Silecek önerileriniz?

Bosch Silecek VW (VOLKSWAGEN) Golf 7 (2012 - 2021)#A863S - [650/450 mm]

bu ürünü alacağım ben de... şuankiler baya sıkıntı. fiyat güzel görünüyor.2025 üretimiymiş.
Hayırlı olsun, 2025 üretimi olup-olmadğı nasıl anlaşılıyormuş..?

Eco seri sileceklerde kutunun üzerinde üretim yeri yazıyor mu hocam..?

Arka silecekler eko seri değil, orjinal silecek, ve resimden de görüleceği poşetin üzerindeki etikette üzere üretim tarihi de yazıyor :)

Silecekler için işçilik ücreti yazmasalar bile asla taktırmayınız, iyiki taktımamışsınız. Kutuyu ilk açan siz olun hocam.

Ben o servislerde ne çakallıklar dönüyor bazen şahit oluyorum.. ondan dolayı kutuyu ilk açan siz olun.
Hayır hocam, kutuda parça no bilgisi var etikette sadece. Kalan haliyle kutu standart şekilde, bir detaya yer verilmemii. Etikette belki detay yazar diye düşündüm ama onda da dediğim gibi sadece parça no yazıyor eco sileceğe ait.

Yedeğe alalım derken taktırmayarak iyi etmişim o zaman :D eski eco seri sileceklerimde kauçukları parçalanmaya başladığı zaman bile fena değildi. Kullandığım cam suyuna göre ses yapabiliyordu ama cam su markası değiştirince ses geçiyordu. Servis sileceğinden şaşmam sanırım artık.
Yakın tarihli olması iyiymiş.
Aynen öyle hocam ama eco silecekte tarih meçhul. Kutuda parça no dışında detay yok.

Hayır hocam, kutuda parça no bilgisi var etikette sadece. Kalan haliyle kutu standart şekilde, bir detaya yer verilmemii. Etikette belki detay yazar diye düşündüm ama onda da dediğim gibi sadece parça no yazıyor eco sileceğe ait.

Yedeğe alalım derken taktırmayarak iyi etmişim o zaman :D eski eco seri sileceklerimde kauçukları parçalanmaya başladığı zaman bile fena değildi. Kullandığım cam suyuna göre ses yapabiliyordu ama cam su markası değiştirince ses geçiyordu. Servis sileceğinden şaşmam sanırım artık.

Aynen öyle hocam ama eco silecekte tarih meçhul. Kutuda parça no dışında detay yok.
Orjinal sileceklerin üretim yeri (resimdeki gibi) kutunun arkasında yazıyor,

Eco olanlarda da mutlaka kutunun bir yerinde küçük bir font ile yazmış olabilirler,

bu arada orjinal silecekler resimdeki gibi (gri kutu) ile gelirken artık yeni bir kutu tasarımına gitmişler (eski kutu tasarım);
C819CBFC-4205-48B0-BEDB-DD3F8119BA7E.jpeg

97C89F01-BB9C-4FDC-B4D0-E55F45D2DEB2.jpeg

B4458DB0-A043-4D2F-ACAA-9D24DDDC4C7F.jpeg

Orjinal sileceklerin üretim yeri (resimdeki gibi) kutunun arkasında yazıyor,

Eco olanlarda da mutlaka kutunun bir yerinde küçük bir font ile yazmış olabilirler,

bu arada orjinal silecekler resimdeki gibi (gri kutu) ile gelirken artık yeni bir kutu tasarımına gitmişler (eski kutu tasarım);
C819CBFC-4205-48B0-BEDB-DD3F8119BA7E.jpeg

97C89F01-BB9C-4FDC-B4D0-E55F45D2DEB2.jpeg

B4458DB0-A043-4D2F-ACAA-9D24DDDC4C7F.jpeg
Haklısınız hocam, farketmemişim :)
Polonya üretimi yazıyormuş. Ülke kalitede etkili midir

1000094265.jpg

Yedek parça üretimindeki vasat ülkelerden olmadıkça etken değildir.
Teşekkürler hocam. Ankara'da yağışların başlamasıyla silecek mevsimi başladı :D üstünde şu an idare eder diye düşündüğüm normal seri ön silecekler takılı. Cam suyundan olsa gerek ses yapıyor. Yağmurda azalıyor, cam suyu sıkınca artıyor. Camı temizliyor falan derken özellikle kalitesiz cam suları sileceğin baş düşmanı oluyor.

Teşekkürler hocam. Ankara'da yağışların başlamasıyla silecek mevsimi başladı :D üstünde şu an idare eder diye düşündüğüm normal seri ön silecekler takılı. Cam suyundan olsa gerek ses yapıyor. Yağmurda azalıyor, cam suyu sıkınca artıyor. Camı temizliyor falan derken özellikle kalitesiz cam suları sileceğin baş düşmanı oluyor.
Yazlık cam suyu olarak şunu tavsiye edebilirim.
Konsantre olduğundan dolayı toplamda 25 litre çıkıyor.

Yazlık cam suyu olarak şunu tavsiye edebilirim.
Konsantre olduğundan dolayı toplamda 25 litre çıkıyor.

