Tiguan iyi satış rakamı yakalamış o fiyatlarla, Golf C Hb satışlarında listeye giren tek araç olmuş.
İyi korku pompaladılar tabi son dönemde, fiyat uçacak kaçacak, etkisini görmüşler. Şükür ucundan da olsa listeye girmiş. Yılın geri kalanında bir daha görürmüyüz bilmiyorum.
Şimdi iş molasında kahvemi yudumlarken şöyle oyalanmak istedim de...
Hesaba oturduğumuz zaman aslında ortaya çıkan sonuçta korkulacak bir tablo görünmüyor. Evet araç özelinde değerinin üstünde ancak yinede Türkiye piyasasında çok da kötü değil. Forumdaki fiyatlardan yola çıkarsak 2024 sonu 2025 başı, masa başı golf life fiyatını günümüzdeki masa başı fiyatına vurduğumuzda yaklaşık %20 bir artış görülüyor.
Aynı dönemde dolar %20 den fazla, euro %30 dan fazla, altın %100 den fazla, asgari ücret ise %20 den fazla artmış, 2024-2026 yaparsak +40% neredeyse.
Yani benim bakış açıma göre aracı şuan almak geçen yıla göre daha karlı bir alışveriş olurdu.
Yani korkuyla elindeki parayı araca yatıran adam biraz zararda görünüyor işin yatırım tarafından bakıldığında.
Ancak zaten alacak olup da alan adam bu gün de alsa aynı değere aynı aracı almış olacaktı. Yinede aradaki zaman kaynaklı değer kaybını bindiğine, keyfine sayarsak her hangi bir zarar yok.
Sonuç olarak Doğuş oto milletin nabzını, piyasayı iyi analiz edip işini güzelce yürütüyor.