Sıfır Araç Teklifi Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan163
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Toyota'nın hibridi ile aynı şekilde çalışan hibrit sanırım bu. Aynı şeyden bahsediyorsak benim okuduğum bu yönde. Ama güvenilip de alınır mı bilmem sonuçta adı çıktı Volkswagen in hybridlerinin sorunlu diye
Hibrit merakı olan bence gidip sadece Toyota almalı. Gerçekten bu kadar rafine ve kusursuz çalışan başka bir hibrit sistemi ne gördüm ne duydum. Toyotalar eskisi kadar da kötülenecek bir araç değil. Yalıtımları olsun, sürüş konforu olsun her şeyi gayet güzel yapmakta.

Başka markalara gidip macera aramanın gereği yok. İleride vw nin sistemi oturur gelişir o zaman ayrı konuşuruz.

Bu aralar ekstra olarak japon araçlarına hayranlığım devam ediyor. Şirkette kullandığım 2014 model 1.4 dizel Corollanın 320 bin bakımını yaptırdım. Aracın devirdaimi, termostatı, enjektörleri her şeyi hala değişmemiş fabrikasyon şekilde duruyor. Yağ eksiltme şikayetim vardı 5 bin kmde 700-1 litre gibi yağın markasını da değiştirince o problem de yarı yarıya azaldı.

Bu arada bu Corollayı ağırlıklı olarak kullanan kişi hep düşük seviyelerde mazotu tutuyor, range kısmı 0 km nin de altına düşerek -- şeklinde olduğu halde sürekli kullanmaya devam ediyor. Ne mazot pompasında ne enjektörlerinde bir sorun yaşanmadı. Bu saatten sonra yaşansa bile yine kusursuz derecede sorunsuz derim o araca.

Hibrit merakı olan bence gidip sadece Toyota almalı. Gerçekten bu kadar rafine ve kusursuz çalışan başka bir hibrit sistemi ne gördüm ne duydum. Toyotalar eskisi kadar da kötülenecek bir araç değil. Yalıtımları olsun, sürüş konforu olsun her şeyi gayet güzel yapmakta.

Başka markalara gidip macera aramanın gereği yok. İleride vw nin sistemi oturur gelişir o zaman ayrı konuşuruz.

Bu aralar ekstra olarak japon araçlarına hayranlığım devam ediyor. Şirkette kullandığım 2014 model 1.4 dizel Corollanın 320 bin bakımını yaptırdım. Aracın devirdaimi, termostatı, enjektörleri her şeyi hala değişmemiş fabrikasyon şekilde duruyor. Yağ eksiltme şikayetim vardı 5 bin kmde 700-1 litre gibi yağın markasını da değiştirince o problem de yarı yarıya azaldı.

Bu arada bu Corollayı ağırlıklı olarak kullanan kişi hep düşük seviyelerde mazotu tutuyor, range kısmı 0 km nin de altına düşerek -- şeklinde olduğu halde sürekli kullanmaya devam ediyor. Ne mazot pompasında ne enjektörlerinde bir sorun yaşanmadı. Bu saatten sonra yaşansa bile yine kusursuz derecede sorunsuz derim o araca.

Katılıyorum hocam ama Toyota'daki hibritlerin sorunu hepsine atmosferik motor koymaları. %90 şehir içi yapan için sorun olmayabilir ama uzun yolda çok yorucu araçlar. Kullanan varsa anlar. Ayrıca uzun yolda öyle aşırı düşük hızlarla vs gitmiyorsanız yakıt olarak tasarruf vs yapmıyor, hem gidişi iyi değil hem yakıtı. Üstüne bir de 1.8 litrelik motor koyuyorlar ve bizim vergi sistemi yüzünden çok yüksek MTV ödüyorsunuz. Eğer yıllık belirli bir km yapmıyorsanız tasarruf olarak hiçbir anlamı olmuyor hibrit almanın. 1.8 litre motor var ama hiç 1.8 litrelik araba gibi de çalışmıyor bu arada. Turbolu 1.5 vs motor yapıp hibrit yapsalar kesinlikle Toyota'ya yönelirdim.

Tamamen şehiriçi aracı gibi, mesela bir arkadaşımda corolla hibrit var çok memnun. Her gün üç saat trafikte ve her gün Ümraniye'den Levent'e gidip geliyor. O MTV parasını da çıkarıyor ve sürekli dur kalklı trafikte olduğu için memnun kalıyor.

@Mule hocamın dediklerine ben de katılıyorum. Şehir içi güzel ama şehir dışı yalıtım ve kalite olarak üzüyor. Yakıt olarak da artısı olmuyor.

Evet gayet konforlu araçlar ama uzun yol için değil kesinlikle.

@Mule @Brk34

Haklısınız. Ben kendi adıma konuşayım. Ankara şehir içinde günlük 100-150 km araç kullanıyorum. Sıkışık trafik + akan trafikte ortalama olarak kilometrede 3.5-4
lira arası yakıyorum.

Bundan dolayı hibrit sistemler ilgimi çok çekiyor çünkü yakıtta çok büyük tasarruf sağlayacak. Etsi motorlu araçlarda bile sakin kullanım tarzımdan dolayı normal bir TSİ araçtan 100 km de 1.5 litre yakıtı az yaktırabiliyorken tam hybrid sistemde Çok büyük karlar edeceğimi düşünüyorum.

Uzun yolda ise dediğiniz gibi tam tersi ilerliyor işler atmosferik motor olduğundan yakıt artışını büyük bir şekilde hissediyorsunuz.

@Brk34 hocam yeni araçlar özelinde konuşmak istersek yalıtımı eski kasalara göre gerçekten geliştirilmiş seviyede. Golften geçen adama ilk etapta tabii ki de rahatsızlık verecek ancak kısa bir süre sonra alışıyor.

@Mule 1 günde yüzlerce km ve trafikte saatlerini geçiren birisi için uçuk yakıt fiyatlarından dolayı elde edilen tasarruf sayesinde MTV nin kat ve kat fazlasını çıkartıyor bizim gibi insanlar.

Geri