[/URL]
Teşekkür ederim hocam deneyeyim. Sonax eski usül olandan almıştım. Ya sonax ya würth atlama ve ses yapınca hepsini deneyeyim diye aldım :D fakat şimdi hangisinin ses yaptığını hatırlayamıyorum :D liqui moly net hatırlıyorum, o epey iyiydi ama baya pahalı. Şu an su depomda michelin su var ve o ses yapıyor bende, tekrar tercih etmem. K2 de güzel temizledi ama ses yaptı diye hatırlıyorum.

1000094418.jpg

Teşekkür ederim hocam deneyeyim. Sonax eski usül olandan almıştım. Ya sonax ya würth atlama ve ses yapınca hepsini deneyeyim diye aldım :D fakat şimdi hangisinin ses yaptığını hatırlayamıyorum :D liqui moly net hatırlıyorum, o epey iyiydi ama baya pahalı. Şu an su depomda michelin su var ve o ses yapıyor bende, tekrar tercih etmem. K2 de güzel temizledi ama ses yaptı diye hatırlıyorum.

1000094418.jpg
Hocam bu konuda siz çoğumuzdan daha tecrübeliymişsiniz 😊
Şu öndeki küçük sonax ile aynı içerikte olabilir benim paylaştığım cam suyu.

1000094418.jpg
Michelin ve Goodyear uzmanlık alanı olmadığı için fason ürettirir, bu sebebten kalitesini bilemeyiz, Shell ‘in (yeşil / mavi /kırmızı renk) cam sularının tamamı vasattır, kışlık olanlarının sulandırma oranı da iyi değildir,

Sonax’ın kışlık-yazlık cam suları yoğun kış koşullarının olduğu ülkelerde her sene ödül alır,

Yetkili serviste satılan (kışlık cam suları da) kalitelidir, fiyatları da pahalı değildir,

G052 164 M2 saf olarak kullanımda -70°C ‘ye kadar koruma (Orjinal VW/Audi kışık cam suyu)

GJZW 050 M2 saf olarak kullanımda -50°C ‘ye kadar koruma (eko seri kışlık cam suyu)

Bu yukardaki her iki ürün de cam (normalden daha fazla sulandırılarak yazlık olarakta kullanılabilmektedir),

G052 184 A2 konsantre / 1:10 sulandırma oranı (Orjinal VW-/Audi yazlık cam suyu)

Sonax ve Würth ‘ün cam suları da oldukça kalitelidir,

Sileceğin ömrüne direkt etki eden çeşme suyu kullanılması, kışın dondurucu soğuklar, yazın aracın güneşin altında kalması vs..

1000094418.jpg
Hepsi düzgün markalar olduğu halde bazısından ses sorunu yaşamak üzücü ya. VW yetkili servisi keşke yazlık cam suyuda satsa. Yazın böceklerde daha rahat ederdik.

Eco seri sileceklerde kutunun üzerinde üretim yeri yazıyor mu hocam..?

Arka silecekler eko seri değil, orjinal silecek, ve resimden de görüleceği poşetin üzerindeki etikette üzere üretim tarihi de yazıyor :)

Silecekler için işçilik ücreti yazmasalar bile asla taktırmayınız, iyiki taktımamışsınız. Kutuyu ilk açan siz olun hocam.

Ben o servislerde ne çakallıklar dönüyor bazen şahit oluyorum.. ondan dolayı kutuyu ilk açan siz olun.

Daha önce bahsetmiştim, geçen yıl kamera uyumlu ön cam ve sonrasında orjinal silecek takılmasını istemiştim A3 için yetkili serviste, silecekten hiç memnun kalmamıştım sıfır camla birlikte kullanmama rağmen, dün Hepsiburada üzerinden aerotwin alıp taktım, arada dağlar kadar fark var, demek ki çıkma sileceği itelemiş bana Audi yetkili servisi, yazıklar olsun, kesinlikle silecekleri izi kendiniz takın.

Gelen aerotwinler de Belçika üretimi bu arada, ben bu satıcıdan aldım, orjinal, indirimle 680'e geldi.

https://app.hb.biz/T24hhu8Zr8Da

Daha önce bahsetmiştim, geçen yıl kamera uyumlu ön cam ve sonrasında orjinal silecek takılmasını istemiştim A3 için yetkili serviste, silecekten hiç memnun kalmamıştım sıfır camla birlikte kullanmama rağmen, dün Hepsiburada üzerinden aerotwin alıp taktım, arada dağlar kadar fark var, demek ki çıkma sileceği itelemiş bana Audi yetkili servisi, yazıklar olsun, kesinlikle silecekleri izi kendiniz takın.

Gelen aerotwinler de Belçika üretimi bu arada, ben bu satıcıdan aldım, orjinal, indirimle 680'e geldi.

https://app.hb.biz/T24hhu8Zr8Da
Yetkili servis silecekleri iyi mi değil mi fikrim karışıyor okudukça 😁

Arka sileceği Aralıkta bakımda değişeceğim. Başlık tipi değiştiğinden piyasada yok gibi. Olanlarda yetkili servisten pahalı😁

Dün yağmur yağdığı halde ıslak camda ilk silmede meşhur sesini çıkardı. 2 yıla yaklaştı. Hoş 6-8 aylıkken de aynıydı. Pek kullanmadığımdan ertelemiştim.

Yepyeni yeni taktigim bosch marka arka silecegi cop ettim

Arka cami silerken bezin ucu takildi silecegi yamulttum :)

Duzelteyim dedim daha cok yamultttum :)

Elimden her is geliyor masallah :)

Geri