verilir mi? (Aracın kaliteli olduğunu biliyorum)

Her zaman full donanım cam tavan ikinci elde daha çok tercih edilir. Golf her zaman çoğu markaya göre ikinci elini korur .Genel ana akım bu fiyatlara SUV alma yönünde .Bence de 116 bg az gibi ama artık her yer trafik radar o yüzden yeterli gibi de .Hb araç düşünüyorsanız başka bir alternatif yok.

Golf Life şu ana kadar ki en iyi donanımlı Golf bence.

Zevke bağlı opsiyonlar yok, jant, tavan vb.

İnsan ihtiyacı için gerekli olan tüm özellik donanım fazlası ile var.

Bence Life.

Geri