Golf 7 mib 2,5 navigasyon konum problemi


Arac tavaninda anten yoksa cozum nedir?.Sanirim arka camda anten bulunuyor yanlis bilmiyorsam resistansli bolumde oraya baglanti mumkunmu acaba.Yoksa tavan mi delincek  :sofor:
Bi anten ugruna tavani deldiren var midir merak ettim dogrusu 

 

Arkadaşlar bende kısa süre önce Discovery mib 2,5 taktırdım. Çeşitli sorunlar ile karşılaştım . Bunların başında navigasyon da ve CarPlay konumumdan en az 3 km farklı yerde göstermesiydi . Bu sorunu en az montaj yapan kişiye gittim. GPS anteni değişik yerlere kondu,GPS anten değişti.kullandığı kabloyu değiştirdim .fakat çözüm olmadı. En son burdaki anten çözümünü gördükten sonra uyguladım gerçekten süs anteni yerine GPS shark anten dakılınca çözüm oldu. Bu diskovery Mib 2,5 ekranda ölü piksel problemi yaşadım. Ekran değişti. Bu yanlış konum nedeniyle ünite ve GPS anten değişti. Ekranda titreme vardı. Belki aküdendir diye aküyü değiştirdim. Akü değişim için sinyal veriyordu zaten.Ekran kablo değişikliği ile çözüldü. Bu arada takılan ünitenin kullanılmış. Biraz araştırınca ünitelerin çoğu kullanılmış olduğunu öğrendim.Resmen  aldığım teyp dolayısıyla hayata küsmüştüm. Bir multimedia ancak bu kadar problem çıkartabilir. Ama herşeye rağmen sonuçta bütün problemini çözdükten sonra kullanım olarak iyi.
Kimden temin ettiniz  hocam acaba ürünü bilelim enazından :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar aynı sorun şuan bende mevcut konum sürekli sapıtıyor hiç bi şekilde güncellenmiyor aynı yerde gösteriyor belki düzelir diye bekliyorum ama sorun aynı anten koltuğun yan tarafında tavanda değil tavana alsak kesin cözüm sağlar mı tavanı deldirmek istemiyorum açıkcası

 
Benim tavanda hocam 1 yıldır hiç sorun yaşamadım

 
10 liraya satılan antenlerle konum alabilmek bile mucize. Gerçekten çok kalitesiz. Telefon sinyali ile hemen karışıp hatalı yerde gösteriyor. Benim aracımda anten yeri ön göğüs üzerinde. Oraya bu shark tipi anten yerleştirdim. Kapağını çıkartarak. Sorun çözüldü. Kaliteli anten alın yeri önemsiz. Her yerde güzel sinyal alır. Ucuz antenlerin takılı olduğu cihazlarda anten hatası vardır. Cihaz bile tanıyamıyor ne takılı olduğunu. 

 
@Ens41 merhaba, carplay ile google maps ile yaşadığınız konum kaybetme sorunu, iphone konum servislerinden google maps'e her zaman izin vermediğinizden kaynaklanmaktadır. Muhtemelen uygulamayı kullanırken konum erişimine izin ver olarak ayarlı kullanıyorsunuz. Her zaman kullan dediğinizde telefon ekranı kapalı ve carplay'e bağlı iken de konum bulamama sorunu yaşamayacaksınız.

 
Aynı sorunu bende yaşıyorum iphone 11 kullanıyorum apple navigasyonu kullanıyorum sürekli sapıtıyor. Bunu nasıl çözebiliriz?
 

Geri
Üst Alt